Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
930
View
36
Reply

Selesa Berpantang di mana

[Copy link]

Author: MyAqilla       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-10-2019 11:36 AM | Show all posts |Read mode
Nak tanya korang... korang lebih selesa berpantang di mana.. menurut kata suami dia minta berpantang di rumah sendiri. Satunya selesa sikit .. satunya hubungan antara suami dan ibubapa agak kurang sikit sebab beberapa kesah ..tapi pabila suarakan hasrat nak berpantang dirumah sendiri abah mama pula merajuk ..

aduhai stresss....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 11:41 AM | Show all posts
isteri kena ikut cakap suami, jadi utamakan permintaan suami. bab mak bapak merajuk tuh, isteri kena terangkan lah kenapa lagi selesa di rumah, make an excuse, kalau x nak jugak nego baik2 dengan suami mintak izin.
bagi saya isteri berpantang di rumah sendiri lagi selesa, lagipon saya mampu jaga, beli barang2 berpantang + carik org mengurut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2019 11:50 AM | Show all posts
itula suami mmg minta cuti sebulan untuk jaga .. tapi itula belah pihak saya macam berbunyi lah ..takda gaji la itu la ini la... jadi saya rasa amat tersepit ..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:24 PM | Show all posts
pantang sendiri je senang, susah senang sendiri. support suami sgt2 penting.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
MyAqilla replied at 30-10-2019 11:50 AM
itula suami mmg minta cuti sebulan untuk jaga .. tapi itula belah pihak saya macam berbunyi lah ..ta ...

untung la suami siap cuti sbb nk jaga u pantang. btw ni anak 1st ka
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau seminggi dua bolehlah bpantang kat rumah family esp anak pertama. Sbb ada jugak org tgk2 kan kita n baby. Tp lepas tu betterlah balik rumah sendiri sbb selesa.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:37 PM | Show all posts
mcm pengalaman sy sendiri, anak pertama je wife berpantang kt umah parents dia....
anak yg kedua dan ketiga, lepas bersalin terus balik rumah sendiri, bukan susah mana pun jaga org berpantang ni, bagi mkn nasi putih dgn ikan kering je  , cabaran utama dia kerap bangun malam je la tu je..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Pantang di rumah sendiri lebih selesa.percayalahhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu suami sanggup amik cuti better pantang kt rumah sendiri
Bab mak pak kecik hati then bincang blk knp korang pilih utk berpantang di rumah sendiri
Kaka pun pantang kt rumah sendiri, alhamdulillah xde masaalah
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:56 PM | Show all posts
kalau suami dah rela hati n bersedia untuk jaga isteri berpantang sendiri di rumah sendiri, rasanya lebih baik la ikut ckp suami tu... lagi selesa. pasal ckp2 org, bukan semua benda kita dpt jaga hati n puaskan hari org. yg penting kita jaga family kecik kita dulu gituhh...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MyAqilla replied at 30-10-2019 11:50 AM
itula suami mmg minta cuti sebulan untuk jaga .. tapi itula belah pihak saya macam berbunyi lah ..ta ...

Suami ada mintak duit ke dari pihak family tt? Kalu suami xde susahkan sesape just buat bodoh je la. Jangan tension tension sangat. Kang x pasal meroyan lak awak tt.
Kira untung tau suami siap cuti sebulan sebab nak jaga tt and baby. Berapa kerat je isteri dapat merasa semua tu. Lagipun kita ni isteri, as long as keputusan suami tu xde bawak mudarat, dengar je la.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami you willing nk jage? Bagus nye,  make sure jela he cooks,  clean the house,  mandi kan baby. Ni first baby ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 02:08 PM | Show all posts
laki ko bole jage okey la..lepas sebulan ko smbung la kt umah mak ko plak..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 03:16 PM | Show all posts
kat umah sendiri la, susahlah nk dok umah orang...

hatta umah mak bapak sendiri pun....

ini kan pula umah mentua...

tp itu lah... dah rasa semuanya... cuma masa czer dapat exception, dpt dok umah sndiri sampai habis pantang,

kalau tidak dia buat rules 2mgu sana 2 mgu sini, benci,

misi pun pening nk melawat
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 03:36 PM | Show all posts
1st baby, saya pantang kat rumah MIL 1 week and mak sendiri 1 week. end up i feel menyesal sebab banyak travel. So 2nd baby, nak pantang rumah sendiri jeeeee. Hire je CL (kalau berkemampuan)
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 03:43 PM | Show all posts
Rumah sendiri. Sama2 buat anak, sama2 jaga anak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2019 04:36 PM | Show all posts
misuke replied at 30-10-2019 12:25 PM
untung la suami siap cuti sbb nk jaga u pantang. btw ni anak 1st ka

anak 4 dah sis.. tapi sebelum2 ni ma abah yang jaga ... cumanya akhir2 ni hubungan antara menantu dan mentua berlaku sedikit silih faham ... walau dah ok tapi biasalah masing2 pun masih macam krik krik kan ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2019 04:40 PM | Show all posts
terima kasih semua yg bagi semangat kat saya .. anak nak masuk 4 dah.. cuma yang saya jadi bebelah bagi pabila kawan2 semua nasihat jaga juga hati ibu bapa ... lagipun depa blh masak jaga anak2 ... ikut qilla mmg la nak ikut kata suami .. tapi bila ada suara suara di blkg ni mulalah hati kita berbelah bagi .. kena pula ma abah merajuk ... ermmm...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2019 04:41 PM | Show all posts
supermum replied at 30-10-2019 03:43 PM
Rumah sendiri. Sama2 buat anak, sama2 jaga anak.

hehe comel ayat sis ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2019 04:41 PM | Show all posts
gummygummy replied at 30-10-2019 03:36 PM
1st baby, saya pantang kat rumah MIL 1 week and mak sendiri 1 week. end up i feel menyesal sebab ban ...

ikut kata adik2 pun camtu jugaklah..tapi letih sis bila pantang kejap situ kejap sini .. dah pernah rasa masa anak kedua ...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087614s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list