Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
239
View
4
Reply

Piala Malayisa - THE CHAMPION VS THE UNDERDOG - IVAN DRAGO VS ROCKY BALBOA - SAPA YG AKA N MENANG

[Copy link]

Author: matseh       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-10-2019 11:40 PM | Show all posts |Read mode
Last game ofthe Season. Sgb peminat bola aku harap game lebih open dan serang menyerang.
Atas kertas JDT ada kelebihan, tapi Kedah buktikkan di Kuantan.
Sbg neutralist aku kecewa sikit sbb , mmg x der match nanti bila Kedah masuk final. Lebih lagi 2 defender kedah tak boleh main. So title underdog tu mmg kena. Tapi fooball is such a romantic sport. And again time and time, the underdogs win, with heart and win the hearts. Cth Rocky 4 dan Creed 2.
Jadi sapa yg akan menang.
Dari semi final game, JDT showed their class di Shah Alam. Ye lah semua players taraf International. Kedah menang sbb depa x give up, never say die attitude. Dan Coach Aidil, put a game plan yg menjadi. Score 1st. The gate will open.
Aku harap game lebih best dari Final Last Year. dan final2 sebelumnya.
Selamat menikmati perlawan Piala Malaysia. Mungkin buleh lupa skjp EPL.
Tapi di England. Hoki Malaysia vs england.

Ivan Drago vs Rocky Balboa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Im rooting for kedah.. Team underdog yg x jadi pilihan utk ke final.. Semua org ckp pahang vs jdt,  but again anything can happen in football.. As for kedah,  even renan alves n rizal ghazali x dpt trun nk jaga fort kedah, aku harap aidil shahrin ada ramuan lain utk trunkn pertahanan lain..

Keon,  alif (aku xtau dh ok ke x injury dia tu), amirulhisyam(final fa aidil guna dia,  wlupon mndpt bnyk kecaman), syawal.. Pertahanan kedah kna btul displin n bertungkus lumus la final ni,  knowing how good jdt's gameplay is..

So.. Pulun kedah pulun
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 09:37 AM | Show all posts
susah nk ramal, sbb dua2 sama hebat,

geng bendang cara depa, geng JayDeeT ada kelebihan sendiri...

just hope for a good game yeah...

apa pun, penyokong kedah terbaik, esok depa nk gerak naik lori, bas semua ada hahahaha...

seronok tengok
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ofcoz la i sokong kedah...harap2 kedah menang wpun nmpk mcm berat ke arah selatan
Go kedah go
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 1-11-2019 09:37 AM
susah nk ramal, sbb dua2 sama hebat,

geng bendang cara depa, geng JayDeeT ada kelebihan sendiri.. ...

Org kedah mmg mcm tu....setiap kali Team dpt pi final mesti depa prepared lori siap2...hias mcm2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080016s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list