Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3027
View
33
Reply

Peserta Dewi Remaja Dikurung 54 Hari, Elak Sejarah Hitam Berulang

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2019 10:30 AM | Show all posts |Read mode
Kontroversi yang dicetuskan Hanesya Hanee pada Dewi Remaja 2018 masih segar di minda masyarakat. Hanesya dan beberapa peserta lain kantoi berpesta di kelab malam dan minum arak sehingga mengakibatkan gelaran juara Hanesya ditarik balik.

Nama program Dewi Remaja telah tercalar kerana perbuatan peserta terbabit.



Foto: mStar



Namun, pada tahun ini, Dewi Remaja telah memperketatkan peraturan bagi mengelak sejarah berulang. Editor Pengurusan Remaja, Fiezreen Ahamd menegaskan, para peserta yang bertanding akan dikuarantin di dalam rumah khas sepanjang 54 hari program berjalan.


"Mereka akan dipantau dalam menguruskan media sosial bagi mengelakkan peristiwa lama berulang," katanya kepada mStar.





Peserta Dewi Remaja tahun 2018




Kategori berkaitan pengetahun am turut diperkenalkan kepada peserta. Mereka mahu melahirkan ramai selebriti popular tanah air yang beradab tinggi dan  layak menjadi idola remaja.


Dewi Remaja edisi ke-10 ini akan bersiaran pada setiap sabtu jam 9 malam di salyran Astro Ria (104)










Kalau sejarah tak berulang, mungkinkah akan ada kontroversi baru tercetus? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:29 AM | Show all posts
Beria jugak ek Dewi Remaja ni. Kesian kene kurung mcm bahan uji kaji. LOL.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
X payah buat gitu. Baru la nampak perangai sebenar dieorang. Pantau je jauh2. Kalau ada yg liar, singkirkan terus.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde gadis bukan bumiputera yang nak join dewi remaja ke? Sama ada juri racist ataupun peserta bukan melayu kebanyakan hauk-hauk? Aku rasa dewi remaja akan lebih dihormati kalau cari peserta di kalangan young professionals
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:05 PM | Show all posts
sokmogitu replied at 17-10-2019 12:00 PM
Takde gadis bukan bumiputera yang nak join dewi remaja ke? Sama ada juri racist ataupun peserta buka ...

Kalangan professionals di office iols & clients iols busy je tak sempat nak join benda cam ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Xyah nak beriya sgt lah nak cari idola lah ikon lah, yg bijak2 lah.. last2 yg menang jd retis sendu je lpstu cekup laki kaya, lbh teruk lagi last2 jd retis yg dibenci netizens sajork cth; nisah n lopah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahhaha hanesy tak terasa keee ..dah takmodal duk sebut beribu kali pasal kulit itam dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 01:13 PM | Show all posts
sokmogitu replied at 17-10-2019 12:00 PM
Takde gadis bukan bumiputera yang nak join dewi remaja ke? Sama ada juri racist ataupun peserta buka ...

dulu bkn ada ke satu program. Clever girl ke apa namanye. tapi peserta pun x berapa clever. huhuhu. yg clever bz dengan kerjaya masing2. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 01:22 PM | Show all posts
Program kuarantin yg best adalah AF zaman awal2 dulu. Syok je tengok dorang dok rumah AF tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 01:59 PM | Show all posts
huhuhu dah macam pertandingan miss korea kena kuarantin. korea yang negara kuat minum n berhibur pun idol2 dgn miss2 korea tak dibenarkan pegi club. kalo kantoi kena buang terus. kalo netizen tahu lagi teruk diorang kena bash. malaysia kire ok lagila ade jugak yang backup si haneesya tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:03 PM | Show all posts
aku suka wey nengok program survival mcm ni... hahaaa.... menarik apa....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:11 PM | Show all posts
kurung mcm AF pastu ltk kamera
adalah yg akan jd mcm farah AF
dok berckp dgn kamera

johny johny sekali yg kuar masa final
uncle johny
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:38 PM | Show all posts
Siapa host kali ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
gigimukelabu replied at 17-10-2019 04:38 PM
Siapa host kali ni?

Amelia Henderson
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 04:50 PM | Show all posts
sokmogitu replied at 17-10-2019 12:00 PM
Takde gadis bukan bumiputera yang nak join dewi remaja ke? Sama ada juri racist ataupun peserta buka ...

Deyols tak minat join reality tv cenggini. Lainlah yg berangan nk jd selebriti.

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 07:42 PM | Show all posts
Macam muka hanis zalikha yang second tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 07:48 PM | Show all posts
Yg mana satu jatuh terduduk sampai 3 kali masa catwalk tu kesian lutut dia lebam....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa... dulu2 punya DR pon aku rasa sosial gak. Cuma dulu, x der socmed so netiZen x tau apa dorg buat 24/7.. pastu budak2 skang ni batak kalau blh kencing pon nk post, nk buat live.. so salah sapa sebenarnya..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dewi remaja ni bukannya ber prestige sgt pon. Last2. Keluar jd retis pastu cekup laki kaya. Itu je laaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:15 PM | Show all posts
lagi la banyak drama nya bila dikurung..terserlah perangai masing2
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.139193s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list