Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5756
View
229
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29       Show all posts   Read mode

Post time 5-11-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 4-11-2019 04:51 PM
Suami akak memang x compalint tapi kita sendiri was2.. Dah la penat bila saling mengerjakan time t ...

Nah kak leen. ....buat sumber inspirasi ....sekarang umur jlo dah 50....dia workout pi gym...
Hehehe. ..







Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sumber inspirasi!
Sebelum dia, yg famous sampai buat video ialah Jane Fonda.
Thanks, Noor!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:49 PM | Show all posts
gemuk actually for me tak salah. sbb definasi gemuk ni banyak kadang, mostly prmpuan dh naik bdn sikit rase gemuk but actually not. asalkan tak jejaaskan ksihatan its ok. u know nnti Telekom malaysia akan lauch for pggunaan 5G than 4G. nnti penggunaan komersil rangkaian 5G akan ubah cara penyampaian perkhidmatan penjagaan kesihatan. Future nnti, doktor akan dapat sediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan pada bila-bila masa, di mana saja dn pesakit akan dapat mengakses sumber perubatan berkualiti tinggi dari rumah atau di hospital bila-bila masa mereka memerlukannya. so dont worry. just keep healthy sis,
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:59 PM | Show all posts
Edited by Aufiaya at 6-11-2019 10:08 PM

Saya tak fikir begitu. Apa yang perlu anda lakukan sekarang hanya menjaga kesihatan badan anda sahaja. dengan penggunaan 5G dan perkembangan pesat dalam industri penjagaan kesihatan, penjagaan kesihatan pintar akan menjadikan perkhidmatan penjagaan kesihatan dapat diakses oleh orang ramai.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:40 AM | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:20 PM
Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big

Berat giler. I sama tinggi ngan u tapi 61 kg je. Jangan fikir end goal sangat, tapi love the process. Kalo tak suka jogging, campur dengar lagu sambil jogging. Lama2 asal dengar lagu je kaki rasa nak jogging. N.. makan kira kalori la. Cincai average 1800 kalori sehari cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 10:58 AM | Show all posts
gemuk comel takpe la dik oi, tapi cubalah diet..ramai je yg gemuk dalam ni dan berusaha utk kurus..dah kurus terus maintain
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:25 PM | Show all posts
Lepas beranak ni, gain weight la, mmg berisi skit, dulu slim je.
pergi kenduri sana sini org cakap i sehat la gemuk la.
mula2 ok je, i xde pun nak amek hati, lama2 i annoyed gila.
semudahnya kau tegur org tu gemuk la bulat la, xde ke rasa org tu akan terasa hati???
mentang2 yang tegur tu dah berjaya kurus selepas sebelum ni gemuk abadi.
lagi satu fikirla sikit, perasaan org, dahla lepas bersalin. Cibai betul eh mulot sorang2.
Paling tak boleh blah, kakak sendiri, cakap i macam anak 5 la, mengembang la, dah rupa macam maid la, eh..eh, at least aku ni gemuk asbab beranak tau. kau tu mengandung pun xpenah.
Frust betul. disebabkan malas nak bersemuka dengan cousin2 ke ape ke, i xpegi kenduri kawen aritu, malas. nanti ujung2 dok ulang benda sama. kalau puji anak i bambam gumuk xpela, baby comel.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Jawapan jujur aku ya HINA JADI GEMUK. no hard feeling cause gemuk ni mmg byk hal , bmi dah lebih, byk penyakit, sng dpt penyakit, mostly soal kesihatan. Sbb manusia xptt jd gemuk. Ptt berada dlm bmi dan berat badan yg sesuai. Nak bl baju pun nak plus size buat apa. Change ur life to be better. But importantly change because of YOU. Bkn sebab org lain. Laki ko tu bg alasan je tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:51 PM | Show all posts
ZiziLee replied at 5-11-2019 11:49 PM
gemuk actually for me tak salah. sbb definasi gemuk ni banyak kadang, mostly prmpuan dh naik bdn sik ...

lambat lagi rasanya nak ada teknologi mcm tu kt malaysia.. line phone pun masih slow, 5g takkan boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 11:04 PM | Show all posts
yeechin12 replied at 6-11-2019 05:51 PM
lambat lagi rasanya nak ada teknologi mcm tu kt malaysia.. line phone pun masih slow, 5g takkan bo ...

tak lambat pn. baru baru ni baru je kan dia buat demostrasi pennggunan teknologi 5g ni. katanya 2021 akan komersial gunakan. ni berita hartu malaysia antara negra pertama asia. so apa salah kan kita rakyat ni support usaha baik ni. mgkin boleh setanding dgn ngara maju one day

https://www.bharian.com.my/bisnes/teknologi/2019/10/614615/malaysia-antara-negara-pertama-asia-lancar-demonstrasi-5g
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 11:16 PM | Show all posts
anarina replied at 6-11-2019 02:43 PM
Jawapan jujur aku ya HINA JADI GEMUK. no hard feeling cause gemuk ni mmg byk hal , bmi dah lebih, by ...

I agree. kdg org kurus pn banyak penyakit. mcm mcm skrg. tapi org kita ni ssah benar nak pergi cek kesihatan kat hospital kan. tmbh yg berumur tu. harap lpas ni ada lah technology mdah sikit pasal ksihatan ni. dunia makin maju,internet pn makin high speed smpai ke 5g.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
bellawonka replied at 6-11-2019 01:25 PM
Lepas beranak ni, gain weight la, mmg berisi skit, dulu slim je.
pergi kenduri sana sini org cakap  ...

I feel you sis. Saya selalu kena ngan family, depa tu dah la jenis makan macam membela tapi badan maintain bila tengok orang lain berisi mula la nak kata
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Okey la fyi untuk semuaa, Alhamdulilah saya tak dak penyakit, saya dah berbincang dengan suami saya pasai masalah ni, Dia cakap dia memang suka tengok benda macam tu dan saya memang akan kuruskan badan saya. On the way. Wish me luck and tq sis2 semua untuk pandangan dan kata2 semangat walaupun saya tak kenal sis2 semua. Tq sangat terhaeu pulak rasa
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 08:16 AM | Show all posts
Ivysaur replied at 3-11-2019 09:12 PM
Nak cover line la tu tengok benda2 ttak elok salahkan isteri gemuk. Banyak dah jadi bila bekas ister ...

aku nak cakap benda sama

mungkin sebab TT gemuk...atau mungkin BUKAN sebab TT gemuk

laki hang tu yg ada masalah sebenarnya

masalah iman dan mental....suh dia 'exercise' hati dia bagi bersih dulu...orang normal mana ada tengok blue2 ni..

bagitahu laki u, takpayah nak letak salah kat orang

percayalah if u kurus mcm angelina jolie pon kelak

if dah memang perangai laki u tu yg kaki blue...xkan berubah punyer...




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 7-11-2019 08:16 AM
aku nak cakap benda sama

mungkin sebab TT gemuk...atau mungkin BUKAN sebab TT gemuk

Ai sokong u. Even angelina jolie cantik kurus melotop pun brat pitt curang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 05:46 PM | Show all posts
Dia cakap dia suka perempuan kurus sebab tu dah berbulan tak bagi nafkah batin, bila saya ajak bincang dia marah saya, sekrang rasa macam dah tawar hati
Jasa SEO and Jasa SEO
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 05:51 PM | Show all posts
Dia cakap dia suka perempuan kurus sebab tu dah berbulan tak bagi nafkah batin, bila saya ajak bincang dia marah saya, sekrang rasa macam dah tawar hati
Jasa SEO and Jasa SEO
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 09:47 PM | Show all posts
Beautifulliar. replied at 4-11-2019 05:09 PM
Sume org boleh kak leen. Cuma rajin ngn malas je. Nk kurus ni bkn smata sbb nk cantik tp sbb sihat ...


Berdekah aku baca komen2 ko ni woiii.. ada lg eh manusia jaman skrg pikir karut khurafat mcm tu ek?
skrg kan mcm2 jenis diet ada tinggal nk xnk je buat. nk yg moden ada duit boleh go. skrg byk je teknologi baru yg boleh transform org gemmmss jadi kurus kering. Yg xde duit buat je cr org lama.

senang citer.. tak hina jd gemmms asalkan ko sihat tubuh bdn xde penyakit kronik.. as long diri ko happy sudehhhh.

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 12:19 AM | Show all posts
Ajis33 replied at 7-11-2019 09:47 PM
Berdekah aku baca komen2 ko ni woiii.. ada lg eh manusia jaman skrg pikir karut khurafat mcm tu  ...

teknologi skrg pn mcm mcm dh ada kalau nak jaga kesihatan. ramai di kalangan komuniti perniagaan peranti ada perkakasan IoT menarik seperti Samsung Watch, Fitbit atau Apple Watch sekali gus menawarkan butiran lebih baik untuk mengesan tahap kesihatan kita ni. nak gemuk ke nak kurus ke kesihatan tu is priority.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 12:27 AM | Show all posts
Aufiaya replied at 8-11-2019 12:19 AM
teknologi skrg pn mcm mcm dh ada kalau nak jaga kesihatan. ramai di kalangan komuniti perniagaan p ...

Kebanyakan perubahan ini hasil revolusi data yang bagi kuasa kepada rakyat untuk dapatkan kehidupan yang lebih sihat dengan menggunakan peranti yang bersambung cth tablet, peranti boleh pakai dan alat digital bebas tangan lain. sbb tu I cakap nk sihat ni mcm mcm cara. kita kurus ke gemuk yg pntg cek kesihtan tu pling kurang 2/3 bulan skli jumpa doktor walau takde pnyakit.




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086502s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list