Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4407
View
226
Reply

Hina sangat ka kalau gemuk

[Copy link]

Author: Aalia29    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-11-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Aalia29 at 3-11-2019 08:18 PM

Assalamualaikum semua, Selama 2 tahun saya kahwin baru hari ni dapat tahu suami saya geli dengan perempuan gemuk macam saya dan sebab itu juga dia tak nak sentuh saya. Sebelum ni kantoi dia suka search gambar/video tak senonoh perempuan lain dan banyak kali janji nak berubah. Dah dua tahun tapi masih sama. Adakah saya masih patut mengharap supaya dia berubah walapun dah banyak kali janji? Saya minta pendapat semua patut tak saya teruskan hubungan kami ni?   

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau gitu dok, berusahalah untuk kurus
Bukan sahaja utk suami sbb dah dia kata dia tak suka isteri gemuk
Tapi kurus utk diri sendiri Dan utk kesihatan juga

Good luck ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 3-11-2019 08:06 PM
Kalau gitu dok, berusahalah untuk kurus
Bukan sahaja utk suami sbb dah dia kata dia tak suka isteri ...

Saya memang dalam proses tengah kurus tapi saya rasa terhina sangat alasan dia tengok benda2 macam tu sebab dia suka yang kurus padahal dia cakap dia terima saya seadanya. Kalau dia cakap elok2 saya boleh ja terima
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 08:17 PM
Saya memang dalam proses tengah kurus tapi saya rasa terhina sangat alasan dia tengok benda2 macam ...

Dik, soal gemuk ni, ckp baik mcm mn pun, tetap sentap di hati.
Skrg dah tau husband x suke gemuk kan? Diet. Kuatkan hati. I ade buka thread diet watcher kt bod tip petua n pantang larang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-11-2019 08:27 PM
Dik, soal gemuk ni, ckp baik mcm mn pun, tetap sentap di hati.
Skrg dah tau husband x suke gemuk  ...

Saya selalu bincang dengan dia, pasai nak kurus dan sekarang pun dalam proses cuma saya tak boleh terima bila alasan dia tengok benda2 macam tu sebab saya gemuk. Bila saya tanya pasai badan saya dia selalu cakap dia terima saya seadanya tapi diam dia geli dengan saya. Hati saya sakit sangat2
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bila dh kantoi mula la cari alasan, dan kebetulan tt gemuk...jd la alasan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 08:52 PM | Show all posts
so, after 2 years dia baru terasa geli ke camne
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kuatkan hati, jdkan itu pembakar semangat dan cabaran utk jd kurus yg sihat.. lps tu baru pikir psl nk berpisah ke x.. amik masa utk bertenang masa kuruskan badan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 08:41 PM
Saya selalu bincang dengan dia, pasai nak kurus dan sekarang pun dalam proses cuma saya tak boleh  ...

Dia sebut ke dia geli?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa berat awak.tt? ..tinggi awak brp? ...suami tu kurus ke. .entah2 dia pun buncit chubby. ..eueww ada hati nak kutuk bini gemuk. ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tabahlah sis. Try puasa sunat 2 hari seminggu. Lepas tu try diet yang sesuai. Atkins ke, diet kalori ke, if ke. Pasang badan sis. Buat untuk sihat
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:12 PM | Show all posts
Nak cover line la tu tengok benda2 ttak elok salahkan isteri gemuk. Banyak dah jadi bila bekas isteri dah slim, suami gila talak. Kat office akak bila jadi MJ ramai yang jadi cantik hihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
duricinta replied at 3-11-2019 08:46 PM
bila dh kantoi mula la cari alasan, dan kebetulan tt gemuk...jd la alasan tu..

Saya rasa dah tak mampu nak teruskan lagi dah hubungan kami sebab bagi saya alasan saya gemuk tak valid sebab dari awal kahwin memang badan saya berisi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
missus_meow replied at 3-11-2019 08:52 PM
so, after 2 years dia baru terasa geli ke camne

Yesss, sebelum ni tak pernah jadi masalah pun pasai bentuk badan sebab dari sebelum kahwin memang saya dah berisi dan dia cakap dia terima saya seadanya. But now??? Benda tu boleh jadi isu
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:14 PM
Saya rasa dah tak mampu nak teruskan lagi dah hubungan kami sebab bagi saya alasan saya gemuk tak  ...

Awal.kawin berat brapa. ...sekarang berapa? ..umur tt berapa? ...family memang jenis berisi ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 3-11-2019 09:01 PM
Berapa berat awak.tt? ..tinggi awak brp? ...suami tu kurus ke. .entah2 dia pun buncit chubby. ..euew ...

Berat 80kg tinggi 160, orang tak percaya berat saya 80 because im not too big
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:21 PM | Show all posts
Aalia29 replied at 3-11-2019 09:17 PM
Yesss, sebelum ni tak pernah jadi masalah pun pasai bentuk badan sebab dari sebelum kahwin memang  ...

saja nk dijadikan isu ke now? atau dulu mmg dia x suke tp dia tahan? mcm pelik jer ... ade menda dia x tak tros terang?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 3-11-2019 09:02 PM
Tabahlah sis. Try puasa sunat 2 hari seminggu. Lepas tu try diet yang sesuai. Atkins ke, diet kalori ...

InshaAllah otw tapi time tu memang saya tak nak dia dah sebab dia tak betul2 ikhlas dan terima saya seadanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ivysaur replied at 3-11-2019 09:12 PM
Nak cover line la tu tengok benda2 ttak elok salahkan isteri gemuk. Banyak dah jadi bila bekas ister ...

Tah2 time tu saya pun dah move on, memang tak layan dia dah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-11-2019 09:01 PM
Dia sebut ke dia geli?

Dia cakap dia suka perempuan kurus sebab tu dah berbulan tak bagi nafkah batin, bila saya ajak bincang dia marah saya, sekrang rasa macam dah tawar hati
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091168s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list