Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2620
View
142
Reply

[Tempatan] Penurunan harga minimum rumah untuk warga asing bukan cadangan KPKT, kata Zuraida. Ia cadangan dari Kementerian Keewangan. #70, Kerajaan negeri boleh tetapkan had harga.

[Copy link]

Author: EJALTI    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2019 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai pasni cona frm.china beli dan dok situ. Lelama jd warganegara pulak. Ni yg jd kt spore. Ada udang sebalik mi ni. Gone eng nk tambah penduduk utk offset majoriti melayu. Takse nya govt bole pantau developers yg jual unit rm 600k ni utk buat unit2 utk melayu2 kurang mampu. Sbnrnya gomen PH ni perangai typical zmn atok kutty iaitu selamatkan kroni2 org kaya. Jgn mudah tertipu dgn PH yg dah terbukti tak untungkan org melayu . Ni agenda halus gone eng nk tambah warga cina di malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 12:11 AM
Itu Kan rumah Mewah....kalau ko mampu beli, beli la rumah Mewah tu...takda siapa halang.

Mema ...

Better ko beli.. ko pun rumah takde
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 13-10-2019 10:22 PM
Tak pe nanti ada yang add dia balik dlm group

Lama wo sehari kot nak tunggu boleh masuk group kalau left
Hahahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 12:11 AM
Itu Kan rumah Mewah....kalau ko mampu beli, beli la rumah Mewah tu...takda siapa halang.

Mema ...

Supply demand kuhnun.

Eh kalu rumah 600k Tak terjual Tak jadi problem pada marhein.

Problemnya pada apekputra2 bodoh meniaga gulung tikar.

Dan itu yg sepatutnya berlaku. Bodoh menega, pegi mampos. Bawak grab.

Developer lebih efisien dgn produk pasaran mampu beli akan masuk.ganti tempat apekputra bangang tadi.

Bukan mcm apa Guanjeng bangang buat. Apekputra2 bodoh menega? Takpa. Gomen tolong.

SIAL sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 13-10-2019 10:23 PM
Aku Rasa turun atau Tak turun Tak dtg kebaikan atau keburukan pada rakyat....sebab benda tu terserga ...

Mestilah ada kesan. Harga rumah ditentukan oleh supply dan demand. Kalau demand rendah atau supply tinggi, harga rumah turun. Kalau rumah tu tak terjual, maknanya demand rendah, supply tinggi. Jadi pemaju kena lah turunkan harga supaya rumah tu terjual. Rakyat boleh lah beli dengan harga lebih murah. Sepatutnya biarkan saja jadi macam tu. Bukan buka pasaran lagi meluas untuk orang asing pulak beli
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 12:11 AM
Itu Kan rumah Mewah....kalau ko mampu beli, beli la rumah Mewah tu...takda siapa halang.

Mema ...


Patutnya kerajaan tolong rakyat miliki rumah.. bukannya tolong foreigners ... patutnya harga rumah diturunkan utk bantu org mesia sendiri beli rumah.... kalau ya pon bn salah allow developer bina rumah mahal2.. tapi ini bukan solution kot... mcm mana harga rumah nk turun kalau ada ja yg mampu beli..in.this case foreigners....  


Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
lonelymd replied at 14-10-2019 10:03 AM
Patutnya kerajaan tolong rakyat miliki rumah.. bukannya tolong foreigners ... patutnya harga rum ...

Kerajaan tengah Tolong la tu....Cuba supportive sikit...jadi Melayu tu jgn kuat complaint Kerajaan kuat sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sotongbakar replied at 14-10-2019 07:17 AM
Mestilah ada kesan. Harga rumah ditentukan oleh supply dan demand. Kalau demand rendah atau supply ...

Memang la dah turun harga....Kan below 1 juta....sebab tu Kerajaan longgar polisi MM2H tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 14-10-2019 07:12 AM
Supply demand kuhnun.

Eh kalu rumah 600k Tak terjual Tak jadi problem pada marhein.

Kerajaan sekarang ni nak Tolong semua org...Melayu Miskin pun Kerajaan Tolong...sebab tu diorg nak jual kondominium Mewah YG dibina zaman UMNO YG lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 14-10-2019 05:57 AM
Better ko beli.. ko pun rumah takde

Ada la........forummer lain tahu aku Ada rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 10:53 AM
Kerajaan sekarang ni nak Tolong semua org...Melayu Miskin pun Kerajaan Tolong...sebab tu diorg nak ...

Apa yg gomen buat bukan tolong semua. Hanya tolong apekputra2 bodoh menega.

Yg tanggung akibat = SEMUA.

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:04 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 12:11 AM
Itu Kan rumah Mewah....kalau ko mampu beli, beli la rumah Mewah tu...takda siapa halang.

Mema ...

mana statistik yg kata rumah mewah tu byk dibina zaman umno & kerajaan negeri umno? bak mai sini nak tengok

kalau existing stock mmg byk dpd zaman umno knp zaman ph incoming supply utk properties tu maintain je incomingnya? (ni ikut sumber dpd rehda, napic ye bkn sumber air liur menteri2 ph)


Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:27 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 12:11 AM
Itu Kan rumah Mewah....kalau ko mampu beli, beli la rumah Mewah tu...takda siapa halang.

Mema ...

Macam suci murni sangat pemaju nak tolong golongan miskin balik kan...poodah sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 10:53 AM
Ada la........forummer lain tahu aku Ada rumah.

Hahaha.. dah ade pulakk
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:43 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 10:51 AM
Memang la dah turun harga....Kan below 1 juta....sebab tu Kerajaan longgar polisi MM2H tu.

bila masa harga turun??? yg turunnya harga min yg foreigner leh beli...ngok ngek..

patut gomen biar je la...apek2 developer tu melingkup rumah x laku....tp sebab mof kan apek pegang...itu la


Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 10:51 AM
Memang la dah turun harga....Kan below 1 juta....sebab tu Kerajaan longgar polisi MM2H tu.

Cuba tunjuk sikit bukti harga rumah dah turun...  kat mana, projek mana??
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 10:50 AM
Kerajaan tengah Tolong la tu....Cuba supportive sikit...jadi Melayu tu jgn kuat complaint Kerajaan ...

Yelah.. tolong kroni .. tolong developer...bukan tolong rakyat marhein...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
lonelymd replied at 14-10-2019 12:47 PM
Yelah.. tolong kroni .. tolong developer...bukan tolong rakyat marhein...

Ya Allah dik....abis tu ko nak bertukang sendiri ke buat rumah flat ppr tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lonelymd replied at 14-10-2019 12:45 PM
Cuba tunjuk sikit bukti harga rumah dah turun...  kat mana, projek mana??

Kaji la sikit dik....

homes during the period between 2010 to 2018 was in 2012 with a 16% rise, while detached homes saw the highest growth in 2013 with a 13.8% growth.

In 2017, high-rise homes saw a 5.1% rise in price while detached homes saw a 4.3% hike. Nevertheless, overall, Malaysias house prices continue to rise and show no sign of decreasing as the 2018 MHPI stood at 193.3 points, up by 3.1 points against 2017, according to the National Property Information Centre's Property Market Report 2018 which was launched today.

The states of Johor and Selangor led the pack with house prices increasing by 5.6% and 3.3% respectively in 2018. Residential property prices in major states for 2018 showed positive movements across the board. States such as Kuala Lumpur and Penang saw house prices increase by 0.2 and 0.6% respectively.

Terraced homes drove the overall MHPI growth in 2018 at 6.4%, followed by semi-detached homes at 2%.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kera di jutan disusukan..anak di rmh dibiar kelaparan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072983s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list