Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
1777
View
67
Reply

Pernah jadi mangsa 'body shaming' sampai rasa putus asa dalam hidup?

[Copy link]

Author: admin9       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-10-2019 12:27 PM | Show all posts |Read mode
Kebelakangan ini isu body shaming sedang hangat diperkatakan. Bukan sahaja di kalangan artis, rakyat biasa, pengguna media sosial pun selalu jadi mangsa. Gemok salah, kurus salah, hitam salah, putih salah. Adakah anda salah seorang yang pernah jadi mangsa? Atau pemangsa yang telah bertaubat? Kongsikan pengalaman anda di sini untuk sama-sama kita jadikan pengajaran. SAY NO TO BODY SHAMING!
Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 91 Users voted
66.67% (64)
27.08% (26)
6.25% (6)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah. Sebab rupa paras. Bukan saiz badan. Tapi that was then. Those people ingat manusia tak boleh berubah kot. I kecewa dengan manusia macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
aku kena reject. sbb rupa.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 03:09 PM | Show all posts
Aku pernah dimalukan depan orang ramai...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 03:18 PM | Show all posts
selalu.. i memang mengelak jumpa orang..
walaupun hati rasa nak jumpa berkawan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
aku abaikan je org nk sembang bab body sekian2... sudahnye senyapla
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
  Dulu3 kecik2 memang selalu di buli sebab aku hitam..buli dgn cara mengejekla.aku malam2 menangis kot sbb hitam main panas..
  Bila dh semakin dewasa ni aku semakin putih, lagi putih dr kawan2 yg mengejek aku..ada kawan aku smpi jeling2 tgn kaki aku sbb lagi putih dr dia. ingat aku xnampak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada kawan yg menangis merintih sebab orang kata dia gemuk, siap doa dalam fb. tapi bila aku ajak dia bersenam, dia malas.. Tapi kalau bab makan, dia ok..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 04:33 PM | Show all posts
jika bab seperti ini pun dah dpt jadi celaru fikiran
bagaimana nak mendirikan solat mukaronah rukun 13???
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah.  Sampai aku rasa bila dh keje dah byk duit aku nk buat surgery.  Sebab bibir aku ala2 angelina jolie gitu. Alah yg ejek aku apa kurangnya hitam bibir tebal mcm aprika.  Kurang2 bibir aku lagi seksi gitu kulit putih melepak.  Sekarang baru aku tau dia jeles la tu aku lg cantik dr dia. Dia yg unsecure nak ejek orang biar aku down and dia rasa dia better dr aku. Dah dewasa sket baru aku tau ramai minah salleh buat surgery inject filler sebab nk dptkan bibir mungil
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah.. Dulu gemuk itam. Bila da besa da pandai jaga badan muka,barula dipandang wangi oleh org sekeliling. Hm manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk Kali kena zmn belajar dulu...sek men sampai ke uni..sebab I was too skinny. Funny thing is group kat uni yg suka make fun of my body diaorg semua bambam..nak jadikan cerita I terserempak ngan one of them few months ago kat klcc..dulu body bambam tapi sekarang dah style acik kepam bontot lagi lebar Dari pinggang. APA masalah ntah, mungkin hati dia mmg busuk naharom, dia make fun of company I..sebab nampak I punya lanyard, dia pulak keje glc..siap cakap eii, company apa ni..camne boleh keje kat Sana?? Pastu dia cam termalu sebab cakap kuat, dia cakap btw cantik u skrg..I Dalam hati fuck u Kan dia je..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 29-10-2019 02:55 PM
aku kena reject. sbb rupa.

Serius? Tak cukup ensem ka chuols?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah org ckp aku jerangkung sbb terlalu kurus dgn rambut pjg. Ms tu aku demam, muka mmg pucat lesi. Lps baik demam,aku potong rambut aku style 'bob' n mkn extra.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiolzs x pernah kena tp sejak muka aiolzs jd bulat ni (gara2 lps op last two years), ramai plak y tegur..awal2 aiolzs bolayankan aje tp dorg tgk aiolzs tak terkesan,p cucuk my mom pulak smpai my mom pun terikut2 dah..

Now,aiolzs bg jah setepek kalau ada sape2 y nak kutuk psl muka aiolzs y bulat ni haa

Lagi satu ada laa kwn2 aiolzs even adik aiolzs y berbadan besar kena kutuk ngn manusia2 cacat otak ni..rasa mcm nak tampar je mulut sekor2..bila tgk makpak pun spesis gitu,akan faham laa knp anak2 pun jenis cmtu jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku defensif dari kecik.. Pernah aku penumbuk seorg budak lelaki sbb buat bff aku menangis.

Jadi org takut nak cari gaduh dgn aku.

Meh besar.. Aku tak nikah2..makcik jiran menyibuk sbb anak dia dah nikah.. Jadi aku jawab.. Kalau tau bila makcik A nak mati.. Maka makcik A tau bila sy nak nikah...

Aku mmg kasar dan penuh sinikal dari kecik..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-10-2019 07:51 PM
Serius? Tak cukup ensem ka chuols?

ramai haha.. handsome meh?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 29-10-2019 10:43 PM
ramai haha.. handsome meh?

Nak ensem tara mana lagi Andy? Aku susah puji lelaki ensem kot.. Kalau aku ckp ensem tu maknanya mmg ensem dan yummy.. Sapa la reject ang mmg rugi
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dulu sekeping org panggil tiang bendera sbb aku tinggi padahal aku x pernah pun ejek depa bantut gedempol atau bonzai terencat.. Ditambah pulak ngan kulit aku dulu pucat cam mayat jadi nampak la kumis2 halus atas bibir pun depa ejek2 gak aku.. Padan muka skarang budak laki yg ejek aku tu umo awal 30 dh 'bad moon rising' (botak tengah) sbb faktor keturunan.. Kan dah kena.. Ko ingat ko hebat??!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095226s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list