Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
5623
View
53
Reply

Jangan Percaya Maaf Penagih Dadah - Ameng

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2019 10:21 AM | Show all posts |Read mode

Kredit foto: Instagram Ameng




Individu yang sudah terkait dengan penagihan dadah untuk kembali ke pangkal jalan melalui kehidupan normal bukan perkara mudah.

Ia hanya dapat dilakukan individu terbabit (penagih itu) jika dia memiliki semangat kuat dalam diri untuk berubah.


Menurut Ameng atau nama sebenar Wan Aminuddin Wan Ismail, 50, walaupun sudah bebas dadah, pandangan serong masyarakat masih lagi ada dan tak boleh dielakkan.




Kredit foto: Harian Metro



Namun, kepercayaan pada bekas penagih itu boleh diterima sekiranya individu berkenaan sudah benar-benar menunjukkan perubahan menyeluruh pada diri dan kehidupannya.




Kredit foto: Instagram Ameng - Ameng Bersama Isterinya Sabariah Zakaria yang setia bersamanya dan kerap menjenguk Ameng di penjara suatu ketika dahulu



Hal ini diakui Ameng yang pernah melalui fasa sama suatu ketika dahulu. Kata bekas vokalis kumpulan Spring itu, dia bersyukur pengalaman menerima beberapa sebatan di penjara sebelum ini cukup membuatkannya insaf dan berusaha memperbaiki kehidupan baru ke arah lebih baik.


"arut rotan sebatan diterima ini masih meninggalkan kesan kekal pada badan saya yang akan dibawa hingga ke liang lahad" ujar Ameng memetik laporan dari Harian Metro.



Persepsi skeptikal segelintir masyarakat memang sukar dielakkan kepada bekas penagih. Yang penting Ameng telah kembali ke pangkal jalan melalui kehidupan normal semula di samping keluarga tersayang.


Selamat Maju Jaya Ameng! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:30 AM | Show all posts
yea, kata kat sapa tuu.. huhu...

eh mana mamat, kata nk check in pengasih/ rehalibitation

ameng mmg nmpak dh clean , tgk badan pun boleh tahan,

abam zamani bila nk clean? lazat pun sehat elok dah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Ameng jadi contoh tauladan untuk semua penagih di luar sana.
{:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
tahniah ameng
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru2 ni terserempak dgn wife ameng kat surau petronas depan hospital pusrawi KL tu...solat zuhr..ameng pula solat jemaah dgn my hubby di surau lelaki...solat ni datang dari hati...klu jaga solat, InsyaaAllah urusan dunia n akhirat kita ni Allah tolong kita jaga...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:43 AM | Show all posts
tahniah bang berjaya keluar dari kancah dadah, moga terus tabah dan kuat, bukan senang nak berubah, moga Allah tetapkan hati abang

oh artikel ni ke yg ex manager sorang artis popular up haritu, katanya bila dah bergaul dengan golongan ni je yg tau, toksah mudah percaya janji manis dorang, terbukti pun kan, dengan org ni ckp lain, dgn org tu cakap lain
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak iols antara yg tak percaya dgn ameng

Masa dah pulih kali pertama dulu. Dia byk join aadk. Mak iols buat ceramah aadk di sekolah. Ameng yg dtg bg ceramah. Ye ye ajek kata mak iols. Lepas2 tu ditangkap semula.

Semoga ameng pulih terus selamanya. Iols kagum dgn isterinya yg sgt setia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:44 AM | Show all posts
manehnya replied at 17-10-2019 10:30 AM
yea, kata kat sapa tuu.. huhu...

eh mana mamat, kata nk check in pengasih/ rehalibitation

aman damai je mamat tu berleisure kat singapore dgn fans , tgh kaya kan ramai lah yg sudi nak kawan & himpit
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga istuqomah ameng.. Aku minat ameng since gv. Selalu cari video dia nyanyi live kt YouTube. Semoga murah rezeki utk ameng n family yg setia tunggu dia dulu. Anak ameng yg kecik tu pun nyanyi sedap
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:50 AM | Show all posts
badan pun nampak sihat.. baru betul2 clean
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:52 AM | Show all posts
hotmak replied at 17-10-2019 10:44 AM
aman damai je mamat tu berleisure kat singapore dgn fans , tgh kaya kan ramai lah yg sudi nak ka ...

berapa kali pnya minta maaf dah mamat ali ni..

tp ramai yg sgt kt dia, sbb dia sgt istimewa... peh... tiber...

yg suara tak ada ms reunion kt rtm tu, mti isap terok sgt tu yg sakit tekak tuh,

leps shiraz kutip balik nmpak bersih n wangi sikit, klu terus kan usaha leh jual lg tuh
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.. semoga Ameng kekal istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:16 AM | Show all posts
haritu hakak tengok kat tibi3 pepagi interview ameng ngan bininyaa...tabik spring kat bininyaa...kompem keras hati ko dek, keje merepair laki bertahun2, harap ameng terus istiqomah yer...kesian bini tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:22 AM | Show all posts
Memang susah nak bebas dadah ni, sekali terkena sampai mati laa.
Jiran aku pendadih tegar dulu keluar masuk serenti, bila dah berumur ni betul2 pulih 100%.
Die cakap mmg perit kena lawan nafsu dadih ni, klo semangat xkuat memang xjadi apa.

Terpulang pada dorg sama ada nak bersih atau tak. Nasihat beribu kali pun klo tang tu gak xkemana pun.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:22 AM | Show all posts
Heols nampak dah sihat. Badan pun gebu gebas.
Semoga istiqamah dan tak mengulang lagi sejarah lama.
Mana nak cari bini cenggitu, teguh setia menghadap laki taik dadah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:23 AM | Show all posts
mamat & zamani, tolonglah contohi abang ameng ni
dah akim sekali lah kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:37 AM | Show all posts
so adakah bermakna, bila bekas penagih ni dah gemuk, maka kiranya dia dah clean?

selagi kurus, selagi tu tak clean?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:52 AM | Show all posts
manehnya replied at 17-10-2019 10:52 AM
berapa kali pnya minta maaf dah mamat ali ni..

tp ramai yg sgt kt dia, sbb dia sgt istimewa... ...

yg pergi konsert je tau betapa special nya dia , tapi tulah tak sayang diri susahlah, padahal kalau reti jaga diri, nama tgh naik ni, boleh lah cari
duit buat bekalan hari tua, ni tgk gaya tgh kaya kemain bersantai2 mcm org kaya

cakap je nak masuk pengasih , takde nya tu


Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:54 AM | Show all posts
noorhairiahma replied at 17-10-2019 11:37 AM
so adakah bermakna, bila bekas penagih ni dah gemuk, maka kiranya dia dah clean?

selagi kurus, se ...

tapi benji gedempol jugak berapa kali kuar masuk penjara. ke dia tak makan dadah? jual je?

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:18 PM | Show all posts
sorang lagi radhi OAG..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105215s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list