Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1061
View
24
Reply

[Tempatan] Kak Hassanah mendaki bukit pulak uoulss...lalu nampak nenek kebayan katernyer

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-10-2019 03:57 PM | Show all posts |Read mode



Perkara mistik atau paranomal ini sering dikaitkan dengan kejadian-kejadian aneh yang berlaku disekeliling kita. Yang terbaru, kes kehilangan Mohamad Asyraf Hasan, peserta larian Gopeng Ultra Trail yang hilang tanpa sebarang kesan terus menjadi bualan netizen di media sosial hingga keharini.

Perkongsian gambar dari seorang pemuda, dimana beliau telah pergi mendaki bersendirian di sebuah bukit telah tular, apabila didalam gambar miliknya menampakkan kelibat seorang nenek berbaju putih.

Gambar itu telah dimuat naik oleh Faizal Paintjob di akaun Facebooknya. Perkongsiannya itu telah mendapat perhatian dari nitizen.

Komen-komen nitizen melalui perkongsian gambar tersebut,

Remang bulu tengkok oo

Macam ada dua benda. Satu lagi terapung

Nenek tu macam bawak burung gagak die jenjalan jee

Cuba zoom 100% & crop. tepek sini nk tgk

Penampakan dua makhluk misteri apabila gambar tersebut dizoom dari jarak yang dekat.

Sumber: Faizal Paintjob
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:04 PM | Show all posts
Macam Death Eater je yg warna itam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelah baju putih tu predator
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:07 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Alhamdulillah.  Nmpk mcm tutup aurat je dorang tu.  Baguslah, mereka jin2 yg beriman.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 21-10-2019 04:07 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Alhamdulillah.  Nmpk mcm tutup aurat je dorang tu.  Bagusl ...

Asal tutup aurat beriman...asal hisap kot*sambil  bertudung beriman
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak macam patung Air Dry Clay momod @FanTasyCreaTioN jer.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:12 PM | Show all posts
macam kartun brave pulak.. nenek kebayan dengan burung gagak. ke faizal paintjob baru lepas tengok kartun tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik kutip pucuk paku tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:33 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-10-2019 04:10 PM
Asal tutup aurat beriman...asal hisap kot*sambil  bertudung beriman

Iman tu tandanya dia tau Allah tu ada.  Fasik atau tidak, cerita lain.  Tugas kita ialah jgn judge n generalize.  Who knows, esok2 dia mati dlm kemuliaan whereas kita mati dlm kehinaan.  Na'uzhubillah min zhalik.  Tugas kita ialah doa agar kita ditetapkan iman, dijauhi dari sifat fasik dan dilindungi dari sifat munafik serta kufur.  Wallahua'lam.

Btw, biasakan utk kembalikan fikiran kpd Allah bila melihat apapun.  Contohnya kalau kita tgk org perangai pelik2 tu kan, fikir mcm ni je la:  Allah gerakkan dia perangai pelik mcm tu, Allah juga boleh gerakkan dia menjadi seorg hambaNya yg mulia di sisiNya satu hari nanti.  Tp jika Allah sudah dtgkan kpdnya org2 utk mengingatkannya dan dia sombong lalu berpaling, maka dialah yg menzalimi dirinya sendiri.  Sesungguhnya, ketetapan takdir Allah itu pasti bijaksana, tepat dan adil.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
nenek2 jer tu. kau ingat kau sorang boleh mendaki bukit. nenek pon nak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:38 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-10-2019 04:10 PM
Asal tutup aurat beriman...asal hisap kot*sambil  bertudung beriman

ada jua cikki melayu sunni kangkang puki tapi tudung tak tanggal, jaga aurat katanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak bujang saya pernah part time jd fasi kat satu kem motivasi kat langat. Pernah 1 malam tgh briefing sesama fasi dgn ketua dorang dlm pkl 1 pg utk aktiviti malam dlm hutan tgh sembang2 tu lalu nenek tua bongkok. Tunduk muka tak nmpk jelas, ketua tu tanya " nenek nak pg mana" dia jawab nak cari ubat. Dia pesan jgn bising2 sngt ye. Anak aku tanya kat ketua dia, sape la yg biarkan nenek dia berjalan dlm gelap memalam ni, terus ketua dia bulatkan mata. Lepas tu selalu pulak dia nmpk org tua tu. Tp tak tegur la. Diam pura2 tak nmpk je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat nenek kebayan yg nak sangat masuk kawasan kolej tapi tak boleh sebab kena pagar..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 21-10-2019 05:32 PM
Teringat nenek kebayan yg nak sangat masuk kawasan kolej tapi tak boleh sebab kena pagar..

kat mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
nreezt replied at 21-10-2019 05:33 PM
kat mana tu?

Dekat kolej la.. Lokasi, rahsia..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 21-10-2019 05:32 PM
Teringat nenek kebayan yg nak sangat masuk kawasan kolej tapi tak boleh sebab kena pagar..

Aah..tu nenek dia nak antar makanan la tu.cam kat Sabah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 07:49 PM | Show all posts
Eric.n9 replied at 21-10-2019 04:04 PM
Macam Death Eater je yg warna itam tu.

dementoq...wakakakakkakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 07:50 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 21-10-2019 04:33 PM
Iman tu tandanya dia tau Allah tu ada.  Fasik atau tidak, cerita lain.  Tugas kita ialah jgn judge ...

si ponen micropenis tu memang tu ja la modai dia masuk website ni...sibuk pasai agama oghang...dighi sendighi suka menduboq lagi sibuk hai agama oghang....dalam website ni ramai mental..hang pun tau kan ceq...wakakakakakkakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 07:54 PM | Show all posts
JohnnySins replied at 21-10-2019 07:49 PM
dementoq...wakakakakkakakaka

hahha tu lagi tepat, dementoqtoqtoq
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 08:01 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-10-2019 04:10 PM
Asal tutup aurat beriman...asal hisap kot*sambil  bertudung beriman

wakakakkaaa.

nak gelak berguling guling aku baca statemen ko..

Itulah hakikatnya..
Kulom konek pakai hijab..
Akitiviti beriman jugak kekdahnya tu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100847s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list