Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
443
View
9
Reply

[Dunia] Cikki kokesen CASH dipenjara 17 jam gara2 membebel pada suami

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-10-2019 03:53 PM | Show all posts |Read mode



Kehidupan sebagai suami isteri sudah tentu mempunyai pelbagai liku-liku yang boleh mencabar ego dan kesabaran malah jika tidak diselesaikan dengan baik, rumahtangga yang dibina akan runtuh.

Sama dengan kes yang berlaku di  North Yorkshire, United Kingdom pada April lalu, seorang isteri telah ditahan atas tuduhan membebel terhadap suaminya dan dimasukkan ke dalam lokap selama 17 jam serta dakwaan ke atasnya menyaksikan dia mendapat perintah larangan agar menjauhi suaminya.

Valerie Neal, 59, membebel kepada suaminya supaya membersihkan rumah namun dianggap mahkamah sebagai controlling behaviour yang termasuk dalam kategori penderaan emosi.

Valerie baru-baru ini tampil membuka mulut dan menjelaskan mengenai kejadian tersebut,  dia tidak mengganggap perbuatannya itu salah disisi undang-undang  dan berharap dia ada peluang sekali lagi untuk membuktikan kepada mahkamah bahawa dia tidak bersalah.

Jika itu dianggap sebagai membebel, saya akan menyerah kalah tetapi bagi saya menyuruh seorang suami untuk membersihkan rumah adalah bukan membebel.

Selepas saya berikan cinta dan kasih sayang kepadanya, saya tidak menyangka dia akan memperlakukan saya sebegini, kata Valerie.

Suaminya, Michael Sanders, berkata bahawa membebel mungkin sebahagian daripada kehidupan berumah tangga namun ia bukan seperti yang diinginkannya.

Michael memberitahu masalahnya itu kepada Job Centre dan kes itu terus dibawa kepada pihak polis yang akhirnya menyaksikan penahanan Valerie.

Coercive dan controlling behaviour boleh membawa kepada penjara maksimum selama lima tahun dan ia merupakan jenayah yang banyak dibincangkan dengan majoriti pendakwaan adalah terhadap lelaki iaitu sebanyak 97 peratus di England dan juga Wales.

Sumber: Mirror UK
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jgk law cmtu ke. Hahaaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 04:49 PM | Show all posts
excessive bebel adalah penderaan emosi. ingat orang takde benda lain ke nak pikir selain dgr suara bingit ko tu?

bebel 5 minit cukup.









Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon kat Msia boleh wat camni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kena jantan pemalas, layak je dibebelkan
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka susmi dia lg manis drpd bini
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg mana satu somi yg mana satu isteri.. mcm dua dua lelaki jah.. same same lelaki boleh kawin ye
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu kt Malaysia..Kene buat penjara baru sebesar stadium ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan kemungkinan aku kena penjara.. Aku pandai berletiaq senafas ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bebel camna tu
Bising sgt pun sgt annoying lah
Cakap sekali je cukup
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094933s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list