Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5809
View
229
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry kalau bunyik mcm merenyam.. i have no diet tips for u.. But i rasa u kena lebih confident atas katil. Cuba siasat porn apa yg dia suka tgk tu.. kdg2 bukan sbb pornstar tu kurus. Tapi ada certain benda yg buat dia turn on. Maybe kene try new skill in bed? Berbulan tak ada nafkah batin pun quite fishy.. tapi most likely dia lepas air thru melancap. So ur job is to 'capture' him so that dia tak perlu melancap. How? Try to find out..

I pon ada jehh terasa bila hubby dok kata pasal body i, but i think boys will be boys laaa.. boys ni suka buat girls annoyed tau. Mcm bdk skolah! Dahhh u focus on urself as long as dia jenis setia, pape yg dia mengarut pasal ur body tu dont let it go to ur head.. ikut tips2 kurus kat sini.. u go girl!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 4-11-2019 10:11 AM
Jantan melayu biasa laa..tgk ummah kokesen tu,wife gained some weight pun tetap hepi2 smpai ke tua ...

Benda ni memang bole jadi gaduh kalau salah tackle kan,sebagai orang yang kena kritik kena ambik langkah bijak ( dalam kes ni weight loss in healthy way la )
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 04:14 PM
En.suami X komplenkan....jadi tiada masalah sebab suami kak leen pun mesti kus semangat badannya.  ...

Suami akak memang x compalint tapi kita sendiri was2.. Dah la penat bila saling mengerjakan time tu. And yes, husband akak kasut je size 11. Tinggi 510 @ 511 gitu. Keluarga dia memang tinggi2. Akak je sepelaung.. Anak2 akak pun tinggi2 ikut abahnya. Yg 54 tu yg paling rendah. Tapi akak masih dok pesan jaga kesiahatan. Make sure badan tu x buat kita mengah dan peha berlaga.

As for tt, akak harap tt teruskan usaha sampai capai target. Stay healthy. Stay fit sebab akak pun agak tt ni muda belia lagi.. Kalau encik suami complaint juga, elok berbincang openly apa sebenarnya yg encik suami nak dalam diri seorang isteri. Kalau jenis yg bermasalah, tt dah kurus pun, dia akan tetap bagi alasan lain utk menafikan hak tt.
Dasar sangat tau bila jadikan isu berat badan sebagai isu utama dlm rumahtangga ni!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 4-11-2019 03:53 PM
betul ke pompuan gemok ni kepam busuk

tak sedap main

Betul.Sbb tu kne kurus. Nti tek dh sampai perut xsdp plk.Laki pun sama. Klo dh gemok nk main lagu mana bebet pon terkerlup kedalam. Kne belek2 babat perut n peha baru jumpa.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-11-2019 04:35 PM
Slow and consistent.. In syaa Allah ada hasilnya. Akak ni tgh pacing up balik rentak sebelum ni..  ...

Sume org boleh kak leen. Cuma rajin ngn malas je. Nk kurus ni bkn smata sbb nk cantik tp sbb sihat. Kang da gemok byk je pnyakit dtg. Sakit kaki nk jln kn kate org sihir pdhl kau sakit diebetes n gout
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-11-2019 04:20 PM
Betul sangat Beau.. Nak maintain tu punya la kena kental.. Lebih kental dari nak kurus. Tu pada ak ...

Iye kak leen. Nk maintain tu ssh tp bila kita dh tau rentak bdn kita sndri apa yg boleh apa yg xboleh insyallah sume tu xmustahil pn. Mksdnya, kita kne tahu bdn kita mampu ke tak utk exrsce itu ini atau cpt pnt sgala jd jgn pksa bdn melebih. Kita buat stakat yg mmpu. Dlm ms sama jg mkn kurangkn portion setiap kali mkn and eat clean. Nk kurus ni xsusah mn klo kita ada kesedaran n disiplin lg2 bab mkn. Bkn ikut selera melantak segala. Pastu mgeluh npe xkurus2 tp kita punye eating patterns kita xnk ubah pd yg lebih healthy.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 05:09 PM
Sume org boleh kak leen. Cuma rajin ngn malas je. Nk kurus ni bkn smata sbb nk cantik tp sbb sihat ...

Kalau sakit kaki, cari la running shoe yg ada extra shock  absorbent tu. Akak ada diabetic so memang lebur lebih sikit utk running shoe ni..  Zaman la ni, yg penting ada kemahuan, disitu pasti ada jalannya.. Kalau x sempat nak pi jogging, bila pi shopping mall tu park kereta jauh dari entrance dia. Lepas tu fast walk, tummy tucked and buttock pushed forward. Time driving tu breathe in and out along with the tummy in and out.. Bila beratur kat counter nak membayar tu, heels up and heels down and tummy tucked in nicely with normal breathing.
So, conclusion dia, tt kena semangat kental! Anggap je mcm the only way out is being nicely slim and fit. Biar ketaq2 lutut encik suami tengok tt nanti. Mula2 dia ketaq tu, flip hair je dulu.. Dah lima enam kejadian mengflip hair, baru kasi. Kalau betul xde nafsu kat tt sebab gemuk, lepas tu mesti dah elok balik hubungan u both.. Kalau tak, something is vey wrong with him..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 05:14 PM
Iye kak leen. Nk maintain tu ssh tp bila kita dh tau rentak bdn kita sndri apa yg boleh apa yg xbo ...


Betul sangat, Beau.

Lagi satu nak keep the motivation and spirit high, ubah perkataan diet tu kpd pemakanan sihat & seimbang. Bagi pemerhatian akak sendiri dari akak anak dara,  perkataan diet tu kerap org salah gunakan dgn x makan 5@6 kali sehari dan hanya makan benda yg x seimbang. Akak nak shed off berpuluh kilo dulu, masih makan nasi cuma tukar beras & portion pun satu mangkuk sup cina yg kecil tu tanpa nasi ditekan.. Biar fluffy2 gitu so that x banyak sangat amaount yg sebenarnya.. Masih masak kari tapi stop santan semua. Akak guna yogurt aje. Minyak pun x banyak. Guna kuali non stick yg bagus. Garam tukar kpd garam himalayan. Gula langsung x pakai dalam semua hidangan. Gigih tanam stevia jika terasa nak minum teh o dgn rasa manis2 buah tu. And in between meals pun ada snack yg ringan sekadar utk alas perut. X pernah berlapar utk buang kilos. Tp only with strong determination you ll succeed.
Girl power! Gitu...

We adjust everything to our needs. Have to be bold aje..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi ada kwn yg mmg kontrol carbo intake
Masih bsaiz besar
Dah rujuk Dr & mmg sbb penyakit

Jgn lah begitu mudah merumuskan semua yg besar ni tak kontrol mkn
Ak tgk kwn ak mkn pun ak rs sedih
Kenyang ke dia?
Ak yg kecik ni mkn lg byk

Utk TT, ujian rumahtangga kita lain2
Mana input yg berguna di sini sila lah ambil perhatian

U ken duit bebeh!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by krustykrab at 4-11-2019 06:43 PM
Aalia29 replied at 4-11-2019 12:36 PM
Yup saya perut buncit


Start workout buat plank setiap hari 5-6 kali 30 sec each. Insyallah perut akn flat...jgn terpengaruh dgn ubat kurus semua tu. Kontrol makan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:14 PM
Saya rasa dah tak mampu nak teruskan lagi dah hubungan kami sebab bagi saya alasan saya gemuk tak  ...

sbb tu me ckp dh kantoi bg la alasan gemuk sbb dgn bg alasan mcm tu nmpk yg salah nye tt sbb tt gemuk la dia perangai mcm tu...laki dh kantoi mmg cm tu la, putar2 smpi la nmpk yg salah nye pmpn...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-11-2019 04:39 PM
Jee,  xpergi hispital pun x apa. Labur sikit kat blood pressure monitor & glucometer tu. Lain2 bol ...

Btul jg kann, pathlab pun slalu buat offer hihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
So tt mulakan lh usaha utk kurus sihat & update progress kat sini, ramai yg akan bg semangat
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 09:20 AM | Show all posts
lain org lain rupa dia.. kita kena bersyukur.. skrg pun mcm2 dah boleh guna untuk kuruskan badan.. pilih je nak tradisional ke moden.. teknologi maju dah skrg
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 01:13 PM | Show all posts
Edited by supermum at 5-11-2019 01:16 PM

Porn addict and lepas tu menghina wife sendiri sampai taknak berhubungan intim. Sedih ok. Sambil2 kuruskan badan, tt join dia tengok porn and emulate porn balik. hehehe jangan buat anal je lah. Tapi buat rule lah, seminggu sekali ke, or sebulan sekali ke buat cmtu. Sebaiknya g kaunseling. Jahatnya sendiri ada addiction tak elok, salahkan bini pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 01:15 PM | Show all posts
Donutfilling replied at 4-11-2019 06:08 PM
Tapi ada kwn yg mmg kontrol carbo intake
Masih bsaiz besar
Dah rujuk Dr & mmg sbb penyakit

Setuju. Ada kawan aku gigih siap hire trainer, makan jaga semua. Berat dia static je. Inch loss ada lah tapi tara mana la inch loss tu kalau nak kurus, selim melim.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 5-11-2019 01:15 PM
Setuju. Ada kawan aku gigih siap hire trainer, makan jaga semua. Berat dia static je. Inch loss ad ...

Tapi kan yg glam sekarang ni
IF tu menjadi la

Utk yg berisi tp bukan sbb penyakit
Tengok kawan ni byk dah kurang, kurus
Siap mcm bkedut sikit kulit huhu
Tapi tak pa la kot kurus
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 01:45 PM | Show all posts
sis mmg akan rasa down sbb yela suami kita kan, dulu muke saya jenis berparut banyak sbb pkai salah produk mmg truk sangat. suami diam tapi sekali die terlepas ckp knapa muke mcm chiken pox trus rasa down start tu trus rasa berkobar2 nk melaram saya pergi facial, beli produk yg mahal sikit, jaga cara permakanan mmg mkn masa tpi skrang dh okay die pulak dok puji2 je nmpak la romantik die tu lain mcm. Kadang2 mmg kna berkorban mcm2 demi kebhagiaan kta & 'ikat' suami kita. Good Luck sis
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 01:50 PM | Show all posts
Gemuk x hina, saya dulu bukan tahap gemuk aje, tapi obese, lepas tuh pegi gym 3-4x seminggu 2 jam setiap kali, dalam 2 tahun jadi abang sado, memang ketul2 jugak lah, siap ada 4-pack lagi tuh.

Lepas kahwin, isteri x suka, nak yg berisi sikit...sampailah hari nih bukan setakat berisi, gelebeh banyak sana sini, tapi dia suka, best peluk katanya, x suka keras macam zaman berdating dulu.

Isteri dulu pon persis model (mmg model majalah pon) perut kempis ya amat, digila ramai lelaki, tapi lepas dah ada anak, memang x sama macam dulu lah, tapi saya tetap syg, sy tgk dia nafsu sentiasa naik, geram sangat dengan bontot gebu dan tetek mantop, hari2 saya akan terkam dia.

tapi nih semua sebab saya sayang dia, kalau x syg, seksi macam mana pon xde selera. Jadi TT, hubby u memang x syg kat u sebenarnye. Tapi kalau untuk kesihatan, sy cadangkan kuruskan lah badan tuh, 80kg @ 160cm tuh kategori obese teruk dah tuh, mintak lah izin suami untuk pegi gym, beli alat solek, etc.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Pd i x hina tp lau husbnd x gmar..knapa dia kwin dgn u?bside ta salah juga u brusaha nk kurus..husbnd i suruh i gmuk..tp da branak ada la isi skit dr dlu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084511s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list