Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6512
View
80
Reply

Isu Simpan Tali Pusat Anak - Netizen Cepat Serkap Jarang Atau Elfira Loy Bagi Kapsyen Tak Jelas?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2019 04:51 PM | Show all posts |Read mode
Tindakan Elfira Loy memuat naik gambar tali pusat anaknya di Instagram Muhamad Rayyan Khalaf mendapat perhatian ramai.




Kredit foto: IG




Bukan apa, ramai keliru dengan kapsyen dalam bahasa Inggeris yang ditulis pelakon itu.


Sudahnya, ramai salah faham dengan niat sebenar Elfira.


Mereka menyangkakan, Elfira mahu menyimpan tali pusat Rayyan dan menegur perbuatan itu menyalahi hukum.




  



  




Elfira kemudian tampil menjelaskan maksud sebenar.

"Yalah, simpan tanamlah. Tak kan simpan jadi keychain pula," tulisnya.


Berikutan itu, ramai menegur Elfira supaya membuat kapsyen yang lebih jelas dan terang memandangkan netizen kita mudah sensitif dengan perkara begini.




Kredit foto: IG




Elfira dan suami Muhamad Faris Khairol Anuar yang berkahwin pada 1 Januari lalu menimang cahaya mata sulung pada 1 Oktober.


Adakala, tak perlu tulis apa-apa di ruang kapsyen lebih bagus. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:57 PM | Show all posts
semua benda nk post kt ig
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua benda nak kecam
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
xleh simpan ker?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun baru tahu tak boleh simpan. Sebab rasanya ada je orang simpan letak dalam album baby kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ehhh..aku pon simpann..nk kena tanya dgn yg arif ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 05:47 PM | Show all posts
not really haram pun sis ..... selagi benda tu bukan untuk dipuja or what not la ....

sebb anggota tubuh yang bercerai ... dengan badan semasa hidup ... "SUNAT" ditanamkan .... bukan seusatu yang "WAJIB" ,,,, contohnya ..... kuku, tangan yang terpotong  etc.

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 05:53 PM | Show all posts
boleh je tgk yg ceramah UAI isu sal ni.. better tanam..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Gonna = macam mana.

Gonna tu apa. Cakap jelah bahasa melayu hanut.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Keep simpan. Tanam bury.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:23 PM | Show all posts
aku ada sikit mushkil, dia kawen 1 jan ,beranak 1 october
bunting pelamin?? tapi so fast and furious...
mlm kawen dah tebuk terus menjadi..wow speechles den
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Padahal dia mmg nak simpan. Pastu ramai2 bising dan dan lah dia kaver lain
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:32 PM | Show all posts
aku saspek dia nak simpan dalam kotak memory gitu.. sekali kena kecam.. tapi aku pun simpan.. sbb tak tau pun kena tanam.. ikut cakap org tua je suh simpan.. so balik ni kena tanam la
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Simpan dalam freezer khas untuk tujuan perubatan
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru aku tau x leh simpan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak, takleh simpan ke.. baru tau ni. Laki aku pun simpan tali pusat anak2 aku. Bukan tu je, alat test pregnant tu pun dia simpan, siap tulis tarikh.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen lah kalutt sgt smua menda xkena dah ko kenapa. Rajin sgt kelebet ig org sebokkk tggal taik merata annoying
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak minat dia.. Jadi dia kena kecam pun aku suka
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai je simpan sbb xtau hukum.. Adik beradik ko simpan ok.. Retis simpan ko siap kuarkan psl hukum. Iols dulu pon simpan jugeks baru 2 thn lps tanam semua sekali bila terbaca dkt fb
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:07 PM | Show all posts
jin_lampu replied at 17-10-2019 06:23 PM
aku ada sikit mushkil, dia kawen 1 jan ,beranak 1 october
bunting pelamin?? tapi so fast and furiou ...

sangat subur sheolls ni tu yg terus lekat..husnudzon
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108394s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list