Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1557
View
87
Reply

[Idea] Apabila hujan turun

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mandi hujan sambil2 cuci kereta n lantai porch. Lepas tu berkubang ler. Klu demam esok mc yeaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I love it when it rains. The smell of grass right after, the cool air, the feeling of everything in the open being cleansed - so refreshing. Bila hujan lebat, suka buka tingkap, menikmati angin yang dingin dan bunyi titisan hujan jatuh ke bumi. Bila hujan lebat, the best thing is when you are at home, of course. Either menikmati hot drinks, or bermalasan dalam selimut di atas katil or even sleep. Nikmat betul!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:05 AM | Show all posts
tgk keadaan hujan tu mcm mana
klu just hujan lebat aje mmg sungguh nikmat, buka tv layan semua cerita yg ada
sambil minum kopi O pns dgn cicah biskut
atau tarik gebor dan bantal pejam mata
tp klu hujan lebat diikuti dgn petir serta guruh mmg surrender
kaka akan dok dendiam dekat dgn anak
pernah sekali terkena hujan lebat dgn petir guruh tu kaka ternmpk something kat langit
benda tu terjd ms kaka kecik
kesannya smp sekrg kaka jd penakut dan rs x senang hati

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:18 AM | Show all posts
makan sup ayam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 03:17 PM | Show all posts
snuggle dlm selimut depan tv...pastu ada hot chocolate/kopi o panas..syokk oo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 05:14 PM | Show all posts
bila hujan turun

1) astro takleh tengok
2) rasa lapaq
3) mula mengantuk
4) tido tido tido
5) bangun
6) lapar balik
7) makan

annnnnnndddddddddddd repeat again

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 05:28 PM | Show all posts
kalo time ujan ada kt umah, layan netflix sambil makan megi sup kari meletop

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai suka bau lepas hujannnn. Refreshing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 14-10-2019 04:18 PM
kalau kat office pakat2 off air-cond, buat cofee.
kalau kat rumah tarik selimut dah tidur, tapi sej ...

Same here. Time hujan la dorang xnak tido.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 08:24 AM | Show all posts
Hujan? Oh no. Time hujan masing2 jadi kelsm kabut time drive.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 09:01 AM | Show all posts
Bestnya kalo hujan waktu cuti. Dok santai2 kat rumah ambik angin, layan teh o panas dgn cekodok. Dah kenyang tarik selimut tido. Tapi dh ade anak2 ni berangan je la nak tido siang hari  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa cinonet suka tengok hujan sampai hujan tu reda, bila dah besar rengsa, nak kesana kemari susah kalau hujan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 09:52 PM | Show all posts
Dah semggu ni hujan petang...
Mengadap forum cari, sambil diteman kopi hazelnut. Klu ada member2 datang lepak syiok jugak layan berborak , sambil ngopi dengan suara masing2 bertingkah2 melawan bunyi hujan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Jika hujan waktu kat ofis, teruskan kerja mcm biase n minum air suam n makan snack sbb lapar tetiba.. jika ade d umah mase hujan turun, haa.. mule la nak wat cekodok la,wat air teh cicah biskut kering.. ooo.. nikmat.. nk tgk TV astro nan hado.. last2 layan lagu2 kt henpon.. but kdg2 takut jgk sbb if de kilat, kite takut nk pegang phone.. xtahu kenapa  dr dlu cm tu.. last2 lps dh makan,layan tido terus..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka angin sblm hujan turun tu. Sejuk je rase. Pastu hujan turun suka dengar bunyi hujan dan suka bau hujan. Menyegarkan. Mase2 hujan ni mestilah cepat lapar. Kalau kat rumah mesti goreng cekodok ikan bilis ke, cekodok telur potong2 cili api. Pastu bancuh kopi panas. Uishhh. Takpun buat maggi kari pedas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 14-10-2019 05:14 PM
Hujan kat Malaysia ni menakutkan. Yang ada kilat n guruh tu biasa nye aku akan cari spot paling sela ...

Betul hujan di Malaysia menakutkan.  Kakak saya pernah cerita, lecturer dia orang Arab, masa dalam kelas lecturer tuh cerita masa mula2 dia datang Malaysia mengajar kat UUM... masatu hujan lebat siap guruh kilat angin kuat, lecturer tuh bgtau dia ambil peluk Quran nyorok bawah katil sambil takbir & istighfar... dia cakap "Saya rasakan bagai hendak kiamat" sampai terlelap bawah katil. Pastu lecturer tuh bgtau dia pelik mula2 dulu, anak2 kecil tak takut kalau hujan, siap beramai2 mandi hujan..

Itu pengalaman pensyarah itu. Pengalaman berada di negara asing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 21-10-2019 10:29 PM
Betul hujan di Malaysia menakutkan.  Kakak saya pernah cerita, lecturer dia orang Arab, masa dalam ...

Haah Dr Fatima Az Zahra pun ada ckp ms mula2 dia dtg ke Msia first time dia experience hujan lebat dgn kilat dia ingat dunia nak khiamat dah. Tp mmg kan skrg makin byk ribut and kilat even dah biasa berlaku kat Mekah pun. Dulu2 ms kecik rs seronok jer bila hujan sampai xnak msk rumah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:02 PM | Show all posts
layan citer korea dgn nescafe panas
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Masak megi. Bila dpt hirup kuah megi panas2 mmg sedap. Kalau dapat megi kosong tanpa sayur, telur dll pun dah ok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk selimut n tido tapi suka sgt hidu bau lepas hujan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.398176s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list