Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2726
View
96
Reply

[Tempatan] Jurang Intelektual Rakyat Malaysia secara Amnya...

[Copy link]

Author: N_nurr    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-10-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ini pandangan dari rakan FB... kenyataan ini agak pahit untuk ditelan, namun ada betulnya juga... Bincangkanlah secara rasional dan ilmiah.. bukan apa,kadangkala untuk ubah sesuatu yg biasa agak payah... biar lambat asalkan generasi akan datang anak2 cucu2 kita boleh menjadi generasi yg benar2 intelektual dari segala segi (insan yg baik moral&akhlak, beradab, berilmu dan berwawasan) Insyaallah..
Screenshot_20191020-211446_Facebook.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 10:54 PM | Show all posts
manusia berevolusi daripada beghuk...intelektual la sangat.....aurora itu gravity....wakakakakakakakakakakkakakakakakakakkakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah penyampai radio pun pelawak nak harap apa
Saya pun pasang yg lawak2 pgi dan petang
Yg serious baca je di forum atau berita
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku jangan kata tv.. Radio pun aku tak dengar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 20-10-2019 10:55 PM
Dah penyampai radio pun pelawak nak harap apa
Saya pun pasang yg lawak2 pgi dan petang
Yg serious  ...

Faham, kite drive kereta otw ke ofis/tempat keje mesti nak yg santai2 kan.. x salah,cuma topik perbincangan itu perlu la pelbagai,sekali sekala bincang la isu2 semasa, walaupun u pelawak, tak salah as penyampai amik cabaran bincang la topik/isu semasa yg bernas, faham kehendak rating stesen radio, namun you pun ade tgjwb pd komuniti&rakyat.. x salah jika nk buat yg lain sedikit dari yg biasa.. ni tak.. asyik2 lawak2 basi.. emmm.. belum lg lawak body shamming n lain2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:04 PM | Show all posts
Dah jarang dengar radio sebab dah tak drive. Selalu layan youtube aje lepas balik kerja. Tapi recommended video semuanya hal international, travel,food,computer dan technology. Tak keluar pasal drama atau artis malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:05 PM | Show all posts
sarah82 replied at 20-10-2019 11:01 PM
Aku jangan kata tv.. Radio pun aku tak dengar.

Lebih kuranglah, hehehe
Radio pun aku dengar klu, kebetulan naik kereta orang.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 20-10-2019 11:05 PM
Lebih kuranglah, hehehe
Radio pun aku dengar klu, kebetulan naik kereta orang.

Haaa.. Kannn.. Makcik x suka dengar radio.. So aku kalau naik kereta dgn dia tak dengar radio..nak kata rakyat marhein x intelektual sbb layan radio bahasa Malaysia mcm erkkk...

Kadang2 org layan sbb nak hilangkan stress..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:10 PM | Show all posts
saya rasa isu ni isu lapuk....hang dah tau orang tak mau wonton...hang pi juai wonton lagi buat apa ceq...oghang nak karipap hangpa juai la karipap.....its not format its not epal with epal....its demografi and demand......dok sembang kata duk luaq negara pun aurora dia kata membuktikan kewujudan graviti pun nampak bowdow tak intelektual jugak na ceq? wakakakakakkakakaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Radio kat Melaya ni yg cerdik sikit Bfm jah, next maybe Traxx
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:14 PM | Show all posts
sarah82 replied at 20-10-2019 11:07 PM
Haaa.. Kannn.. Makcik x suka dengar radio.. So aku kalau naik kereta dgn dia tak dengar radio..nak ...

Apa yang aku perasan mmg macam tu lah.
Kebanyakan nak lepaskan stress je. Dengar radio dj wat lawak dan layan lagu.
Kok tengah jem parah, layan radio bercontent berat, ada harapan jadi hulk sorang2.

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 20-10-2019 11:14 PM
Apa yang aku perasan mmg macam tu lah.
Kebanyakan nak lepaskan stress je. Dengar radio dj wat law ...

Kadang2 org kat fb ni.. Nak tunjuk cerdik kononnya org gitu gini tak tau isu semasa.. Lps tu marah2 bila kena kutuk..

Silap2 tn yg post kat fb pun tak faham ttg isu2, hangat dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:23 PM | Show all posts
sarah82 replied at 20-10-2019 11:18 PM
Kadang2 org kat fb ni.. Nak tunjuk cerdik kononnya org gitu gini tak tau isu semasa.. Lps tu marah ...

Antara sebab2 aku malas nak berperang kat fb lagi.
Letih owh. Dah la pembaris ramai.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 20-10-2019 11:23 PM
Antara sebab2 aku malas nak berperang kat fb lagi.
Letih owh. Dah la pembaris ramai.

Hahaha.. Kan... Baik layan game masak2 dari layan manusia pembaris
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan nak pukul rata kata semua yg dgr radio BM cam Sinar,Era,Hot ke Kool x intelektual langsung.. bukan begitu maksudnya.. hanya mahukan idea dan cadangan untuk lebih baik bagi slot2 di Radio...kebaikan untuk generasi sekarang dan masa hadapan... betul.. siapa yg nak dengar tajuk berat2.. boleh sajer isu semasa yg berat dibincangkan secara santai... depends pada penyampai itu sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:35 PM | Show all posts
sarah82 replied at 20-10-2019 11:27 PM
Hahaha.. Kan... Baik layan game masak2 dari layan manusia pembaris

tu mambang hang tu kata dia dengaq radio yang intelektual......bajet defisit dengan defisit kewangan pun tak reti beza ada hati nak tunjuk baguih lagi tu...ghapla punya rentung tak sedaq diri tok nenek mai tanah oghang merayu simpati mintak ic dah mai 2 3 4 lapih generasi mula kuajaq kuil meghata pulak dah.......wakakakakakakakakkakakakakakakaaaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 20-10-2019 11:35 PM
tu mambang hang tu kata dia dengaq radio yang intelektual......bajet defisit dengan defisit kewang ...

Hahaha.. Aku x dengar radio.. Tv pun tak layan.. Jadi mcm aku ckp.. Aku tak boleh nak kata radio ni bagus radio ni tak.

Lagipun radio bukan satu-satunya sumber info yg rakyat boleh dpt.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
N_nurr replied at 20-10-2019 11:02 PM
Faham, kite drive kereta otw ke ofis/tempat keje mesti nak yg santai2 kan.. x salah,cuma topik per ...

Kalau u suarakan pada stesen radio pun tak rasa depa nak ambik kira pun
Yg u kena buat tukar chanel... Dengarlah ikim Dan klasik atau English Channel insyaallah tak dalah rasa xda isi.... Lawak kosong tu jelah
Dah bebelas tahun kot radio swasta komersil bahasa melayu isi masa dengan santai takda pekdah.... Sorang dua suarakan pun mcm x jd apa sbb terlalu ramai yg suka santai2 gitu

Dengarlah bfm 89.90 KLau nak banyak info
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 11:54 PM | Show all posts
pada pendapat aku, ye betul, setiap radio ade niche masing2... tapi mungkin lebih baik kalau radio2 berusur lawak tu tambah la sikit mention pasal isu semasa, tak payah buat formal sangat pun takpe, just mention here and there... supaya orang yang cuma dengar radio tu celik la juga dengan keadaan sekeliling...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
ChemicalRomance replied at 20-10-2019 11:54 PM
pada pendapat aku, ye betul, setiap radio ade niche masing2... tapi mungkin lebih baik kalau radio2  ...

Ini la maksud saya... sesekali selitkan info isu2 semasa secara santai giteww...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095978s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list