Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6617
View
114
Reply

Lufya Omar Bengang Suami Tak Hadir Mahkamah, Dah 4 Bulan Digantung Tak Bertali

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2019 11:17 AM | Show all posts |Read mode
Lufya Omar terkilan apabila suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz tidak hadir pada sebutan permohonan cerai yang difailkannya di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari, di Petaling Jaya, 16 Oktober semalam.




  



"Saya sudah empat bulan lebih digantung tidak bertali... dia (suami) susah dihubungi dan tidak mahu berbincang dengan baik. Dia juga tidak menjalankan tanggungjawab dengan baik terhadap saya dan anak kami.

"Sepatutnya perkara ini boleh diselesaikan dengan baik, namun dia seolah-olah mahu melengahkan hal ini.

"Saya tidak mahu lagi terus berada dalam perkahwinan yang penuh toksik ini," katanya kepada Harian Metro.




Foto: IG




Sementara itu, Che Hafiz dalam kenyataannya kepada mStar Online menafikan segala dakwaan tersebut.


Katanya, walaupun tidak lagi duduk sebumbung, dia tetap memberi nafkah kepada anak mereka, Laana Haura, 2.


"Dakwaan gantung tak bertali dan tak bertanggungjawab adalah tak benar. Saya tak pernah abaikan anak kami. Cuma kalau dia pergi ke mana-mana tu saya tak tahu sebab tak tinggal sebumbung."



  



Tambahnya, dia enggan memberikan sebab kenapa tidak hadir pada prosiding sebutan permohonan cerai tersebut.


"Saya tak nak ulas, saya dah berurusan dan maklumkan perkara itu kepada pihak mahkamah melalui surat," tambahnya.


Makin rumit pula kisah pasangan ini. Kita nantikan sahajalah kesudahannya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:27 AM | Show all posts
pujuk jelar bini tu

org pompuan kan suka di pujuk

ke dah tak syg lagi

kalo tak syg gi lar lepas kan

wat pe nak sakit2 kpale

biarkan gantung tak bertali

just move on
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:34 AM | Show all posts
sian la laki dia, datang mahkamah dah satu hal, confirm reporter berkerumun, dia pun ada maruah. hal dalam kain patut tak payah nak bising. seluruh keturunan keluarga malu. wife pulak artis level sendu. entah laaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku susah nak percaya lumpia ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Naaa.. Aku menyampah laki dia.. Sorry.. Bas aura gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:15 PM | Show all posts
nafkah tu utk anak shj ke doktor? nafkah isteri? masih isteri kn?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:17 PM | Show all posts
socmed yg menjadi perantara beginilah hasilnyaaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:24 PM | Show all posts
mohon @Kurex pujuk ex hubby lufya ni ke mahkamah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:38 PM | Show all posts
selesaikanlah bebaik..
OT sat..aku bila tengok lupya ni still takleh lupa ketibas dia..adoiiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
4 bulan? Tak mintak taklik? Masa nikah tidur ka? Tak dengar lafaz taklik? Rm10 je bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:42 PM | Show all posts
x nak hadir ke mahkamah
kalau smpai 3 kali ..nnti doc tu jugak yg malu
nnti dpt la perintah mahkamah
mcm aku dulu kali pertama ex laki x nak hadir
aku ni terus jerk ckp boleh tak kuar perintah mintk dia hadir
gelak hakim tu..bila aku ckp mcam tu
dia kata cpt sgt nak bertindak

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesuatuh sangat laki sheols {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 17-10-2019 12:24 PM
mohon @Kurex pujuk ex hubby lufya ni ke mahkamah.

Semoga ex lakinya datang ke mahkamah ditemani kurex
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah xnak lepaskan je la elok2
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:52 PM | Show all posts
kesian lak kat baby tu..da la sebaya anak aku..harap deyollss dapat berbaik la..tapi xpyah la jadi jantan dayus smpai naik tgan bgai..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis ada rupa tapi rasa turn off menengoknya, cam laki sorang lagi tu yg suka renjis2 dipilis ditepungilah socmed
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:54 PM | Show all posts
geli tgk ig laki dia...sesuatuh!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap dapat selesai dengan baik.
Kesian dekat anak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 17-10-2019 12:46 PM
Semoga ex lakinya datang ke mahkamah ditemani kurex

Wahhh acik sokong. Jgn lupa ootd tonggek tepi palang besi dan haplod kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 01:12 PM | Show all posts
asmara_me replied at 17-10-2019 11:34 AM
sian la laki dia, datang mahkamah dah satu hal, confirm reporter berkerumun, dia pun ada maruah. hal ...

So, laki dia nk mcmana pulak? Tak nak hadir mahkamah mcmana nk selesaikan masalah mereka berdua. Kalau rasa wife dia dah biadap, bercerita hal2 yg mengaibkan dan dah tak boleh nk maafkan wife tu, buatlah keputusan. Lepaskan aje. Jgn main tarik tali. Biarlah wife tu cari kebahagiaan dia sendiri. Dah tak suka tapi tak nak lepaskan. Saya cukup tak suka dgn suami mcm tu. Mcm berdendam dan saja nk susahkan pihak isterinya. Kalau masih syg, usahakanlah hadir kaunseling. Berdosa kedua2nya. Kesian anak kecik tu.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.223287s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list