Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
20457
View
245
Reply

"Suara Wann Telan Kaset"- Tok Ram {Update #219}

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2019 10:43 AM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 21-10-2019 05:03 PM

"Jangan terlalu banyak ahak ...ahak!", pesan Hetty Koes Endang.

Meskipun mempunyai masaalah artikulasi didalam teknik nyanyiannya menerusi lagu Bossanova,  Ibu Hetty sukakan "stage performance" Wann yang disambut dengan sorakkan gemuruh dari para hadirin.

Wan Rashidah atau lebih dikenali sebagai Wann telah menyanyikan lagu asal oleh Allahyarham Puan Sri Saloma yang sering dikaitkan dengan dirinya. Wann dilahirkan pada tahun 1970 di Kuala Kangsar, Perak dan kini seorang ibu yang telah berusia 49 tahun, juga popular dengan lagu hits seperti Lamunan Hati, Terlerai Kasih dan Joget Siapa Dia.





GV2019 musim terbaru telah bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA Shah Alam jam 9 malam semalam di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123). GV2019 yang disiarkan pada hujung minggu ditaja oleh pengeluar rangkaian susu segar dan produk tenusu Farm Fresh Malaysia. GV2019 turut ditaja bersama oleh Adabi, Cuckoo, Powercat, Uphamol dan Digi selaku telco rasmi. GV2019 mengekalkan pelawak Nabil Ahmad dan Jihan Muse selaku pengacara.

Nama Wann melonjak di era 80an selepas lagu yang berjudul Lamunan Hati pada tahun 1988 mula diputarkan di stesen-stesen radio tempatan. Walau bagaimanapun, penyanyi ini telah berjaya menduduki 'Top 5' semalam selepas pungutan markah dari pihak juri. Juri-juri tetap iaitu Ibu Hetty dan Dato Ramli MS, juga penyanyi rock tanahair Ella selaku juri jemputan mingguan memberi sebanyak 74.33 peratus markah.

Penyanyi yang terkenal dengan vokalnya yang serak basah dan "meneran" ini akan menyanyikan lagu hitnya Lamunan Hati sebagai tugasan di konsert minggu hadapan.

Markah Gegarvanaza Minggu 1:
1. Jatt 84.5%
2. Hady Mirza 74.33%
3. Wann 74.33%
4. One Nation Emcees 73.67%
5. Sham Visa 73.23%


Sumber: Sidang Media


Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:46 AM | Show all posts
rengsa aku tgk dia semalam.. nyanyi mcm mabuk ketum.. tak dengar ape pun, balik2 mengerang je..
pastu ella boleh pulak komen puji2 je mcm fake nak mampus.. nasib baik hetty tu jujur sikit..
lagu bossanova tu evergreen kot, tp dia mcm rosakkan lagu sendiri je aku rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:54 AM | Show all posts
ngerang mcm kena sond*l jeeeeee..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:05 AM | Show all posts
rasanya tak perlu nak buka new thread untuk GV ni
nanti banyak thread pasal GV ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:06 AM | Show all posts
bila makcik rasa makcik still howtt... tp suam
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:06 AM | Show all posts
bukan ke lagu asal nya yg duk main dalam radio mmg dinyanyikan dengan attitude / gaya sebegitu? memang takk boleh nyanyi santai2 seperti di pantai pun.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sejak dlu cara dia cmni kan..expected lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 14-10-2019 10:46 AM
rengsa aku tgk dia semalam.. nyanyi mcm mabuk ketum.. tak dengar ape pun, balik2 mengerang je..
pas ...

Dia ni aku rasa dr muda dulu suara tak sedap pun, serak yg teruk mcm itik ....serak yg sedap mcm ella tu...cuma zaman dia dulu takde medsos org nk hencap... Lps tu dgn memek muka yg mcm nk teran taik keras
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Minat lagu 'aku dalam teka teki' je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Omg suara..i kenot dgr smpai abih
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampak berkerut muka bunda hetty masa dgr wan nyanyi
Tp sama la...aku pun xdgr biji butir liriknya
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:45 AM | Show all posts
kan...mmg tak dgr dgn jelas sebutannya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:46 AM | Show all posts
iols paling rengsa tgok memek muka dia masa nyanyi ala2 meneran tu
muka mencemik sepanjang masa hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:47 AM | Show all posts
apesal aku dengar suara dia mcm semput jee. tak cukup napasss
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Hello?? Non issue kot sbb suara sheols mmg naturally mcm tu??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2019 11:51 AM | Show all posts
awanysss replied at 14-10-2019 10:46 AM
rengsa aku tgk dia semalam.. nyanyi mcm mabuk ketum.. tak dengar ape pun, balik2 mengerang je..
pas ...

Ella tak pandai komen la buang masa...rimas dok 'loveee'..bagai.

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:52 AM | Show all posts
kesiannya tgk dia menyanyi.......seksa sgt nak kuarkan suara...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:55 AM | Show all posts
teruknya suara sheols.. sumpah tak sedapp
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je dia nynyi mmg tu gaya dia dr dulu cuma dah tua ni bunyi tu kasar ckit lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:07 PM | Show all posts
memang wann style nyanyi meneran2 gitu...tp malam tadi...eranganya makin mendesah...

dulu diction dia bagus jugak.....sekang ni erangan over power diction...sampai x jelas apa yg dinyanyikan...

rasanya vokal projection dia dah haus...nafas dah pendek...lagu malam tadi rasanya direndahkan key...sebab tu low notes bunyi erangan jew
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108869s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list