Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4178
View
226
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2019 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:20 PM
Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big


sis i dapat bayangkan u macam mana. i pernaah lepas bersalin berat 80kg dan tinggi 161cm. kwn2 pun tak percaya i berat 80kg. now dah 75kg. tu pun dah nampak bentuk macam zaman berat 68kg before kawen. so i percaya memang u tak nampak besar.. tapi lemak2 dalam badan kita hanya kita dan suami je nampak kan.. sabar ye. he not deserved u..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Good luck TT.
Pasang niat nak kurus sebab nak sihat.
Nanti dah kuruih, boleh la mendonia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sis sila diet..tgk perangai dia berubah tak slps dia gemuk..perangai buruk dia tkde kaitan dgn gemuk or kurus sis..tu semua alasan suami sis yg gatal....amik kesempatan sggh ya suami sis...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengok movie don jon. Awek punya cun pon tengok porn. Tengok porn ni ketagih. Bukan sahaja sebab bini tak kurus, tapi sebab melancap tu dia lagi suka kot. Duduk  dan gerakan tangan je tanpa fikirkan individu lain.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 08:08 AM
Kurus diet tahan makan kesannya x lawa. ..badan mengeleber tetap ada lebihan. ...

Tapi kalau de ...

Kurus xsemestinye sihat kan kak noor tp at least kurus tu much better la dr gemok kn. Bila dh gemok ni nk buat byk bnda pn pyh cpt penat. Meols mls nk ckp psl kepam segala sbb mmg xdinafikan klo gemok bdn mmg cpt berbau cpt byk lipatan2 celah2 yg sng buat kita bpeluh. Kwn2 meols yg dh kwen or xkwen sume jnis xjg badan pehtu asik la nk kurus kurus kurus tp xde usaha. Bila tgok org lain mkn healthy n maintain bdn gigih exrsce ari2 sbb nk sihat, dengki plk deme kata bruntung sbb mkn byk xgemok. Dia xtahu betapa kita jaga mkn nk maintain xnk gemok mcm dia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiolls pulak 158cm, berat 47kg. Camne nak mok  sikitt
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:18 AM | Show all posts
tt try your best kuruskan badan.. pastu kalau suami tt buat hal lg atau tak berubah, just let it goooo..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 09:12 AM
Kurus xsemestinye sihat kan kak noor tp at least kurus tu much better la dr gemok kn. Bila dh gemo ...

Setujuuuu sangatt....ingat senang ke nak menten badan fit. ...makan minum kena jaga ...exercise sentiasa kena buat. ...

Ya betul...kebanyakan orang asyik mengeluh badan naik tapi tak.ada usaha pun nak kuruskan badan. .paling pelik depa sanggup ambil produk makanan yang boleh kuruskan badan. ..apa cerita??? ...mana ada produk atau ubat boleh kuruskan badan. ..ko dapat penyakit lagi adalah. ..

Nak kurus kena ada diet yang betul dan exercise setiap hari. ...

Perempuan ni kalau produk putihkan kulit. ..produk kecantikan alat mekap tu sanggup ja berubah. ..tapi nak kurus tu depa kebanyakan hanya cakap ..tapi x sanggup nak diet dan exercise. ...

Tunggu umur joran 35 ke atas tambah2 40an dan 50an. ..nanti banyak penyakit tunggu sebab badan naik ni...terutama jantung. .kencing manis. .darah tinggi. ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 07:49 AM
Wahhhhhh 10km. .akak kagum beautifulllll. ..akak tiap hari hanya mampu 3km. ..pusing 1 tasik Shah  ...

Meols pegi 10km ari2 kaknoor so far xskip pepagi 7am-9am. Dh terbiase gitu jd bila xbuat rs pelik xsng duduk. Kwn2 sume tnya guane nk fit n maintain bdn tp bila tgok meols pepagi g jogging tu xnk ikut n buat jgk sbb deme lg pilih nk mbuta dr buang ms g lari pepagi. Pastu komplen la bdn gemok. Meols xanti org gemok tp meols anti org gemok hat suka komplen itu ini psl bdn tp kau xde disiplin n xde ksedaran nk start brubah g exrsce n jaga mkn. Org mls mmg akn pilih excuse dr pilih result. Asik ulang2 esok la diet esok la start esok la senam gitu je la.Pastu buat satu ari trus stop sbb pnt. Nti klo rs nk buat lg br buat plk. Ni semua mmg ptut gemok sbb xde efforts n disiplin utk dri sndri. Nk maintain kne konsisten jg mkn n konsisten exrsce bkn lilih salah satu je
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 09:20 AM
Setujuuuu sangatt....ingat senang ke nak menten badan fit. ...makan minum kena jaga ...exercise se ...

Btol kak noor. Klo ikut selera sume bnda nk mkn. Tp pikir plk ksn ari esok. Nk maintain bdn xsusah sbnrnye klo kita dh biasa workout. Org mls je suka cr alasan bila nk start or cari jln mudah nk kurus duk la telan pil n minuman kurus sgala. Bnda2 tu sbnrnye bullshit, kau nk kurus nk sihat pi jaga mkn pi exercise. Dua ni jah. Kita bdn mnusia dwasa puratanya perlu ari2 dlm 2-3k kalori sbb tu utk tenaga jgk.tp klo melantak lebih dr tu pastu x pegi exersce utk bkr kalori tu blik, tu la yg jd gemok sbb kalori tu dh jd lemak.Lg satu kak noor, org kita ni suka bila dh gemok ckp gemok air gemok tulang segala sbnrnya xde istilah tu pn. Yg ada cuma gemok lemak. Apa yg kau mkn ari2 tu la yg akn jd kn bdn kau. Meols salu ingtkn diri sndri klo arini mkn lebih, esok pg mksure meols g lari lebih km utk bkr blik kalori tu. Bila xsnggup nk lari lebih dr tu, so otomatik meols akn jg mkn.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 09:20 AM
Meols pegi 10km ari2 kaknoor so far xskip pepagi 7am-9am. Dh terbiase gitu jd bila xbuat rs pelik  ...

Akak tiap pagi juga. ...tak ramai yang jogging pun pagi2. ..yang akak tengok kat tasik tempat akak jogging tu hari Sabtu ahad ramai yang berpiknik bawa keluarga lenggang kangkung. ...badan kebanyakan montel2. ..adeh. .ampon. .

Betul sangat apa yang beautiful kata tu...akak setuju sangat semua. ...sebab tu yang dalam fikiran akak juga. ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Asyik typo je. ..joran=korang
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:37 AM | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 09:20 AM
Meols pegi 10km ari2 kaknoor so far xskip pepagi 7am-9am. Dh terbiase gitu jd bila xbuat rs pelik  ...

10km 2 jam uols jalan ke lari ni, mcm speed jalan je...untung chuols ada masa pg2 gitu, iols bgn 5lebih masak bekpes lunch siapkan anak sekolah gi opis...kol 9 dh kat opis keroje. Syukurla uols byk masa utk exercise, x semua mcm uols beruntung. Iols lari jugak kt treadmill gym ja la masa lunch tu pun smpt 5km je sbb lunchtime too short, nk mandi bagai lg
Camana uols bole kurus dr 52kg ke 47kg? iols ni jaga makan, gi gym tp berat stagnant 52kg, 53kg, 54kg, kalau nasib baik sesekali dpt 51 kg.... dh puluh tahun gini. Tinggi uols berapa?

utk tak OT, TT jaga body then walk out on ur shallow hubby plsss, he doesnt deserve u gittuuuu




Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 01:20 PM
Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big

pd aku kau x gemuk sis.. badan ko sedang2 je.. sbb kite sama berat... kemungkinan besar ade alasan lain tu... memula kawen blh accept.. dh lame bru cipta alasan yg ntah ape2...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 09:33 AM
Btol kak noor. Klo ikut selera sume bnda nk mkn. Tp pikir plk ksn ari esok. Nk maintain bdn xsusah ...

Haaa betul....gemuk tu lemak lah x percaya tengok belakang peha masing2. .mesti badan yang berisi tu ada selulit. .daging berkumpul2...perut pun sama. ..

Insya Allah kalau rajin exercise dan diet yang betul semua tu hilang. ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 4-11-2019 09:37 AM
10km 2 jam uols jalan ke lari ni, mcm speed jalan je...untung chuols ada masa pg2 gitu, iols bgn 5 ...

Meols lari n jln jgk kdg2 santai xlaju sbb xde bnde nk dikejarkn. Avg.pace meols blom smpai bwh 10min/km klo lari deret jah mcm tgh marathon kjr medal meols dh boleh complete kn sejam 10km. Tp sbb ni stkt rutin pepagi utk kekalkn bdn maintain utk fit n sihat, so meols ingtkn dri sndri at least mesti kne 2jam 10km or max 15km.Sbb meols focus nk bkr calories bkn focus sgt jam n km tu. Klo dh reach 10km or pling tidak 12km,meols dh boleh bkr 1000kalories so meols akn stop. Gitu la ari2 klo xsmpt ms pagi sbb kje, meols akn mkesure buat lps blik kje mlm nti. Sume atas kite ja mls or rajin nk cari ms utk buat.
Kt umh meols xde gym n swimming pool, jdnye nk bkr kalori tu kne la usahakn kluarkn peluh pepagi tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sat lagi kaka delete dlm 10 minit....kena klik kat gambar tu baru nampak besar
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 09:34 AM
Akak tiap pagi juga. ...tak ramai yang jogging pun pagi2. ..yang akak tengok kat tasik tempat akak ...

Nk sihat nk kurus utk diri sndri kne ade efforts n disiplin. Bkn bharap jah n buat sikit trus stop. Sume ni kne konsisten. Org laki ni kaknoor dh mmg naluri deme nk tgok yg cantik2 je. Xyh la pcaya konon suka bini gemok xkisah segala, tp kt blkg deme jgk hat gigih nk tgok org kurus n cantik pastu bandingkn ngn bini sndri. Klo kluar jln, phatikan la kebanyakan laki ni mata mmg nk je klo tpandang pmpuan cntik wlpn kt sblh tu bini sndri. Tu blom lg share gmbr pmpuan2 cntik kt wasap deme sesama laki. Sbb tu kita pmpuan ni kne pikir sndri kne jg badan. Satu mmg utk dri sndri sbb kurus sihat, satu lg mmg utk suami.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 09:52 AM
Nk sihat nk kurus utk diri sndri kne ade efforts n disiplin. Bkn bharap jah n buat sikit trus stop ...

Tau tak pe. ..bila kita kurus depa kata kurus sangat....bila kita gemuk depa kata spare tyre. ...yang penting kita puas hati dengan diri kita. .bukan sebab ikut kehendak orang lain. ...yang penting sendiri puas. ..

Esok2 kita sakit terlantar ada mau pasangan kira tunggu?...1 dalam.sejutalah
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
U target max weight u 60kg.. Sebab tinggi u 160cm kan? Jaga makan, tapi jangan sampai hilang nikmat dunia pula sebab strict dengan diet.. Mental kene strong nak diet.. Lepas ni masak tak perlu banyak2.. 80% pemakanan, 20% senaman.. Good luck tt..

"U dont have to go fast, u just have to go"
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080399s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list