Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11099
View
97
Reply

"Anak Kritikal! Tapi Sibuk Berkaraoke, Sibuk Nak Kurus!" - Abby Abadi Kena Maki

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2019 12:45 PM | Show all posts |Read mode
Rasanya, ramai tahu tentang bayi Abby Abadi yang dilahirkan pra matang dan berada dalam keadaan krtikal.


Bagaimanapun ia bukan bermakna Abby perlu meratapi kesedihan tersebut sepanjang masa.


Pelakon Gerak Khas ini kesal bila ada segelintir pihak yang rasa tidak senang dengan beberapa posting di laman sosialnya.




Foto: IG



"Ada orang marah dekat gambar-gambar sebelum ini, tak boleh buat itu tak boleh buat ini.

"Anak sakit pun seronok-seronok, anak kritikal pun sibuk nak kurus, sampai video saya yang admin guna untuk Insta Review pun kena hentam.

"Habis kalau anak sakit boleh buat apa sahaja? Meratap hiba?" t ulisnya di Instagram.




  



Ramai yang bengang rupanya bila Abby memuat naik dirinya sedang berkaraoke dan bergembira.




Foto: IG




Tambah Abby, dia dah melakukan yang terbaik untuk Baby Danial dan menyerahkan segalanya kepada yang kepada pakar.


Tak semua perkara mengenai bayi tersebut perlu dikongsikan kepada umum!




  


"Sejujurnya, kami dan usahakan yang terbaik. Kami serahkan kepada pakar dengan bantuan Allah.

"Hidup ini banyak tanggungjawab lain juga, jadi yang suka jadi juru awam tu tenang-tenang selalu ya."


Kasihan Abby tak pasal kena maki. Tabahlah ya! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar karaoke tu gambar lama lah.. Sebelum bersalin...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah dia nak gembirakan hati dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:25 PM | Show all posts
Adoi yg karoeke tu gambar lama la netizen bodoh
aku ada tgok VIDEO  tu
dia promote karoeke tu
laki dia jual
mse tu lagi 2 bulan dia nak lahirkan baby dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
hadaplah hidup bertuhan kan ig.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:28 PM | Show all posts
Yg budak kecik 2 orang tu anak Memey eh?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender_Violet replied at 15-10-2019 01:28 PM
Yg budak kecik 2 orang tu anak Memey eh?

Anak angkat abby. Dari baby abby jaga dorg
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:32 PM | Show all posts
limau_lemon replied at 15-10-2019 01:31 PM
Anak angkat abby. Dari baby abby jaga dorg

Oooo....
Meols tak tau lak si Abby ni ada bela anak angkat
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 15-10-2019 01:19 PM
Gambar karaoke tu gambar lama lah.. Sebelum bersalin...

tp perlu ke ek nak tunjuk segala..
artis yg real berhijrah takde rupa gini

even media sosial ni tak perlu pun klau stakat nak share psl family

grup whatsapp family takde ke?  seme nak share hadap org puji.

sekian tazkirah
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Abby ni dr 2016 duk cakap nak kurus.. tp x kurus2 juga.. iols tgok asyik post gambar melantak open table dgn family norman.. nak kurus kena disiplin tinggi. Bukan cakap je..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up machine pernafasan...pas tu menggelabah puyuh sbb terasa jauh sgt dr lumut nk smpi sg buloh....eh....ko baru beranak dok dendiam udah la...sibuk berjalan kesane ke sini dah tau keadaan anak ko mcm tu

Pas tu masa die admitted hr tu sibuk nk kluar hosp walaupon darah die tinggi tak turun sbb ade hal nk selesai kan...tak sayang nyawa betul
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:48 PM | Show all posts
hidup dia biarlah..

takkan org yg dah berubah kena ZUHUD segala benda waima ade ig pun tak leh? dia pun cair makan jugak, bukan goyang kaki hrp kan laki je. kang korang gak meroyan apesal prmpuan duk saje2 kalau laki buat hal/mati, susah nk teruskan hidup. dh dia guna cara tu utk raih pendapatan, tak pyh nk ajar dia jual online je, cara begitu cara begini mcm korang yg syumul sgt tuh.

korang nk dia meratap dan buat posting sedih2 pahtu takleh update ig ape2 yg sisi berbeza?

asal ada socmed je korang nk cop org x berubah. kang jd zuhud mcm sohai laksa kornag gak berbenang2 maki.

lagi satu, kalau semua org berubah pahtu jd zuhud segala, maka kat socmed penuh dgn org yg alpa. takde org muslim muslimah. puak2 lalai je lah ade dlm socmed. semua org akan jalani life dia je tak ambik tau hal sape2. pahtu dlm dunia retis/artis penuh yg seksi meksi, minum. aurat terdedah sana sini pahtu koranggak dambakan ada artis yg btudung, lemah lembut, tutup aurat, islamik mcm heliza dan ashraf muslim serta mira filzah.

eh penat bebel.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau anak sakit kena murung je ke? Dia dah ikhtiar, dia sentiasa doa, dia dah jaga anak dia sebaik mungkin, dia redha so to those losers out there, get a life la weii.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
suiskipas: Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up machine pernafasan...pas tu menggelabah puyuh sbb  ...


Dia tak pantang ke? Ke dah habis pantang sampai berjalan ke lumut tu?

Memant betul pun anak sakit kena sedih. Tak risau ke? Nampak mcm dia ni tak kisah je dgn anak premature dia. Aku anak terhantuk sikit pun aku nangis. Maybe dia rasa senang buat anak agaknya. Anak pun dah ramai.

Diri sendiri pun tak kisah kalau dah darah tinggi tp nak keluar hospital jgk. Selfish n tak fikir kalau diri tu tak sihat sapa nak jaga anak2 dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:56 PM | Show all posts
suiskipas replied at 15-10-2019 01:46 PM
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up  ...

kan....perasan jugak...dah tau anak masih dalam kritikal dok jela rumah lgpun baru operate je apa yg lbh pntg tu sampai kena tinggalkan rumah n jauh dr anak yg baru lahir..even takleh buat apa2 sekurang2nya standby jela in case apa2....

yg pelik2 jela yebi yabadi ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 baby cepat sembuh..andai kata sebaliknya da bole agak maknya bakalan post kt ig berbangga ada anak syurga gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
suiskipas replied at 15-10-2019 01:46 PM
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up  ...

jauhnye berjalan..knp smpi ke lumut..pd iols, jauh la dgn diri die pun tgh fragile..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai ke sudah x nak komen anak sheols dr perkahwinan sebelum dgn Norman ye?  Sbb tu sheols hijrah kepebende iols mcm malas amik port...sbb iols nmpk sheols acah2 good....galak berattention seeker pon ye
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya rabbi. Apa la masalah dgn hati kita ni. Lantak dia la anak dia. Kalau sedih & stress apa dia dpt. Susu pon xde & boleh meroyan. Die positive, redha & mintak kita doakan utk anak dia. Kita pulak keje nak mengata org. Hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:39 PM | Show all posts
ada masa pulak nak kelebek cari balik gambaq2 tahun 2012
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115924s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list