Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1586
View
87
Reply

[Idea] Apabila hujan turun

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ujan ni Kadang2 buat kita teringat kenangan silam...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
suka pandang luar tingkap dan lihat titisan hujan membasahi bumi... kalo masa tu mood tak kisah badan obesiti akan ada secawan kopi dan biskut hupseng didepan. kalo masa tu acah2 diet, termenung je la sambil berpeluk tubuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap tidur hujan2 ni. Cepat je lena. Perut pun cepat je lapar. Hihi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kecik2 dulu pegi mandi ujan , dah tua renta ni tido la apa lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:14 PM | Show all posts
selesa untuk tidur atau having a cup of hot milo...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau hujan malam hakak carik laki...kalau ujan siang dirumah, hakak buat sesuatu utk dimakan dgn family, kalau di opis, hakak tengok laut, kadang2 menyamankan kadang2 menakutkan.....i have the best view from my office...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat umah, tido la best. Sbb takut bunyi guruh petir ni. Klu kat ofis, bilik sedikit kedap. So kadang2 x perasan pun hujan kat luar.
Tapi hujan2 klu dpt kopi O, nikmatnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tengok ujan dn bunyik ujan tu menenangkan.

Mengimbau kt umah lama masa kecik2..atap zink dan kalut buh baldi periuk besen atap bocor.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka duduk kat tepi tingkap ambik angin sejuk. Sambil tengok kenderaan lalu lalang. Bila datang kilat, menggelabah tutup tingkap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Memandangkan aku masih single mingle jadi x ada tok suami utk aku peluk time hujannn.. Huwaaa....

Jadi aku suka makan la gitu.. Antara menu kegemaran aku bila hujan2 lagu la ni.. Nasi panas2 boh gulai kuah berlinang dan makan dgn ikan termenung lemak goreng garing2 top up pulak atas nasi kicap kipas udang lemak manis.. Jebon lalu belakang pun aku tak sedar dah..

4fa78ff8ae45866bcd40ecd4d0da3a60.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-10-2019 09:26 PM
Memandangkan aku masih single mingle jadi x ada tok suami utk aku peluk time hujannn.. Huwaaa.... ...

Kau kejam roy,,,, hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 14-10-2019 09:30 PM
Kau kejam roy,,,, hahaha

Hahaha.. Maaf mod.. Yum2..gulai masak sendiri tau..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak mandi hujan,  tapi tak ada kesempatan.  

Suka menung masa hujan..  Menikmati penghawa dingin secara alami.  Angan2 berkelah tepi air terjun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2019 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-10-2019 09:31 PM
Hahaha.. Maaf mod.. Yum2..gulai masak sendiri tau..

Mujur i tak bunting kalau dak jenuh u kena masakkan untuk i.. Hahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2019 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-10-2019 09:31 PM
Hahaha.. Maaf mod.. Yum2..gulai masak sendiri tau..

Mujur i tak bunting kalau dak jenuh u kena masakkan untuk i.. Hahah
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 14-10-2019 09:36 PM
Mujur i tak bunting kalau dak jenuh u kena masakkan untuk i.. Hahah

Hahaha.. Tak ada masalah setakat nak masak tu mod.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-10-2019 09:26 PM
Memandangkan aku masih single mingle jadi x ada tok suami utk aku peluk time hujannn.. Huwaaa.... ...

Sudu tu letak tepi sarah..suap dgn tangan lagi pergh...pastu jilat lima2 jari tu...adoyaii..nikmat..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
jerukkedondong replied at 14-10-2019 09:39 PM
Sudu tu letak tepi sarah..suap dgn tangan lagi pergh...pastu jilat lima2 jari tu...adoyaii..nikmat ...

Hahahaha.. Tgn sakit kena pisau masa siang ikan.. Tu yg makan pakai sudu.. Terasa mcm org have2 dlm drama pukul 7 ptg pulak.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tidur. Lagi sedap tidur kalau ada bunyi atap zink kena timpa hujan. Lepas tu makan pulak sup tulang dengan sambal kicap pedas   Nikmat dunia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah sekarang, langit gelap, guruh dentam dentum, alih2 hujan yg turun ala2 air kencing riang2 je sis, tak sempat nak tarik gebau yach!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100261s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list