Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5629
View
229
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 10:29 AM
Akak dah usaha dah tu..yang penting akak sihat. ..rasanya akak tak gemuk pun. ..cuma berisi sebab  ...


Ya Allah, insaf akk baca komen Noor. Mmg tak pernah cek2 ni sbb takut hospital ni adeh. Mmg dh lama bertangguh2. Kena pegi lh ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:36 AM | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 10:03 AM
Tinggi kita sama. .hihi. ....cubalah insya Allah mesti boleh dapat ...jangan makan lebih pukul 8.3 ...

kaka kicik ye tinggi 153 berat 47...untunglah mesti awet muda...apa lg kaka buat untuk turun berat camtu selain jalan 3km & skip dinner
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 10:34 AM
Mana ada lelaki Melayu yang hensem pun tambah2 dah berumur 35 ke atas. ..susah akak nak jumpa yang ...

Jate memane pon kaknoor wlpon dri sndri kepam mboyot opkos la kt umh nk bini cantik je semedang. Klo bini gemok mmg la dikomplen n klo kluar deme opkos lg suka pandang org yg lg cantik dr bini. Kita mmg xleh ubah mindset jate tu. Bini la kne usaha cantikkn dri sndri, klo laki kaya boleh pksa laki bg duit g spa tp klu laki sengkek dh tu kita tetap nk gemok kepam gitu jgk ke? Cr la alternatif lain klo btol kita ada kesedaran nk kurus cantik. Jntn memane mmg xpnh ckup dr satu, blom lg xgi mkn luar n nikoh baru. Klo bini cantik persis model pon, jate ni boleh tipu apatah lg bini yg gemok kepam kn. Jate mmg akn cari sbb je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
jee72 replied at 4-11-2019 10:36 AM
Ya Allah, insaf akk baca komen Noor. Mmg tak pernah cek2 ni sbb takut hospital ni adeh. Mmg dh l ...

Sepupu saya tu meninggal tiba2...kat rumah ..sesak nafas ...masa tu suami dia kerja. ...kejadian pukul 11 pagi..baru lagi akak. ..kami semua terkejut. ...

Kan ada kat ci. .thread tajuk ustazah mati terlungkup atas katil juga tu...rasanya serangan jantung juga. ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 4-11-2019 10:36 AM
kaka kicik ye tinggi 153 berat 47...untunglah mesti awet muda...apa lg kaka buat untuk turun berat ...

Tadi kaka ada tepek gambar. .sempat tengok x...

Selain tu kaka jaga pemakanan. .kurangkan makanan bersantan (sebenarnya dah berbulan x makan makanan bersantan)..kurangkan tumis2 berminyak. ..banyak kan makan buah ...sayuran (buat ulam) dan paksa diri minum air masak. ....

Tu jelah. ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 10:41 AM
Jate memane pon kaknoor wlpon dri sndri kepam mboyot opkos la kt umh nk bini cantik je semedang. K ...

Hehe...betul sangat tu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:14 PM
Saya rasa dah tak mampu nak teruskan lagi dah hubungan kami sebab bagi saya alasan saya gemuk tak  ...

Dari awal kawin dah berisi... Now dah 2 years geli pulak. Hmmm alasan jer tuh. Org yg dah kawin akan terima seadaan pasangan kita. Bole jer bincang elok2 bagi u semangat utk kurus. Bukannya buat u down.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-11-2019 08:27 PM
Dik, soal gemuk ni, ckp baik mcm mn pun, tetap sentap di hati.
Skrg dah tau husband x suke gemuk  ...

Petua dan pntg larang tangmana
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak hina sis.. tp bg i la.. i nak pakai baju tuu terletak pas tuu utk kesihatan.. exercise la sis dan jaga diet..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 4-11-2019 10:58 AM
Petua dan pntg larang tangmana

Bod sendu noks. Cari kt main board family
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki mana tak suka porn.. Suka tuh. Cer selak hp dia. Siap ada account tumblr bigo. Cer check WhatsApp, tak heran kalau ada group 18sx.
Style akak malas nak marah2. Akak sindir sekali je.. Sebok tengok tetek betina lain, mampu ke ngesek sejam? Haaaa...lelaki ni, senang je you patahkan kejantanan dia. Power dia tu ada pada batang konek dia. Tp jangan la weyh amalkan selalu dan takyah cakap berjela2. 10 patah perkataan cukup.
Akak ni suka balas dendam. Tp akak tak balas dendam cara kasar. Akak balas dendam cara halus. Akak suka belawa. Akak tak suka penampilan biasa2. Malam akak tak pakai kain batik. Anak2 dah tido, akak memang akan pakai pakai lingerie..G-string akak tak pakai la, gatal. Spenda akak ganti ngan spenda jenis kain silk atau lace. Spenda silk/lace akak bertimbun sebab akak memang tak nak pakai spenda yang nampak suram nanti hilang seri cikpit akak. Akak bukan takat jaga cikpit okay, puting pon akak jaga, serious. Waktu period la akak akan repair puting akak. Amik facial cotton, rendam dalam putih telur, perah sikit, tepek kat puting. Masa period ni juga lah kau berabis habisan pakai sleeping mask, treatment mask, etc.. Sebab time period kita cuti.
Akak jadi macam ni sebab akak ni suka observe kawan2 akak yang fail dalam marriage. Same like siblings yang rumahtangga hancur.. Akak memang akan korek cara isteri ni layan somi. I've seen so many wrecked marriages and relationship akibat kaum wanita ni take advantage. Means, bila dia dah berkahwin atau ada boyfie, dia dah tak terurus dah.
Kita tak tau ajal maut, kita juga tak tau bila rumahtangga kita diuji. Tapi selagi akak mampu, akak akan pertahankan rumahtangga akak..

Remember ladies: Scented lotion + Lingerie every night!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon @sarah82 msuk dlm ni bg sepatah dua kata utk produk2 dr shoppe kot ada pil untuk naikkn semangat tt
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 11:53 AM
Mohon @sarah82 msuk dlm ni bg sepatah dua kata utk produk2 dr shoppe kot ada pil untuk naikkn semang ...

Kekekekeke.. Sat2..nak makan kejap.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:57 AM | Show all posts
jantan & alasan
kwn aku bini pya lawa
umo 50 badan maintain walau anak bujang lelaki 4 org
tetap jgk la usha pempuan kat socmed

abg ipar aku, kakak aku serebeh je duduk rumah
elok plk jaga anak bini smpai kakak aku plk letih nak ikut Abg ipar aku ke mana2

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lps makan..aku kena baca dulu semua komen.. Lps tu aku bagi pendapat.. Tapi sebelum tu.. Soalan aku agak biadap bg seorg yg x pernah ada suami.. How ur sex life
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ivysaur replied at 3-11-2019 09:12 PM
Nak cover line la tu tengok benda2 ttak elok salahkan isteri gemuk. Banyak dah jadi bila bekas ister ...

Kawan2 akak yg dah dpt title Mj pun sama.. Lepas dah dpt, terus gigih nak kuruskan badan & melawa. Sebelum2 tu x nak melawa sebab kata suami terima seadanya dan nak elakkan dari diusha lelaki lain. Di umur anak2 dah dewasa dan bercucu ni la sibuk nak pakai baju ketat2 nak kasi nampak bentuk badan dan nak in-trend. Boleh je melawa ikut umur kita..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak akak baru ni clash dgn kawan dia sebab kawan dia  kata dia gemuk.. Anak akak kata, macam dia heran hilang kawan tu. ..
Anak akak dah quit air manis dan carbo pun makan x mcm dulu.. Dia kata yg penting dia sihat. Alasan je kata gemuk.. Walhal dah ada org lain.. So, akak cakap, bagus dah xde kawan fake
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:20 PM
Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big

Sebenarnya berat jugaklah sbb iols pun tinggi 163cm berat 55kg bmi pula normal. Uols jgn tengok apa orang kata uols not too big ke apa, tengok bmi sendiri. Kalau dah tahap obese ke apa, cepat2 kuruskan badan. Ingat, uols diet utk kesihatan bukan utk husband uols. Kalau dia still cari salah uols kalau uol dah kurus, leave him alone. He doesnt deserve you!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:20 PM
Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big

Ni sejenis akak dan suami la ni.. Org tengok akak size M tapi berat akak 68kg. 52 je. Anak akak oun org tengok size M tapi berat dia 80kg dgn 54 tinggi. Demi nak sihat, dah hampur setahun dia x minum air2 manis gula susu bagai. Makan pun yg perlu je. Tp disebabkan terkejar2 di uni dgn reports assignment tasks & aktiviti bagai, , x sempat nak istiqomah bersenam. Bila sempat je dia buat.
Alasan je tu, tt.. Tp jenis2 badan mcm kita ni memang kena kuat hati sebab org namoak x gemuk tp bila timbang memang nak nangis..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:25 PM
Dia cakap dia suka perempuan kurus sebab tu dah berbulan tak bagi nafkah batin, bila saya ajak bin ...

Berbulan x dpt nafkah batin? Kesiannya tt.. Muda2 lagi dah diperlakukan gitu dek suami yg sah. X layak jadi imam ni..
Moga yg terbaik buat tt.. Boleh complaint kat pejabat agama tau..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078832s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list