Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3116
View
37
Reply

[Tempatan] Adik suspek kerat lapan acah2 good minta netizen berhenti berkomen namun heshe dilahar ummah secara berjemaah, CASH

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2019 04:25 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Modngengade at 14-10-2019 04:26 PM




Kejadian pembunuhan kejam yang melibatkan seorang wanita berusia 27 tahun dan anak lelakinya yang berusia 11 tahun ternyata menggemparkan ramai. Seorang suspek yang mempunyai kaitan dengan mangsa turut ditahan di Singapura dengan kerjasama polis negara berkenaan.

Biarpun kes masih berada dalam siasatan, rata-rata netizen telah membanjiri media sosial suspek dengan membuat pelbagai spekulasi dan andaian.

Ekoran itu, seorang lelaki yang dipercayai adik kepada suspek tampil memberi kenyataan dengan meminta supaya semua netizen berhenti berkongsi dan memberi sebarang komen berhubung kes tersebut.

Melalui komen yang ditinggalkan di Facebook suspek, Amiruddin Zuraimy berkata, pendapat yang tidak mendatangkan manfaat harus dihentikan kerana manusia tidak mempunyai hak untuk menentukan betul atau salah.

Ini kerana menurutnya, semua yang terjadi itu adalah kehendak Allah yang telah mengaturkan segalanya.
Segala yang terjadi atas kehendak Allah

Kenyatan tersebut ternyata mengundang rasa kurang senang netizen yang menganggap ianya sebagai cubaan untuk menyokong suspek.
Salah tetap salah kerana dikerat itu manusia, bukan ayam

Pergi backup tu kenapa?

Sumber : Shahrul Nizam Zuraimy
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:33 PM | Show all posts
harap dj kc boleh interview dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy first komen..hihihi..

Org tgh marah kt abg dia,better jgn masuk campur atau buat any statement y mengundang lah ye...tgu keputusan je
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:35 PM | Show all posts
selayaknya dihencap
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yang dikerat dicampak merata tu anjing pun confirm orang lahar abang kau, apa lagi manusia 2 beranak. High ka?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu family bangang/gila. Suspek dah kabo kat mak bapak yg dia dahbunuh dan kerat bini dia. Apa bapak dia cakap kat dia? "menyerah diri la kat polis". Bila suspek tak serah diri, apa bapak dia buat? NOTHING. AND NOW ADIK DIA PULAK NAK BAGI ARAHAN KAT KITA? WAHHHH SATU FAMILY TAK GUNA
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lynakajang replied at 14-10-2019 04:50 PM
Satu family bangang/gila. Suspek dah kabo kat mak bapak yg dia dahbunuh dan kerat bini dia. Apa bapa ...

Bukan ada artikel kata bapak dia yg lapor polis ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:15 PM | Show all posts
jgn main2 dgn rangers malaysia ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lynakajang replied at 14-10-2019 04:50 PM
Satu family bangang/gila. Suspek dah kabo kat mak bapak yg dia dahbunuh dan kerat bini dia. Apa bapa ...

Bapak dia x blh buat ape2 sbb lps bapak suruh serah diri suspek terus lari klu x silap..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:25 PM | Show all posts
adik beradik mental disorder....keturunan tak leh di buat saudara...

dah nya abg kau perangai ngalah kan apa jek...kerat anak binik mcm kerat ayam jek....

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bunuh kerat tu kerana kehendak allah... allah aturkan.. apa ke bangang statement ko ni... nak acah2 penunggang agama ayat tapi tak kena... ko yg kerat bunuh baran mental or dadah.. tiba2 kerana kehendak allah.. psiko  
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:28 PM | Show all posts
sedihnya...tergamak kau penggal diorang
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:32 PM | Show all posts
nak salahkan Allah pulak.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:35 PM | Show all posts
diam itu lebih baik.

bawangers ni bermusim.

panas kejap je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau iols jd dia terus private fb dan senyap2 je tak baca dah komen2 netizen.
Apatah lagi nak sampaikan amanah bagai.

Netizen tengah terkejut dengan kes ni nak suh depa move on dan redho dengan aturan Allah bak kata beliau ni mmg taklah dlm waktu skrg ni.
Siasatan pun tgh berjalan kan, banyak yg menjadi tanda tanya.
Anggota badan pun lum cukup lagi ditemui, sepatutnya kamu sebagai ahli famili juga kepada simati ada rasa simpati dan empati.
Macam mana boleh tergamak dengan mudah ckp ini semua aturan Allah? Cuba g cakap dengan famili si mati , Agak2 depa akan peluk kamu ke tah2 mendapat penampar je sudahnyaa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Selayaknya dimaki hamun
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Cer bayangkan diorang yg kat tempat keluarga mangsa
Xke sakit hati bila org cakap kena kerat 8 itu aturan Allah....bengong la!
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:52 PM | Show all posts
Benda tengah dalam siasatan sebaiknya dia tak bagi statement apa2 lebih baik lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:15 PM | Show all posts
eh engkau.... kalau aku, private acc terus, dok senyap2...... mengundang betul, tak pasal2 orang menyumpah semua anak beranak kau
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya mulut salahkan Tuhan. Mmg mendapatla ckp mcm tu. Manusia ada akal tapi abg u tu ikut setan. Dia ni psycho mcm abg dia jugak kot
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088500s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list