Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4369
View
226
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2019 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 10:55 PM
Aamiin. Saya doakan yang baik2 untuk akak

Amin ya Rabbal Alamin
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 4-11-2019 07:12 AM
Kwn sy suami dia mcm ni lah. Geli nk peluk sbb bini gemuk. Sbb sblm kawin kawan sy kurus, model lg ...

Sedih sungguh,moga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...mungkin banyak kot pahala sheol atas usaha nak attract suami.
dah kawen ni for better or for worse kenala sentiasa ada utk support each other,jangan hanya tau kritik
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:20 PM
Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big

Kak nak bg pandangan lebih2 pun X reti sebab semua pertanyaan Kak alia X jawab. ..

Kalau berat badan 80 tu kira besar dah tu. ..tinggi 160 tu X lah tinggi mana. ...cubalah kuruskan badan sahut cabaran suami. ...

Nak kurus bukan mudah. .tambah2 kalau dah beranak pinak. ..dan tambah2 kalau genetik family memang berisi. ...atau jenis rangka besar. ...

Mulakan dengan jgn makan malam. ...paksa diri jangan makan keterlaluan. ...dan cuba makan makanan yang berkhasiat. ....kurangkan minuman yang bergula yang keterlaluan. ...Kak ni yang sebelum ni berat 52kg sekarang 47kg pun ambil masa 6 bulan. ...sebab faktor umur dah 40an. ..

Adik Kak pun agak gemuk. .berat badan dia 67kg tapi sekarang dah 56kg dalam masa 3 bulan dia exercise dan tak makan malam. ...target dia nak bawah 50kg. ..

Cubalah aalia. ..kurus lah untuk kesihatan ..bukan semata kecantikan. ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
thyme2 replied at 3-11-2019 11:33 PM
Part ni sebijik perangai suami aku. Suka paksa makan. Kalau tak nak makan siap suap lagi. Gigih sa ...

Kalau saya cakap tak nak dia suap2 suruh makan, kadang2 serba salah, tak makan kecil hati dah makan jadi gini
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau kuruskan diri dek. Lps tu tinggalkan laki kau tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
itachiuchiha replied at 3-11-2019 11:48 PM
To tt. Kuatkan smgt okey.
Lelaki mmg suke yg cntik2 & tgk porn.
Kwn2 diorg pun suke share video kn ...

Okey tq sis untuk kata2 semangat dah nasihat sis
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 07:31 AM
Xyah la sentap n meratap hiba sis. Dh mmg lumrah laki mn ade suka org gemok wlpon dri deme sndri xku ...

Wahhhhhh 10km. .akak kagum beautifulllll. ..akak tiap hari hanya mampu 3km. ..pusing 1 tasik Shah Alam tu ha. ....lepas tu balik hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 4-11-2019 12:00 AM
Kalau akak di tempat adik pon akak akan marah. Tp syukurlah, suami adik tak jalin hubungan di alam n ...

Nasihat akak ni memang padu. Tq sangat2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 4-11-2019 01:00 AM
Memang habit dari muda kot tengok porn tu? Tt buat diet suku suku separuh.. Slowly but surely.. Take ...

Maybe cuma dah kahwin ni baru kantoi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Aalia29 at 4-11-2019 12:38 PM
MenteriWanita replied at 4-11-2019 06:52 AM
Cik Aalia macam baru lahir pula yer, takat tgk perempuan tu dah jadi darah daging lelaki sejak zaman ...


Okey tq sis untuk semua nasihat dan kata2 semangat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 4-11-2019 06:57 AM
Laki yang betul sayang terima seadanya bukan takat tau kompelen saje...ajak pi beli running shoes,be ...

Yup betol tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 4-11-2019 07:12 AM
Kwn sy suami dia mcm ni lah. Geli nk peluk sbb bini gemuk. Sbb sblm kawin kawan sy kurus, model lg ...

If saya tak ada masa tu baru dia menyesal sebab bukan semua perempuan boleh terima kekurangan dia, Saya ada cakap suruh dia cari perempuan yang dia nak dan dia rasa boleh bahagiakan dia sebab mungkin bagi dia saya tak cukup sempurna tapi dia tak nak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni saya dalam proses untuk kuruskan badan dan belajar untuk sayang diri sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 07:31 AM
Xyah la sentap n meratap hiba sis. Dh mmg lumrah laki mn ade suka org gemok wlpon dri deme sndri xku ...

Baik sis, tq untuk nasihat dan kata2 semangat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 4-11-2019 07:45 AM
Kak nak bg pandangan lebih2 pun X reti sebab semua pertanyaan Kak alia X jawab. ..

Kalau berat  ...

Baik, tq sis untuk nasihat dan pandangan sis
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:20 PM
Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big

Aku rasa perut ko boncit tu...if ko ckp badan x besar sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah, ujiannya utk u. Byk2 bersabar dgn ujian ni. In shaa Allah, akan ade kesenangan yg akan u dapat. Badan perempuan ni byk perubahan dan fasa. Jika bernasib baik boleh maintain mcm biasa kalau x bernasib baik mmg akan naik turun mcm yoyo atau naik x turun2. Yg bercakap gemuk tu pilihan la dan sebagainya seolah mmg sengaja seseorg tu pilih utk gemuk mmg la x pernah merasa atau pernah merasa tp diberi rezeki utk kurus bukan license utk u to be mean. Skrg jgn terlampau stress utk kurus. Baik u fokus utk sehatkan badan, sehatkan minda dan emosi u. Jauhkan dr bergantung pd die utk gembirakan u. Kdg2 ujian ni adalah cara Allah nk kita makin dekat pada Dia. Allah syg kita dan nak kita jgn jauh drpd Dia. U jd kurus pun bukan jaminan hati die akan dekat dgn u. Bykkan doa yg baik2 utk suami dan diri sendiri. Soal jodoh tu u serahkan bulat2 pada Allah. Hati manusia ni Allah yg pegang. So, be healthy, jaga minda, emosi dan fizikal dan dekatkan diri pada Allah. Make Him ur confidante. In shaa Allah. All the best TT.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 4-11-2019 08:01 AM
Baik, tq sis untuk nasihat dan pandangan sis

Kurus diet tahan makan kesannya x lawa. ..badan mengeleber tetap ada lebihan. ...

Tapi kalau dengan exercise. .badan awak.akan fit dan kemas terutama diperut. ...lengan. ..dada. ...EXERCISE tu PENTING!...rajin lah jogging. ....sebab bila jogging seluruh badan bergerak. ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau awak pandai swimming. .lagi badan akan cantik fit. ....

Tapi kak pun x pandai swimming. .hehe...padahal pusat akuatik dekar sangat dengan rumah ni.....cuma segan lah pula. ..haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Typo...dekar =dekat....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084857s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list