Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3600
View
127
Reply

[Tempatan] The Star - Warga Hong Kong berterimakasih kpd kerajaan PH kerana harga rumah kini mampu milik utk warga Hong Kong

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-10-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
"Amat baik Kerajaan Malaysia hari ini kerana menurunkan limit harga dari RM1 juta kepada RM600,000 sahaja"

"Pada harga RM1 juta, orang-orang Hong Kong masih boleh membeli. Hartanah Pulau Pinang adalah 80% hingga 90% lebih murah daripada di Hong Kong."

"Pada harga RM600,000, ini bermakna kita boleh membeli dua bukannya satu sahaja, dan lebih banyak orang Hong Kong akan mampu membelinya."

---------------

It is excellent that the Malaysian government is lowering the price limit from RM1mil to RM600,000.

At RM1mil, Hong Kongers can still buy. For us, Penang properties are 80% to 90% cheaper than ours."

"At RM600,000, it means we can buy two instead of one, and more Hong Kongers will be able to afford it.

---------------

Begitu baik hati Kerajaan PH hari ini.

Guan Eng nak buat skim perumahan mampu milik untuk warga Hong Kong.



https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/10/22/no-turning-back-for-woman-who-bought-condos-in-penang


With the protests in Hong Kong, Ginny So said more of her city folks want to buy properties in Penang and Kuala Lumpur in the past three months than the last three years combined.
Single Polls, Total 76 Users voted
96.05% (73)
3.95% (3)
Your User group have no permission to vote
Screenshot_2019-10-23-16-50-38-077_com.facebook.katana_1.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
In Johor, Ng, a 46-year-old housewife from China, said the lowering of the threshold would give her more choices for the properties in the state.

My husband and I bought our first property in Johor earlier last year but we do not have many options to choose from as we need to ensure that the price of the property is over RM1mil.

With this move, I believe more foreigners will buy properties here as it is more affordable and there will also be more selection of homes we can choose from, she said.


Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/10/22/no-turning-back-for-woman-who-bought-condos-in-penang#uwXcSx5OvUvHSV0k.99
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar la...dah UMNO engko dulu buat banyak2 rumah mewah watpe.

Diorg buat byk2 tu utk warga asing la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 05:07 PM | Show all posts
padam muka rakyat ibu pertiwi

lagi 20 tahun merempat korang semua
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Better lah banyak Hongkies, at least depa anti Komunis. Tapi Umno marah lah sebab geng parti Komunis china depa terjejas
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 05:10 PM | Show all posts
kat cyber pon dh banyak kaum ni..series aku tgk dh mcm kt china..dgn nyonya2 kasuh beskal letrik nya dgn mamat2 china yg cingcongfan tepi2 jalan..isk apa laa nak jd...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 06:12 PM | Show all posts
nampak sangat ahcai2 ni tak perenah pi hong kong tak pernah deal dengan masyarakat hong kong kuajaq ni.....kalau dah ahcai tu ahcai jugak....wakakakakakakakakakaaka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 23-10-2019 05:09 PM
Better lah banyak Hongkies, at least depa anti Komunis. Tapi Umno marah lah sebab geng parti Komunis ...

PRC pun ramai beli. Sbb dah murah
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 23-10-2019 11:10 AM

x lama lagi rakyat melayu jadila warga marhaen. Pm pun dia nak  cina apek cokia lepas tu semua aset negara dia jual. Lepas tu pm to be forever akan keep slogan bantu rakyat kita. sampai bebila and makin lama rakyat malaysia ditipu dan selamanya... and melayu and keep arguing each other sapa mau jd boss and dpt komisyen and on and on and on. Melayu pun senang je kena tipu.  janji manis sikit pangkah la lagi PH ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 08:11 PM | Show all posts
Mcm sama aje strategi PAP time LKY dulu import ramai2 warga China masuk SG utk increase chinese population. Org Melayu/India diberi duit utk balik ke Malaya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-10-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 23-10-2019 08:11 PM
Mcm sama aje strategi PAP time LKY dulu import ramai2 warga China masuk SG utk increase chinese popu ...

Harap2 penang x mintak merdeka
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
adakah puak jinjang senyap2 dlm proses nk menjinjangkan negara mesia
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 23-10-2019 05:09 PM
Better lah banyak Hongkies, at least depa anti Komunis. Tapi Umno marah lah sebab geng parti Komunis ...

Ok jugak noo.. so ltte leh balik yindia manakala kominis balik.cina.. kanda bila nak kuar dr yestate balik ke kg halaman
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 23-10-2019 06:12 PM
nampak sangat ahcai2 ni tak perenah pi hong kong tak pernah deal dengan masyarakat hong kong kuajaq  ...

Tapi Hongkies tak berak merata kan macam pengikut parti kembar Umno partai kuminis china.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 10:21 AM | Show all posts
Buritan replied at 24-10-2019 08:21 AM
Ok jugak noo.. so ltte leh balik yindia manakala kominis balik.cina.. kanda bila nak kuar dr yesta ...

kanda hang ceghita pasai beghak pulak...dasaq mangkaq mental tagih perhatian betui....dia nak bagi tau...dia pandai dia betui tu....itu hari dia habaq pac tu berat sebelah ka apa ka.....wakakakakakakakakakakakkaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 24-10-2019 10:21 AM
kanda hang ceghita pasai beghak pulak...dasaq mangkaq mental tagih perhatian betui....dia nak bagi ...

Emm kanda kan ltte jd mestilaa tak lupe dolu dolu punye budaya.. beghak merata ludah merata rata smbil mkn sireh.. itu kan budaya.. wpun kande dah kaye disini sbb ltte kata kalo ade jmbn kat runah org tu kayoo kadang kadang teringin jugak nak rasa suasana old old dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 24-10-2019 08:24 AM
Tapi Hongkies tak berak merata kan macam pengikut parti kembar Umno partai kuminis china.

Kanda pun berak merata sambil mkn sireh pas tuu ludah rata rata..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:21 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 23-10-2019 05:05 PM
Biar la...dah UMNO engko dulu buat banyak2 rumah mewah watpe.

Diorg buat byk2 tu utk warga asing ...

penang tu umno pegang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 23-10-2019 08:11 PM
Mcm sama aje strategi PAP time LKY dulu import ramai2 warga China masuk SG utk increase chinese popu ...

Ada logik disitu
I am not historian  
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:26 AM | Show all posts
benda buleh untung 1juta, rela dia bagi 600k..
pandai dia meniaga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124566s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list