Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4291
View
54
Reply

"Dah Kenapa Suruh Aku Buat Amal Jariah?" - Kes Saman, Jasmin Hamid Dituduh Buang Duit

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2019 12:04 PM | Show all posts |Read mode
"Kau fikir apa yang aku buat ni bukan amal jariahkah?"


Amboi, marah betul pelakon Jasmin Hamid. Kenapa tu?




Kredit foto: IG




MStar melaporkan, Jamin terkilan apabila segelintir warganet mempersoalkan tindakannya menyaman beberapa individu kerana menghina dan menyamakan anaknya, Rohhana seperti bapuk.

"Orang tanya saya buat apa nak buang-buang duit, lebih baik buat amal jariah. Sedekah kepada orang memerlukan," luahnya kepada mStar Online.


Tegasnya, tindakannya itu adalah bagi membela nasib anaknya yang dihina pihak tidak bertanggungjawab.

"Aku ni membela nasib anak aku yang telah disepak, 'dibaling najis' oleh orang-orang yang tak bertanggungjuawab.

"Dah kenapa kau nak suruh aku pergi buat sedekah jariah?" ujarnya.




  



Jasmin bagaimanapun enggan mengambil pusing kritikan netizen dan menganggapnya tidak relevan untuk dipersoalkan.

"Tak kena dekat muka engkau, senanglah kau cakap.

"Mereka senang cakap suruh saya bersabar, tetapi tindakan saya itu bukan bermakna saya sudah hilang sabar.

"Kalau sekali cakap tak jalan, dua kali pun tak jalan, masuk kali ketiga saya ambil tindakan undang-undang saja," katanya yang  berharap perkara itu dapat diselesaikan secepat mungkin.




  



Kasihan pula pada Rohhana apabila Jasmin mendedahkan anaknya itu kini sedang dalam proses untuk pulih dari tekanan perasaan sejak kes dihina tempoh hari.


Difahamkan, Jasmin sebelum ini menyaman tiga individu yang didakwa meninggalkan komen jelek terhadap anak angkatnya itu dengan menyamakan wajahnya seperti bapuk.


Dalam tuntutan itu, Jasmin menuntut mereka membuat permohonan maaf secara terbuka dalam satu sidang media dan secara lisan di akhbar dan menarik semula cacian yang dilemparkan.


  



  



Bagaimanapun, perkara itu dikatakan sudah diselesaikan di luar mahkamah dengan syarat dan terma tertentu.


Ikut rasa, binasa. Bila dah terkena, baru terasa. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali nak kutuk, kutuk dalam hati.. Jangan luahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 12:43 PM | Show all posts
terganggu sgt tgk unta dekat kepala tuh
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
cikatilia replied at 18-10-2019 12:43 PM
terganggu sgt tgk unta dekat kepala tuh

coppp nak tanya rohanna ni sebenarnya laki ke perempuan ?
#tanya jer

sbb aku x nampak pon kat mana laki nya muka rohanna ni , mmg nampak pompuan tulin jer .. maaf klu saya silap
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 12:48 PM | Show all posts
so, akak tudung hijau tu lah 1 of them yg mengutuk anak angkat acik Jasmin ni?
(berbakul aku kutuk akak tu dlm hati. tak sanggup nak taip)


Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 12:52 PM | Show all posts
buat lg..
suka sgt mengutuk org mendapat laa
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:01 PM | Show all posts
itulah mulut tu bercakap dlm hati jer tak bole ke..ni tgn siap jalan
jg mengutuk anak org..berpada2 lah ..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:13 PM | Show all posts
yang dok kutuk orang tu biasanya tak dak lawa tara mana pun
asal boleh kutukkan. ko kutuk ko bayar tuntutan saman la jawabnya (reminder tuk diri sendiri juga).
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:57 PM | Show all posts
betul..korang tak kena lg...akak aku sampai sekarang tak bercakap dengan ipar duai dia tau sbb anak kak ipar dia panggil anak sedara aku hodoh macam babi..ehhh aku yg mak sedara ni pon mendidih...lagikan mak sendiri...budak tu muka sedih je datang cerita kat mak dia..bdk kecik..ko tau la nnt kot jd low self esteem...pastuh lagi bangang bila sedara mara belah sana dok bela budak kaki buli tu..ckp akak aku sensitif sentap..dengan budak kecik pon ambik hati...eh bahlol ..kaki buli tu dari kecik ni la kita nk kena tegur betulkan perangai kalu tunggu nnt dah tua...haaa jadi mcm kes jasmin hamid ni la..nak kene saman baru buat muka sedih syahdu mintak ampun....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:00 PM | Show all posts
siputsedut replied at 18-10-2019 01:57 PM
betul..korang tak kena lg...akak aku sampai sekarang tak bercakap dengan ipar duai dia tau sbb anak  ...

mak mertua pernah ckp kt bini of our cousin "tak tringin ke nak ada anak berisi bulat2?" anak dia kurus kering persis dia.mkn kuat. tp lasak ya tuhaaannnnn
sampai sekarang ye bini cousin tu klau boleh tak nak bercakap dgn MIL aku tuh...


Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Rohanna ni lagi cantik dari iols. Fotogenik
Si pengutuk tu buta ke muka kepam tak hingat dengan tudung bonggol unta
Rohanna ni mirip sorang menteri cina, elok je mata iols tengok so kudos to her mom for standing up for her family name
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:12 PM | Show all posts
adelea replied at 18-10-2019 12:45 PM
coppp nak tanya rohanna ni sebenarnya laki ke perempuan ?
#tanya jer

dia nampak tua sbb kurus kot

hahaha
nampak tak aku xfokus muka dia langsung
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:27 PM | Show all posts
geenie replied at 18-10-2019 02:00 PM
mak mertua pernah ckp kt bini of our cousin "tak tringin ke nak ada anak berisi bulat2?" anak dia  ...

mcm boleh order siap2 dekat tuhan kan..nk anak rupa camane...body camane...
syukur aje lahhh dah budak tu sihat aktif cergas...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni bukan menang kes pun tak masok court pun tp yg kena tuduh menggelebah settle luar court
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
cikatilia replied at 18-10-2019 11:43 AM
terganggu sgt tgk unta dekat kepala tuh

Mapos ko kena saman dngan unta
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa nak suruh dia buat amal jariah plak, yg dia defend anak dia tu pun bkn buat benda tak helok pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 03:42 PM | Show all posts
geenie replied at 18-10-2019 02:00 PM
mak mertua pernah ckp kt bini of our cousin "tak tringin ke nak ada anak berisi bulat2?" anak dia  ...

ada sorg ni yg shin kenal, mmg mulut dia capoi
tudung labuh sampai ke tumit, mulut kumat kamit baca alquran
dia nmpk baby org tu terjelir2 lidah, dia ckp depan2 mak org tu
"dah mcm ular aku tengok anak ko ni dgn lidah terjelir2
kot kenan ular masa ko mengandung"

padahal yg mengata anak org tu
dia mandul, tak pernah beranak

btw - tak baik lar acik jasmine kata kalo bapok tu jer buruk
sajat dan rizulala tu lawoooo sgt, padahal bapok

and anak jantan acik jasmine pun tak berapa handsome
unlike his half blood kokesen dad kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 03:56 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 18-10-2019 03:42 PM
ada sorg ni yg shin kenal, mmg mulut dia capoi
tudung labuh sampai ke tumit, mulut kumat kamit ba ...

jgn bezakan budak2 or kutuk budak2. i get offended kalau dgr ada org kutuk budak. benci/nyampah mcm mana pn kt mak pak dia, jgn la benci dia sekali.
jaga2 ye.. sapa kutuk anak sesapa (especially my family) geen tanpa segan silu fire kt situ jugak.
tak kira la org tu lagi tua ke hape.


Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 04:26 PM | Show all posts
geenie replied at 18-10-2019 03:56 PM
jgn bezakan budak2 or kutuk budak2. i get offended kalau dgr ada org kutuk budak. benci/nyampah mc ...

mungkin dia tak pernah ditakdirkan
ada zuriat mekgeen
tu yg dia takda empati
dia mmg suka dok kata mcm2
anak org kurus kerempeng
hitam berkilat
dahi jendul
dan mcm2 lagi
rambut kerinting negro

for me, shin selalu anggap
org tak sekolah tinggi kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 04:48 PM | Show all posts
siputsedut replied at 18-10-2019 01:57 PM
betul..korang tak kena lg...akak aku sampai sekarang tak bercakap dengan ipar duai dia tau sbb anak  ...

Dari kecik la kena tunjuk ajar. nanti dah tua bangka jadi macam sedara mara tu, normal ejek2 orang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111998s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list