Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
543
View
44
Reply

Signal telco terbaik

[Copy link]

Author: trinne       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-10-2019 04:37 PM | Show all posts |Read mode
Edited by trinne at 24-10-2019 12:11 PM

Rangkaian telco yang meluas dan pantas amatlah penting di zaman smartphone kini. Telco dominan di Malaysia seperti Maxis, Celcom, dan Digi telah lama mengembangkan empayar mereka, lengkap dengan pelan prabayar dan pascabayar yang beraneka harga dan pakejnya. Tetapi, itu semua tidak lagi relevan apabila signal telco pilihan di kawasan anda adalah sangat lemah. Apa gunanya dapat melanggan pelan internet jika anda langsung tidak dapat mengakses laman web Google? Ha share lah sikit telco apa yg korang rasa coverage padu dekat Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 06:44 PM | Show all posts
Semua haukkk...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 09:45 AM | Show all posts
Labih lagi musim hujan sekarang ni, semua hauk.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 10:27 AM | Show all posts
tt tgh xde coverage tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 12:20 AM | Show all posts
i dengar maxis dan digi yg dapat line yg bagus.. tapi i tak pernah dengar celcom punya,,
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 12:21 AM | Show all posts
NekNgah replied at 24-10-2019 09:45 AM
Labih lagi musim hujan sekarang ni, semua hauk.

Patutlah, malaysia punya telco tak menyelesaikan masalah ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 05:27 AM | Show all posts
Celcom laa yg line coverage paling okay sekarang sebab kalau umobile and digi ni mostly certain tempat mmg xde line terus. Plan celcom pun murah gak
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 05:29 AM | Show all posts
Ami113 replied at 29-10-2019 05:27 AM
Celcom laa yg line coverage paling okay sekarang sebab kalau umobile and digi ni mostly certain temp ...

Kalau celcom ni mmg aku setuju line 4g laju je. Plan yg latest tu xp lite best sbb ada dua pass boleh tambh dlm satu plan pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 05:32 AM | Show all posts
Ajis33 replied at 29-10-2019 05:29 AM
Kalau celcom ni mmg aku setuju line 4g laju je. Plan yg latest tu xp lite best sbb ada dua pass bo ...

Itulah pasal. Aku sekarang guna umobile bukan main mahal line slow je. Aku dengar yg xp lite ni ada free unlimited internet tiap2 hari kan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 05:35 AM | Show all posts
KakakCun replied at 29-10-2019 05:32 AM
Itulah pasal. Aku sekarang guna umobile bukan main mahal line slow je. Aku dengar yg xp lite ni ad ...

Ada tpi kena tnggu 6 bulan. Kena bnyk sabar tpi ok laa pass M tu tambah 10 hinggit je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 11:27 PM | Show all posts
memang betul la. kalau yg data banyak tapi line lambat pun tak boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 11:29 PM | Show all posts
KakakCun replied at 29-10-2019 05:32 AM
Itulah pasal. Aku sekarang guna umobile bukan main mahal line slow je. Aku dengar yg xp lite ni ad ...

kalau yg unlimited, memang berbaloi !! kalau yg kerja sehari, guna data banyak!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 10:06 AM | Show all posts
Ajis33 replied at 29-10-2019 05:29 AM
Kalau celcom ni mmg aku setuju line 4g laju je. Plan yg latest tu xp lite best sbb ada dua pass bo ...

yg ni macam berbaloi sangat. i nak line yg cepat saje.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 10:07 AM | Show all posts
NaufRaudah replied at 29-10-2019 05:35 AM
Ada tpi kena tnggu 6 bulan. Kena bnyk sabar tpi ok laa pass M tu tambah 10 hinggit je.

tambah rm10 boleh dapat berapa data ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 12:38 AM | Show all posts
KakakCun replied at 29-10-2019 05:32 AM
Itulah pasal. Aku sekarang guna umobile bukan main mahal line slow je. Aku dengar yg xp lite ni ad ...

kalau ada percuma data sangat baik!
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 12:39 AM | Show all posts
NaufRaudah replied at 29-10-2019 05:35 AM
Ada tpi kena tnggu 6 bulan. Kena bnyk sabar tpi ok laa pass M tu tambah 10 hinggit je.

nak tahan 6 bulan. tapi ok la. i guna lama punya pun 1 tahun!
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 12:40 AM | Show all posts
NaufRaudah replied at 29-10-2019 05:35 AM
Ada tpi kena tnggu 6 bulan. Kena bnyk sabar tpi ok laa pass M tu tambah 10 hinggit je.

tapi rm10 saje. murah pun!
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 12:40 AM | Show all posts
Ami113 replied at 29-10-2019 05:27 AM
Celcom laa yg line coverage paling okay sekarang sebab kalau umobile and digi ni mostly certain temp ...

kalau line dan harga ok. boleh tukar je!
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 12:23 PM | Show all posts
fakrul1234 replied at 31-10-2019 10:07 AM
tambah rm10 boleh dapat berapa data ?

tambah rm10 untuk upgrade M pass boleh dapat 4GB internet + 3GB video walla pehhh murah wei. Total RM38 jelah kena bayar and dapat unlimited calls to all networks mmg puas hati
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 08:59 PM | Show all posts
fakrul1234 replied at 31-10-2019 10:07 AM
tambah rm10 boleh dapat berapa data ?

4gb bro. Pastu dpt 3gb free video walla pulak. Total 7gb jugak laa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list