Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1950
View
109
Reply

[Pelbagai] Sejauh mana 'old school'nya anda..

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-10-2019 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
I love 80s & 90s music

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Masih guna ini.. kira old school x? PhotoEditor_20191021_203326283.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:39 AM | Show all posts
kaka suka masuk cari forum ( old school)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Di saat org pulun nak makan pavlova,  cheese tart or churros, i still lbih suka makan tepung bungkus, kuih jongkong. Old skool tak i

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-10-2019 10:49 PM
Kalau masak yg lauk pauk menumis.. Wajib menumbuk bawang atau bahan menumis.. Rasa lagi sedap dari g ...

Tulisan dak2 wechat kalau urusan apa2 dengan kita mintak tolong kita ke, dia tibainya guna ayat wechat, stres meols... Dah yg mewhatsappnya umur muda, dia buat kita muda jugak la... Please guna ejaan elok sikit, shortfm takpe meols hadam gak. Ni kena berfikir nak nyah kod tu pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Azharitubunga replied at 22-10-2019 01:36 AM
Masih guna ini.. kira old school x?

Wow, serius!? Mana nak jumpa orang guna benda ni lagi, lambat guna benda ni, tapi sangat nostalgik
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada tak yang suka guna batu giling ni? berpeluh2 nak menggiling, tapi hasilnya memang halus... Ni kami pernah cuba giling inai, adui berpeluh2...

Screenshot_20191022_073745.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Caya x rmh aku x de coway atau cuckoo? Sebabnya aku lebih yakin dgn air yg dimasak dlm cerek
Tp penapis air yg pasang kt luar rmh tu ada la utk dptkan air yg bertapis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 07:59 AM | Show all posts
iolls walopun lahir tahun 80an tapi suka bebenor lagu klasik.. kat opis pasang lagu zaman rapeah buang, m.bakri, a.ramlie and others... sampai bebudak opis kata iolls terperangkap di zaman purba..hahahaaaa..
dan old skol nya iolls adalah, iols tetap suka guna kuali bontot bulat berbanding kuali moden bontot leper..senang nak kacau lauk time masak...hahahaaaadakah itu juga dikira old skool?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 22-10-2019 01:00 AM
Tp kan,mmg lain aroma bawang y diketuk dgn bawang y diblend..lg sedap bau aroma bawang y diketuk t ...

ye sis. iols ank kg. dulu blender bkn kepentingan. so mak ajar masak masakan mana yg sedap di ketuk..tumbuk..atau hiris bawang halia tu sume lah. biasa ketuk tu masak tomyam atau bening. eh..uols tau tak masak bening tu apa. mcm rebus2 tu. pastu time study..masak sendiri pkai masak je. janji ada. mana nk guna blender pon..

sampai skrg kalau wkend..iols g kupas lah bawang halia tu siap2 tuk seminggu. kang wkdays balik keje..tumbuk2 je lah gitu. iols still guna bawang kcik yg kaler purple tu .sebab bwg tu tak berair..jadi tak cepat basi masakan pastu sedap..mcm manis2 ke gitu. eh..mcm dah jadi sudut memasak lak kita ye..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 08:48 AM | Show all posts
saya old skool sbb masih takde fb twider ig dsb

mode of comm adalah watsap sajork

membawang dlm cari saja haha

n jiwa masih melekat dgn rock 80an 90an

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-10-2019 07:35 AM
Tulisan dak2 wechat kalau urusan apa2 dengan kita mintak tolong kita ke, dia tibainya guna ayat we ...

Pening baca tulisan budak2 wechat.. Mmg selalu sy ckp.. Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris saja sy faham. Bahasa alien tak faham.. Hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:21 AM | Show all posts
saya boleh dikategorikan sebagai old school sebab
mengeja penuh.. kurang gemar dengan short form semua
atau lebih tepat kurang faham.. hahhahah..

oh.. prefer lesung batu dari blender. lebih sedap masakan kita tu
senaman tangan jugak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:26 AM | Show all posts
Kakalongmu replied at 21-10-2019 10:40 PM
Eh... Kakalong masak nasik x guna periuk Elektrik.. Kaka guna dapur gas jer... Masak atas api. Nasi  ...

sama mcm arwah abah sy
baru meninggal 3 bln lepas
wpun kt rumah ada periuk nasi elektrik
dia ttp nk masak nasi atas gas
abah suka nasi kukus
air kt bhgian bawah tu dia letak daun pandan
rindunyaa nasi arwah abah
wangiii je kalau dia msk nasi


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:58 AM | Show all posts
1. dgr lagu2 70'an -early 2000. Lagu2 zaman now memang tak dgr sgt.
2. lagi suka buat note guna kertas dari tulis kat smart phone. ada google keep tapi jarang guna.
3. main getah, teng teng, batu seremban dgn anak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku masih simpan dan sekali sekala dgr lagu pakai kaset
N im a vinyl collector.suka lagu lama yg didengar melalui piring hitam walau aku takde la tua pun masih 30 an
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tak nampak cakera liut ni..
Suatu ketika ianya amat penting dalam kendatipun risiko ianya rosak amat tinggi.

Kurex sempat guna cakera kiut atau dipanggil disket masa sekolah rendah yg ketika itu kurex dalam darjah 5-6.

Semakin dunia maju, semakin cakera liut ini dilupakan. Dan generasi kita pun ada yang sudah tidak mengenalinya, apatah lagi namanya.

Namun tak mustahil ada yang suka menggunakan sesuatu agak kebelakang teknologinya seperti tt.

Kurex walaupun berumur 29 tahun, kurex suka dengar lagu klasik dan keroncong. Tapi bagi kurex ianya adalah tentang minat.

Kenapa kurex menaip seperti ini? Sebab inikan bebenang penulisan di samping mahukan kredit lebih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:47 AM | Show all posts
saya basuh baju still pakai tangan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:06 AM | Show all posts
how old school i am???

-i dont have any account for FB, insta, twitter
-i prefer use cash deposit compared online banking
-i prefer reload touch n go at kiosk compared use ewallet
-i prefer reading a book compared e-book


considered old school??????

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:07 AM | Show all posts
yuki812 replied at 22-10-2019 12:40 AM
still masak menumis bahan tumbuk guna lesung batu dr blend sbb lebih wangi dan sedap.
still masak g ...

kalo tumbuk lebih sedappp....cuma skang malas....tgn sakit...so sma pakat2 blend jer....hahahhahhahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097842s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list