Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4801
View
82
Reply

[Dunia] Taufan hagibis hentam Jepun. Langit tukar purple

[Copy link]

Author: epuepy       Show all posts   Read mode

Post time 13-10-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya langit kaler pepel... Tapi kecantikan yang membunuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 13-10-2019 05:02 PM
Ye tp diorang dah biasa
Sabtu je yg teruk, arini langit dah biru & kwn2 cactus kat japan dah uplo ...

Yeker nice.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
appleringo replied at 13-10-2019 05:38 PM
Alhamdulillah.. typhoon dh berlalu.. Iols duduk Kobe, Kansai region.. walaupun news kata Kansai x ke ...

Moga dipermudahkan urusan chuols semua ye. Takut betul tengok angin kuat mcm tu. Kat sini kilat and guruh kuat pun i dah tutup semua langsir.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kat jepun ni ikutkan dah biasa gempa bumi..taufan..ala2 bencana alam gitu. rasanya bln lps ke..2-3 bln lps ada gak taufan..tp lupa namanya.
jadinya..biasanya mereka dah alert awal2 segala mak nenek bencana alam ni yg datng ni. segala persiapan dah dilakukan awal2.
kdg hari ni dtg bencana..esok lusa diorg dah jalani kehidupan cam biasa.
#prayforjapan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
nobito replied at 13-10-2019 05:49 PM
Ooo begitu...semoga roh suami akak dicucuri rahmat..mesti banyak pengalaman best Kaka kat Sana k ...

jom nobita..meols bw g sana.
ramai kwn meols sana andartu. cantik2..byk duit..tapi semua main gigolo x mo kawin...hehehe.
cuols hitam berkerak kan. usha lah sorg awek jepun..leh repair gen tu..hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 13-10-2019 07:48 PM
jom nobita..meols bw g sana.
ramai kwn meols sana andartu. cantik2..byk duit..tapi semua main gig ...

Org Jepun ke YG Andartu tu....uols pun andartu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 13-10-2019 07:48 PM
jom nobita..meols bw g sana.
ramai kwn meols sana andartu. cantik2..byk duit..tapi semua main gig ...

Kalau Melancong Kat Jepun berapa Duit kena Bawa...untuk seminggu.

Meols dah kahwin nanti baru gi sana kot...jejalan sorang buat apa
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
appleringo replied at 13-10-2019 05:38 PM
Alhamdulillah.. typhoon dh berlalu.. Iols duduk Kobe, Kansai region.. walaupun news kata Kansai x ke ...

Best Nye duduk Jepun...uols dah Pandai cakap Jepun ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 13-10-2019 07:45 PM
kat jepun ni ikutkan dah biasa gempa bumi..taufan..ala2 bencana alam gitu. rasanya bln lps ke..2-3 b ...


Rumah diorg ni bahaya kalau kena taufan...sebab Mudah tercabut...diorg Bina dari material tahan gempa Dan ringan.

Zaman dulu diorg guna bumbung tanah liat tahan dari taufan...tapi bila gempa ramai mati kena himpap atap tanah liat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2019 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
appleringo replied at 13-10-2019 05:38 PM
Alhamdulillah.. typhoon dh berlalu.. Iols duduk Kobe, Kansai region.. walaupun news kata Kansai x ke ...

Hopefully, rakyat Malaysia kt sana ok je la. Take care apple.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga semuanya bertambah baik. Kesian dorang memang negara yg terdedah pada segala jenis bencana alam. Syukur masa duduk sana dulu tak pernah experience disaster yang teruk2, jishin (earthquake) goyang2 tu biasa lah, typhoon pun ekor lalu, tapi tak membawa kesan yg teruk. Cukup berlindung dalam rumah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 09:11 PM | Show all posts
Cantik, memang cantik langit tu.
Tapi bila pandang bawah, dan segala kerosakan yang terjadi
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
#PrayForJapan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni guna filter kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
epuepy replied at 13-10-2019 08:54 PM
Hopefully, rakyat Malaysia kt sana ok je la. Take care apple.


Bukan rakyat Malaysia saja ....semua rakyat Jepun diharapkan selamat juga
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:23 AM | Show all posts
sukacactus replied at 13-10-2019 04:31 PM
Arini last astro kasi free all channels
So dapat la tgk news kat NHK
Mmg teruk

kalau chuols download apps Tonton, boleh view channel NHK World secara percuma je. Pegi kat Live, International. Selain tu ada channel berita DW English & AlJazeera. Lelain tu channel media prima. Tapi kena guna apps la. Kalau tengok kat xtra.com.my, takda rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 14-10-2019 12:23 AM
kalau chuols download apps Tonton, boleh view channel NHK World secara percuma je. Pegi kat Live,  ...

Ada byk lagi tak Channel Jepun selain NHK?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 14-10-2019 12:23 AM
kalau chuols download apps Tonton, boleh view channel NHK World secara percuma je. Pegi kat Live,  ...

Wah tq ye!
Even NHK tu setaraf RTM je kat sana, tp xde pilihan aku hadap je la
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:40 AM | Show all posts
My friend belajar kat saitama kata semua berlindung kat gym university. Alhamdulillah air tak naik kat rumah dia. Tapi Emergency Response diorang sangat teratur dan cepat, that why kemalangan jiwa rendah je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2019 10:00 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.697289s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list