Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4300
View
226
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-11-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 3-11-2019 10:33 PM
Semua lelaki suka tgk pic pompuan cantik n sexy dik. Doa jer lah agar dia dpt hidayah utk berubah. K ...

Hahahahahaha terbaik la akak ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
royaldanish replied at 3-11-2019 10:35 PM
Senang cerita diet senyap2 pastu jaga ketrampilan diri. Bagi cantik lagi.. baru laki tau langit ting ...

Baik sis, tq sis
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 11:03 PM
InshaAllah malam ni saya akan jadi ejen 007, hehehehe saya siasat betul2

Good luck dear...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bulanbulat replied at 3-11-2019 10:42 PM
Gemuk ka kurus ka laki memang suka tengok porno. Mintak dia tengok secara sembunyi sudahlah

Tapi  ...

Tu saya tak pasti tapi kalau ya   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
carly_lah replied at 3-11-2019 10:45 PM
https://www.worldofbuzz.com/husband-tells-wife-her-weight-gain-from-pregnancy-is-ugly-she-loses-weig ...

Tu la salah satu benda yang motivate diri saya. Dah kurus nanti baru nak terhegeh2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 3-11-2019 10:54 PM
Dah berbukan tak bagi nafkah batin?? OMG... Patut la uols patah hati...ker dia dah ada perempuan l ...

Kalau dah ada orang lain, its okey tapi lepaskan saya cara elok. Saya tau saya sebagai isteri memang banyak kekurangan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 11:00 PM
Hahahahahaha kalau asyik kena paksa makan sekali setiap masa agak2 macam mana tu belum kahwin 60kg ...

Cerai xmudah noks. Susah nak carik pasangan lain lepas tu lagi2 kalau perempuan tu badan gemuk

Ok fine lene paksa makan..why not bgtau dia u tgh diet. Diet xsemeatinta xmakan noks..u bole google atkin atau keto diet yang mana u nk ikot

Untuk cerai sbb laki layan porn..well lelaki akan jadi lelaki but if u jaga badan, jg penampilan trust me dia hanya perlukan u sorg bile dia horny lepas ni

Cerai bukan simple mcm tu..ianya lagi susah dari nak habiskan mamee ghost pepper noodle hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 3-11-2019 11:13 PM
Cerai xmudah noks. Susah nak carik pasangan lain lepas tu lagi2 kalau perempuan tu badan gemuk

...

Ex wife dia dulu kurus jugak dia tetap layan porn. So??? Saya memang tengah pasang badan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 11:00 PM
Hahahahahaha kalau asyik kena paksa makan sekali setiap masa agak2 macam mana tu belum kahwin 60kg ...

Part ni sebijik perangai suami aku. Suka paksa makan. Kalau tak nak makan siap suap lagi. Gigih sangat. Lepas tu bila aku ckp aku gemuk sebab dia suka paksa makan, jawapan dia i suruh u makan bukan suruh u gemok...sabar jelah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
To tt. Kuatkan smgt okey.
Lelaki mmg suke yg cntik2 & tgk porn.
Kwn2 diorg pun suke share video kn.
Utk kurus bukan bole dpt within 1 week mcm tu.
U kene konsisten.
Utk your marriage, doa byk2. If you stil tawar hati up to u. But.. U kne work for your diet. Its kesihatan u. And its important ok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
TT siasat btul2 pasal laki u..kalau dia setakat lyn porn je & tak mengeseks dgn pompuan lain..ok lg la.tp kalau dh sampai tahap pegi cari pompuan lain for sex..bahaya dh tu..takut mengundang penyakit..

Bab diet tu u teruskan ok...bila kurus bdn rasa ringan senang nk lari drp jantan tagune itew
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau akak di tempat adik pon akak akan marah. Tp syukurlah, suami adik tak jalin hubungan di alam nyata. Sooo... Sebelum terlambat, adik "ikatlah" suami tu. Jaga penampilan walaupun dalam umah je.. Memang penat. Rasa mcm tak bebas and rasa mcm kita tak boleh jadi diri sendiri.

Tapi adik nak ke jadi serabai? Suka ka? Pompuan yang cantik2 tu dik, satu untuk keyakinan diri. Kedua, memang nak ikat suami selain mewujudkan persaingan sihat. Yelah, dia nampak bini dia babe, of coz dia pon gentar kannn..

Nak cantik ni perlu pengorbanan dan jadikan penampilan seksi itu sbg lifestyle adik. Means, you kena totally tukar your lifestyle. Dari kepam, you kena berubah jadi babe. Bukan duduk atas katil, kangkang dan tunggu lembu menyondol..

Kita selalu dengar, BE YOURSELF.
Be yourself tapi kalau kepam??? Be yourself kalau kulit kasar? Be yourself tapi gigi buruk, nafas busuk? Be yourself tapi kalau daki tak pernah sental? Be yourself kalau tak jaga table ethics, makan macam vavi??? Be yourself kalau rambut masham?? Be yourself tapi cikpit banyak cheese??? Be yourself tapi jalan pon terheret heret lemak 70 kilo???

Akak langsung tak berniat nak bodyshaming to any of us here pon. Kak minta maaf pada yg terasa, tp ini hakikatnya. Suami mana tak suka isteri menawan. Nak cantik, memang perlu duit dan masa. Tapi kita ukurlah badan sendiri. Kalau tak mampu beli perfume Dior, kita beli la Enchantuer. Kalau tak mampu beli lotion Avene beli lah jenama Gurdian. Kalau tak mampu shampoo Redken, beli lah Sunsilk. Effect dia sama je cuma agak slow, tp kalau consistent dan cari product ikut kesesuaian akan nampak jua hasilnya..

Jagalah cikpit tu. Akak perasan, orang yang obese ni bukan bau badan je masam, tapi bau cikpit tu yaaa rabiii.. Kalau pakai seluar dalam pakai jeans pon orang pun leh hidu bau cikpit tu, agaknya macam manalah konek "abang" nak mengeras ye.. Again, akak bukan body shaming. Tapi ini realiti dik..

Dari jenguk2 tumblr, sampai lah tengok bigo..tak heran akhirnya ke atas katil. Bertindak sebelum menyesal. Manusia ni kuat nafsunya.. Rakus...

Satu lagi, janganlah post dekat ig ke Facebook ke. Proud to be curvy bagai.. Udah2 le ngan caption Biar gemok Asal Gembira. Really??? Stop promoting obesity.. Kita promote cara hidup sihat dan penampilan menawan. Itu lebih baik..

Sekian tima kasih, akak nak dodoilan somi dulu. Maaf jika ada yg terase hati.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 4-11-2019 12:00 AM
Kalau akak di tempat adik pon akak akan marah. Tp syukurlah, suami adik tak jalin hubungan di alam n ...

Eh kalau i jd mod, sejuta kredit i bagi. Say no to obesity
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang habit dari muda kot tengok porn tu? Tt buat diet suku suku separuh.. Slowly but surely.. Take care..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Lupa nak taip.. People chance tt.. Dulu maybe suka chubby sekarang nak kurus plak ke.. I don't know.. Variety orang kata..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 05:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Jantan haprak ckp kat die gth...loser punya jantan
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Cik Aalia macam baru lahir pula yer, takat tgk perempuan tu dah jadi darah daging lelaki sejak zaman Firaun lagi, cuma zaman tu diorang tengok live bukan dekat gadget

Tenang kan diri Cik Aalia, atur balik jadual diet, makan makanan kegemaran dalam kuantiti sikit, jangan paksa makan roti wholemeal 24jam ja, tambah stress nanti, minum air putih secukupnya, pasti berat badan ikut BMI ya supaya kekal sehat,

Soal bentuk badan kalau gemok, jangan kan lelaki, perempuan pun ada taste tersendiri, dah tak payah marah2, buat2 keluar rumah pergi hiking ka, jogging ka, zumba ka,

Dalam proses nak kuruskan badan jangan fikir untuk suami sahaja, benda2 macam ni penting untuk diri sendiri, imej kita sebagai perempuan kena jaga seawal 13 tahun sampai AJM, suka tak suka kena cantik, wangi dan kemas,

Good luck Cik Aalia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki yang betul sayang terima seadanya bukan takat tau kompelen saje...ajak pi beli running shoes,beli groceries untuk prepare healthy meal contohnye,

Sekian iol nye seposennn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 4-11-2019 06:57 AM
Laki yang betul sayang terima seadanya bukan takat tau kompelen saje...ajak pi beli running shoes,be ...

Kwn sy suami dia mcm ni lah. Geli nk peluk sbb bini gemuk. Sbb sblm kawin kawan sy kurus, model lg n cantik. Dh beranak gemuk. Mcm2 kwn sy buat utk kurus termasuk telan ubat bkn2. Sudahnye cancer. Dh meninggal pn.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Xyah la sentap n meratap hiba sis. Dh mmg lumrah laki mn ade suka org gemok wlpon dri deme sndri xkurus mn. Kita org pmpuan ni kne la jg badan xkisah la dh blaki or xblaki. Bknnya meratap hiba bila kononya gemok tp xde usaha btol2 nk kurus. Meols yg xde kperluan nk krus ni pn gigih pepagi jogging 10km. Sume org mampu xyh la wt alasan xde ms or nanti dulu la. Mkn lak mcm membela saka tengah baring pn sumbat mknn lg kt mulut. Bila tgok org krus sakit ati plk pastu slh kn takdir knp idup xadil org lain kurus awok gemuk. Klu gitu mereput la kt stu sorg2 xyh jg badan.Nk stay fit sila berusaha lps tu maintainkn.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094023s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list