Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5815
View
103
Reply

"Letak Tajuk Sensasi Tapi Aniaya Orang" - Siti Sarah Naik Angin Dengan Blog Hiburan

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2019 12:45 PM | Show all posts |Read mode



"Jangan kerana sesuap nasi, awak sanggup bagi headline yang menganiayai orang lain."



Marah betul Siti Sarah Raissuddin kali ini. Semuanya gara-gara laporan portal yang tidak bermaruah!


Disebabkan tajuk artikel yang sangat sensasi menyebabkan Sarah memarahi penulis portal tersebut.



IG




Menurut Sarah, cara menulis portal tersebut sangatlah bertentangan dengan maksud yang dijelaskan dalam temu ramah sebelum ini.


Maklumlah rakan-rakan wartawan hiburan ada juga menulis cerita tetapi tidaklah sampai mereka-reka tajuk sensasi. Tajuk yang sangat berbahaya ini akan menimbulkan pelbagai fitnah dan spekulasi disebabkan tidak semua orang akan membaca penuh sesebuah artikel. Kebanyakannya hanya membaca tajuk dan membuat kesimpulan sendiri.


IG



Apatah lagi orang yang dikaitkan dalam artikel tersebut sudah berkahwin dan mempunyai kehidupan masing-masing.


Suaminya, Shuib Sepahtu dan Jihan Muse adalah kawan seindustri, jadi artikel ini mungkin mengundang kucar-kacir atau salah faham ramai orang.


Kemarahan Sarah ketara apabila membangkitkan kemungkinan terjadi penceraian, anak kehilangan ibu bapa hanya kerana laporan gosip yang tidak berasas.


Ig



Dengan tanda pagar #jangankeranacukurbululimaminitkausangguptengokorangbercerai sudah membuatkan ramai yang memahami kemarahan Sarah ini.


Rakan artis turut meminta Sarah bersabar serta mengutuk penulisan tidak beretika itu seperti Nurul Depp, Chef Zam serta pengamal media yang lain.


IG



Memahami memang banyak portal hiburan yang tumbuh seperti cendawan selepas hujan mendedahkan banyak kesilapan boleh berlaku jika penulis portal tidak begitu memahami konteks perbualan.


Atau ianya sengaja dicipta bagi menimbulkan sensasi supaya artikel laku dibaca? Apa pun, semoga artis terus menegur jika ada kesilapan atau yang mengundang kejelikan. Harapnya, portal sebegini mengambil iktibar ya.- CARI

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki sheols yang komen kat ig camtu

Apsal nk salahkan org lain plak
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Erin sakura ni sapa
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:31 PM | Show all posts
iols ada dgr kat radio hot smlm, mmg laki dia menyebut gitu tapi berkias laa..
tp dgn nada berlawak sbrnya, tak tau plak repoter btul2 tulis cenggitu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:39 PM | Show all posts
dekat twitter bukan tulis macam tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 18-10-2019 01:26 PM
Laki sheols yang komen kat ig camtu

Apsal nk salahkan org lain plak

Ya ke?? It gets more interesting..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 18-10-2019 01:26 PM
Laki sheols yang komen kat ig camtu

Apsal nk salahkan org lain plak

Mmg laki dia yg tulis gitu kt ig jihan
Apa yg x betul nya. Baik ko pg piat telinga laki ko. Dasar nak perhatian ke kapel kepam ni


IMG_20191018_133218.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_0236-768x349.png
IMG_0239-768x234.png
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 18-10-2019 01:31 PM
iols ada dgr kat radio hot smlm, mmg laki dia menyebut gitu tapi berkias laa..
tp dgn nada berlawak ...

Xde kias pun. Tang mana kiasnya?

Dia ckp nyesal xngorat dulu..tp masa dulu xngorat sbb jihan butakan mata dia (meaning nak cakap jihan xlawa sbb tu xngorat)

Mana2 cikgu bahasa melayu mohon pendapat chuols plak
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
pergi titik laki kau tu dlu sarah.  dh tahu retis komen konon2 mcm kawan baikla sgt.. dh taw wartawan kt malaysia ni suke cedok komen IG buat cerita..   
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kawen xpyh la rentan nak buat lawak pasal xngorat perempuan lain dulu2

Indirectly mcm kau buat lawak konon xhapy marriage dgn current spouse ke camne

Lawak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau jihan lawa sekali pun masa, nk ke dekat kau yg kepam muka mcm mamat lombok tu?? eww acah2 kau pulak manusia paling hensem time tu ya?? zizikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 18-10-2019 01:26 PM
Laki sheols yang komen kat ig camtu

Apsal nk salahkan org lain plak

si chucky anxiety perasan lawo ni mungkin ayat iklan cukur bulu kemaluan tu hasil tulisan blogger kot. kesian kau wahai chucky anxiety, dh la x lawa, bodoh pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Benci aku jantan jenis buat lawak2 gatal ni....teringat plak geng2 lebai buat ceramah gune lawak2 seangkatan dgnnye...(x abes marah lg kes cabul tahfiz tu)
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:00 PM | Show all posts
sarah masih trauma si jering mengejar cinta lakinya dulu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:00 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 18-10-2019 01:46 PM
Xde kias pun. Tang mana kiasnya?

Dia ckp nyesal xngorat dulu..tp masa dulu xngorat sbb jihan bu ...

apa yg iols boleh recall, apa yg dia (shuib) ckp pagi smlm kt radio, tak sama dgn apa yg dia tulis kt ig tu.yg kat ig tu dah nmpak sangat laa sejibik sejibun dia tulis nyesal pejadah semua.



Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk muka sarah zaman bertunang dengan mat moto kokesen dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawak member2 je tu buat berita cari forum bolehlah
Nak buat headline majalah tak cukup mileage
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 18-10-2019 02:00 PM
apa yg iols boleh recall, apa yg dia (shuib) ckp pagi smlm kt radio, tak sama dgn apa yg dia tulis ...

Dia xde la tulis menyesal

Tapi ayat dia tu memang menggambarkan penyesalan sbb xngorat

Sesape yang baca pn bole fhm dgn mudah
Dia ckp hanya melawak, tapi punch line lawak dia kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sarah Chucky ni kena sedar diri yang laki ko tu mmg miang sejak dulu ok...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113842s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list