Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5545
View
229
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat TT, kalau nk usaha kuruskan badan, mohon la jangan ambil supplemen merapu semua tu. sayangilah liver dan buah pinggang kita.

Laki dapat dicari, tapi organ kita tiada ganti.

Apa2pun, semoga TT tabah ya. Love yourself first.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 11:19 PM
Ex wife dia dulu kurus jugak dia tetap layan porn. So??? Saya memang tengah pasang badan.

Masalah kat diri dia la tu yg sebenarnya.. Tapi lelaki mana nak mengaku.. Semua letak batu atas bahu isteri. Bertabahlah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:53 PM | Show all posts
betul ke pompuan gemok ni kepam busuk

tak sedap main


jgn marah tanye jer

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 4-11-2019 12:00 AM
Kalau akak di tempat adik pon akak akan marah. Tp syukurlah, suami adik tak jalin hubungan di alam n ...

Akak terasa sebab berat akak 68kg la ni sejak patah tulang kaki dan retak.. Dan sejak jatuh dalam 2 tahun ni. Naik 3 kg dari yg akak maintain. Walau x seret lemak 70kg sekalipun tapi akak nak sokong apa yg RG komen ni. Jgn sesekali promote obesity! Its abig no sebab akak dulu 9+kg. So akak tahu sangat kehidupan yg akak rasa x selesa time tu..
Bila jalan, peha bergesel.
Bila berpeluh, bau peluh tu mcm extra kuat dari sebelum2 tu.
Nak beli baju pun susah. Pakai baju size 54 time tu sebab x nak nampak spare tyres yg ada di sekeliling badan ni..
At one time, akak dah stress dah.
Walaupun hubungan suami isteri kekal mcm sebelum2 tu, tetap ada rasa rendah diri dan cepat je penat. Alhamdulillah kehendak libido x menurun. Cuma letih la. Dan susah dah nak pelbagaikan aksi. Sorry.. am being very frank here...
Perjalanan ke 65 kg bukan mudah.. Kena betul2  determine & highly self motivating. Suami, anak2, para doktor, physiotherapists, & dietician semua memainkan peranan yg banyak bagi akak time tu. Yg penting xde org2 yg berdiri utk akak menghina @ cerca akak.. Yg dok lekehkan hanya manusia2 yg tidak berkepentingan dlm hidup akak. Walau rapat dgn diaorg, akak ketepikan cercaan diaorg tu.. At the end of the day, it all comes to you.. We ourself is the winner!
Ignore je kata2 suami tu dan ubah ia jadi motivasi utk tt teruskan pemakanan seimbang & exercise yg istiqomah. Nnt lepas dah capai target berat yg tt idamkan, maintain ia saja.. Akak ni nak capai 60kg sebab kalau 55kg (target asal) muka akan cengkung dan nampak tua. So, nak shed off 8kgs tapi banyak travelling back and forth je.. Vertigo yg dah bertahun xde ni pulak worsen it all.. Tp still slowly pacing up.

Good luck to us all! En suami, sila bersedia utk terkezut dan naik syahwat mcm mula2 kahwin ye!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 4-11-2019 06:57 AM
Laki yang betul sayang terima seadanya bukan takat tau kompelen saje...ajak pi beli running shoes,be ...

Kalau buat yoga, minta en suami provide peralatan yg walau x perlu pun kita kata perlu.. Sweat pants, hiking bottle, headband bagai tu semua demand  aje. Bila buat aktiviti tu, pakai semua mcm profesional pun x apa. And the yoga tops beli yg sexy2 punya.. Hari ni ada perut gendut tapi dalam 6 months we will see the difference. Tu bagusnya pakai tops yg sexy bila exercise kat rumah ni.. Jadi motivasi & juga alat pengukur perubahan badan.. The flexibility pun akan membantu dalam aktiviti dalam bilik tidur tau... Trust me!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:05 PM | Show all posts
tt dah tersalah pilih suami ni, dasar jantan tak sedar diri. ade je sis yg suka body berisi. laki sis je saja cuit isu sensitive. semoga tt g gym habiskan jelah duit nafkah dia bg tu then melaram ye. laki sis mereput biarkan aje
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 07:31 AM
Xyah la sentap n meratap hiba sis. Dh mmg lumrah laki mn ade suka org gemok wlpon dri deme sndri xku ...

Kudos to you, Beau! Akak mampu paling jauh pun 7km je. Tu pun puas tawaf Tasik Putih Kluang tu hah.. Kadang2 naik Gunung Lambak. Curam dan  mencabar la juga utk org yg ada masalah tulang belakang mcm akak ni tapi suami sentiasa di sisi utk bagi semangat.. Kalaupun x sampai ke puncak tapi turun naik separuh je sampai kolam di pertengahan gunung tu dah buat akak mendesah2 nafas.. Bengkak kaki, balik rendam kaki dgn air suam & garam himalayan. Sakit tulang belakang, balik kita letak ice pack dan buat relief pain routines.. Malam tu dah bertenaga balik. In syaa Allah.. Usaha tangga kejayaan. No pain, no gain kan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-11-2019 03:55 PM
Akak terasa sebab berat akak 68kg la ni sejak patah tulang kaki dan retak.. Dan sejak jatuh dalam  ...

En.suami X komplenkan....jadi tiada masalah sebab suami kak leen pun mesti kus semangat badannya. ..amponn. ...jadi tiada masalah x suka bila bersama dari pihak suami atau kak leen

Perihal tt ni...point topik ni badan dia berisi ..suami dia komplen. ...tapi suami tt tak.dapat dipastikan badannya macam mana. ...rasanya umur tt dan suami mesti 20an atau awal 30an. ..baru 2 tahun kawin. ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 4-11-2019 07:48 AM
Kalau saya cakap tak nak dia suap2 suruh makan, kadang2 serba salah, tak makan kecil hati dah maka ...

Suami akak dulu gitu le.. Kalau x nak pun dia akan suap. Tapi perlahan2 kita minta support dia utk bab ni.. Akak masih duduk teman dia utk dinner tapi akak minum la air or dia suapkan sesuap nasi aje. Kalau tak akak potong traffic light capsicum & japanese cucumber dan makan teman dia. Kalau x terasa nak makan apa2, akak buat la green tea segelas @ lemon ginger warm water tu dan minum sambil layan dia makan dan sembang.. Kalau makan kat luar pun, akak order sesuatu yg dia akan share dgn akak. Akak punya share dua tiga sudu nasi & pasta je. Selebihnya dia la..
Mohle kita pesan kat suami... In eating, we share because we care.. gitu konsep akak. Hihihh
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
auntyonion replied at 4-11-2019 09:15 AM
Aiolls pulak 158cm, berat 47kg. Camne nak mok  sikitt

Aunty, mai la sini akak share sikit lemak perut akak yg ada ni.. X payah banyak.. Akak kasi 10 kilo dah cukup utk  aunty
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 09:12 AM
Kurus xsemestinye sihat kan kak noor tp at least kurus tu much better la dr gemok kn. Bila dh gemo ...

Betul sangat Beau.. Nak maintain tu punya la kena kental.. Lebih kental dari nak kurus. Tu pada akak la.. Tu yg bila culas, dapat present 3 kg dalam masa dua tahun. Nak nangis  pun ada.. Tp ni dah pacing up balik.. Kena la kan.. Kalau tak mengah nak main2 dgn cucu bila cucu balik tau...  
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 09:20 AM
Setujuuuu sangatt....ingat senang ke nak menten badan fit. ...makan minum kena jaga ...exercise se ...

Noor, akak dah 47. Akak selalu pesan kat anak2 & anak2 buah supaya jaga kesihatan time masih muda. Kesihatan yg baik ialah satu nikmat yg x berbelah bagi! Rugi sangat kalau kita melepaskan waktu2 bertenaga ni.. Bila umur banyak, makin berliku2 dugaan nak kuruskan badan. Usaha memaintainkan diri je yg pentingg sekarang ni. Tapi akak pun kena kuruskan badan lagi.. Target for 65kgs. Nak shed off lemak di peha, perut dan lengan supaya capai target. Semuanya kena ada target. Kalau tak, blur juga nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila suka pada seseorang kita takkan ada satu alasan pun untuk jatuh cinta dengan dia tapi bila dah benci akan ada sejuta alasan untuk membenci...

Rasanya TT pun paham kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 10:02 AM
Org kurus pn ade selulit gk kak noor. Apatah lg yg gemok. Sbb tu kne exrcse jg mkn sgala at least  ...

Akak dulu sejenis yg bila stress je makan.. Bila makan je jadi stress. So bila dah ada kesedaran. Jiwa dah kental, stop biarkan diri stressed out, dan stop the habis of munching out of stress. Lagi satu, bila stress juga rasa nak tidur saja sebab x nak fikir. So, kena belajar utk kosongkan fikiran bila nampak stress nak datang.
Akak harap tt ambil kata2 en suami tu sebagai senjata utk tt terus capai target ya. Bila stress, lapangkan fikiran and loosen up.. Breathe in and out...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-11-2019 04:00 PM
Kalau buat yoga, minta en suami provide peralatan yg walau x perlu pun kita kata perlu.. Sweat pan ...

Kan kaka....bila laki dah start kompelen,kita pun "bak mai duit u,i nak mulakan regim memasang badan,"
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 10:16 AM
Nk puaskn ati org mmg pyh. Jd, kita jd dri sndri tp in good way lah. Klo gemok, p kuruskn bdn. Klo ...

Slow and consistent.. In syaa Allah ada hasilnya. Akak ni tgh pacing up balik rentak sebelum ni.. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:38 PM | Show all posts
cuma nak tanya husband uolls handsome dan kurus tak? yg penting tinggi tak
lelaki ni kalau diri sendri pun tak nampak perfect tak payah la nak idam kan wife tu perfect juga.
btw uolls try la workout ya. mana tahu lepas ni dia puji uolls je. jangan mudah mengalah. tunjuk kan uolls pun boleh kurus & cantik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jee72 replied at 4-11-2019 10:36 AM
Ya Allah, insaf akk baca komen Noor. Mmg tak pernah cek2 ni sbb takut hospital ni adeh. Mmg dh l ...

Jee,  xpergi hispital pun x apa. Labur sikit kat blood pressure monitor & glucometer tu. Lain2 boleh buat full blood test kat Pathlab atau mana2 lab yg buat service tu. Tu kalau takut ke hospital la.. Hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry kalau bunyik mcm merenyam.. i have no diet tips for u.. But i rasa u kena lebih confident atas katil. Cuba siasat porn apa yg dia suka tgk tu.. kdg2 bukan sbb pornstar tu kurus. Tapi ada certain benda yg buat dia turn on. Maybe kene try new skill in bed? Berbulan tak ada nafkah batin pun quite fishy.. tapi most likely dia lepas air thru melancap. So ur job is to 'capture' him so that dia tak perlu melancap. How? Try to find out..

I pon ada jehh terasa bila hubby dok kata pasal body i, but i think boys will be boys laaa.. boys ni suka buat girls annoyed tau. Mcm bdk skolah! Dahhh u focus on urself as long as dia jenis setia, pape yg dia mengarut pasal ur body tu dont let it go to ur head.. ikut tips2 kurus kat sini.. u go girl!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 4-11-2019 10:11 AM
Jantan melayu biasa laa..tgk ummah kokesen tu,wife gained some weight pun tetap hepi2 smpai ke tua ...

Benda ni memang bole jadi gaduh kalau salah tackle kan,sebagai orang yang kena kritik kena ambik langkah bijak ( dalam kes ni weight loss in healthy way la )
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085702s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list