Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3889
View
86
Reply

Bella Hadid wanita paling cantik dalam donia

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-10-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Bella Hadid wanita tercantik dunia



SUPERMODEL terkenal Bella Hadid dinobatkan sebagai wanita tercantik di dunia, menurut kajian Greek Golden Ratio of Beauty Phi.

Menurut kajian itu, wajah Hadid, 23, mencapai hampir 94.35 peratus tahap kesempurnaan Golden Ratio, menjadikannya paling dekat dengan idea kesempurnaan Greek purba.
Dapatan itu merupakan sebahagian daripada kajian yang dijalankan pakar bedah plastik Dr Julian De Silva yang membuat penilaian khusus terhadap mata, bulu kening, hidung, bibir, dagu, rahang serta bentuk muka beberapa selebriti wanita terkemuka.

Dalam kajian beliau, Beyonc menghuni tempat kedua, diikuti Amber Heard, dan Ariana Grande.

De Silva berkata, The Golden Ratio itu merupakan persamaan matematik yang dicipta oleh orang Greek dalam usaha menilai kecantikan wajah sebenar.

Dalam paparan seterusnya di Instagram beliau, De Silva menjelaskan bagaimana persamaan itu berfungsi.

Menurutnya, persamaan itu mula digunakan sejak zaman Kebangkitan Eropah, di mana artis akan menggunakan ratio daripada kaedah persamaan matematik sebagai sejenis bantuan dalam menghasilkan karya mereka.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
X dpt Bella dapat Gigi pn ok...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:20 AM | Show all posts
wow ade pulak matematik camni eh..
boleh tak nak check kat muka sendiri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 17-10-2019 10:20 AM
wow ade pulak matematik camni eh..
boleh tak nak check kat muka sendiri..

Cuba la..klu dpt markah 15% jgn nangis ye..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:41 AM | Show all posts
kalau software tu detect muka melayu hakak ni cenggini:

kelebaran hidung - +ve 15% from Golden Ratio
ketinggian hidung - -ve 25% from Golden Ratio

kekkekeke.....tapi hakak bangga ngan cheekbone family inheritance ni ye...done perasan pepagi...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:43 AM | Show all posts
cuba tanpa mekap timbang kilo

baru natural beauty
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:58 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 17-10-2019 10:22 AM
Cuba la..klu dpt markah 15% jgn nangis ye..

tak kot.. rasanya paling kurang pun 85% ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 17-10-2019 10:58 AM
tak kot.. rasanya paling kurang pun 85% ni

Wahh..beza 10% je.kurang2 mcm gg hadid kan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:15 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 17-10-2019 11:10 AM
Wahh..beza 10% je.kurang2 mcm gg hadid kan..

kat sini menipu org bukan kenal pun
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:30 AM | Show all posts
sebaris athena atau artemis ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aik skg wanita cantik bukan diukur dr pertandingan ratu cantik dunia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:35 AM | Show all posts
mcmana dia kira kesempurnaan tu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak try check la.. Wakakakaak
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:52 AM | Show all posts
Ce tanpa mekap pulakkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 17-10-2019 11:43 AM
Aku nak try check la.. Wakakakaak

Mohon share result nti..klu ada gmbr lg bgs..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:06 PM | Show all posts
fliphair8 replied at 17-10-2019 10:41 AM
kalau software tu detect muka melayu hakak ni cenggini:

kelebaran hidung - +ve 15% from Golden Ra ...

mengekek sy gelak kak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:09 PM | Show all posts
Lain negara lain istilah perfectionnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa je...apps apa ni.. Menipu je..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bella ni Kan buat plastic surgery. Valid ke? Beyonce pun Ada surgery Gak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah mentioned dlm article tu 'idea kesempurnaan Greek purba'.Yang tak ada susur galur darah Greek tak payahlah triggered.
Dah lahir kat Malaysia guna ajelah 'idea wanita Melayu terakhir'.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098456s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list