Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5996
View
106
Reply

Edisi Bijak Pandai : Najwa Latiff dapat MASTER

[Copy link]

Author: acikhan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-10-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 13-10-2019 01:59 PM
zman skrg tesl confirm ke jdi guru? kalo confirm jdi guru xdenye dia amek master dia jdi cikgu da
...

Choi. Ramai jah TESLians hada master hada PhD maintain jah kerja kat sekolah. Jangan underestimate meka yang betol2 passionate ngaja.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 13-10-2019 01:56 PM
Dia ni lecturer kat mana?
Bln lps tgk dlm rancangam masakan...ingatkn acik mana la duk speaking m ...

Hada poromer kata lecturer kat Unitar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 13-10-2019 01:57 PM
Tahniahhhhh.. walau muka desa tapi tesl master ok... good job

Jahaaaaaat. TESLians muka desa ni la yang biasanya bagus ngaja hokeh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:29 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 13-10-2019 04:25 PM
Choi. Ramai jah TESLians hada master hada PhD maintain jah kerja kat sekolah. Jangan underestimate ...

kan aku ckp lulusan tesl zamn skrg or start dlm 5-6 thun ni ada ke kepastian bakal posting cikgu?? aku tak ckp pon yg da ada master or phd tesl xnk jdi cikgu da. kalo dorg da dapat master or phd tesl pastu tanak jdi cikgu dorg nk kjer apa? kalo btol2 nk ilmu no hal la amek master ngn phd tesl sahaja2 je

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 13-10-2019 04:42 PM
caprut replied at 13-10-2019 04:29 PM
kan aku ckp lulusan tesl zamn skrg or start dlm 5-6 thun ni ada ke kepastian bakal posting cikgu?? ...


TESL actually boleh masuk banyak bidang. Antaranya:

Penerbitan buku (jadik editor/penulis buku kerja English. Senior aiol, seingat ai baru setahun dua grad dolu, dah mampo tulis buku kerja English ya. Penerbitan Pelangi sumore. Ai think peluang tu datang dari kawan. Sebab aiol pon pernah dioffer kawan buat menda sama dan senior aiol tu memang hada mengajak bebudak TESL heol kenal huntok jadik penulis buku).

Kerja kat kedutaan, macam kosmet aiol. But yang ni pointer wajib sexcellent yah.

Jadik trainer huntok English workshop gomen, sama macam kosmet merangkap ex housmet aiol.

Masuk bidang entertainment (Ana Rafalli, Adibah Noor, contohnya. )

Jadik cikgu English di negara2 meskin under Unicef

Banyak lagik la.

But if malas buat semua tu, kerja cikgu gomen ja la.

TESL ni, sangat senang posted if program pendidikan yang ko amek tu kat IPTA, under KPM.

IPTS tu yang susah sket. But if kat Sabah Sarawak biasanya takda masalah nak posting. Kelantan, Ganu pon senang TESL nak masuk. Masuk kampung la. Jangan pi bandar. Bandaraya kota metro macam KL, KK contohnya, susah TESL nak masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:37 PM | Show all posts
nuhanis replied at 13-10-2019 04:18 PM
Lagu Jauh uols layan tak?
Yang tu pun sedeh. Sob sob
Tp yg KLIA memang cam kureng sikit kan..tp ...

lagu jauh n satu iols kureng layan... lagu Aku tu lirik dia ada kena dengan perjalanan hidup iols circa 2014
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Congrats najwa
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:55 PM | Show all posts
Congrats Najwa! Honestly aku tak rasa wow mana pun.. Belajar Master ni bukan susah, cuma kena rajin dan tabah je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus wawa ni..lagu dia pon aku suka mcm Kosong, Adamu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 13-10-2019 04:31 PM
TESL actually boleh masuk banyak bidang. Antaranya:

Penerbitan buku (jadik editor/penulis buk ...

Rasanya cikgu tesl x minat kot nk ngajor kwsn pendalaman nih...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Congrats dik Wawa!
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah adik mukabuku
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 13-10-2019 01:57 PM
Tahniahhhhh.. walau muka desa tapi tesl master ok... good job

Kijammmmm...hahaha.. tp ni bkn desaan yg beshe beshe tau.. yg ni classy punya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 13-10-2019 05:58 PM
krustykrab replied at 13-10-2019 05:03 PM
Rasanya cikgu tesl x minat kot nk ngajor kwsn pendalaman nih...hihi


TESLians takda la suma urban. Ramai ja kampung. Lagipon ndak tak ndak kena gi jugek if dah dapat surat posting kecuali mureka yang tak amik biasiswa KPM dan mureka yang ambik dan dah bersedia nak bayar ganti rugi puluh ribu if tak menurut arahan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah najwa!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
misssakura replied at 13-10-2019 03:19 PM
ni baru boleh jd contoh... tak ada kalut nak berlaki. gosip jantan sana sini.

Ada makcik kt fb kutuk najwa dgn wany barista belajar pandai2 tp sibuk nk jd penyanyi seumur hidup makcik ni kena kaw2 maki dgn warga fb
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 13-10-2019 04:28 PM
Jahaaaaaat. TESLians muka desa ni la yang biasanya bagus ngaja hokeh.

Aku baru je td stalk ig dia
Dia cover lagu english sedap nya sebutan sambil main gitar
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 13-10-2019 04:31 PM
TESL actually boleh masuk banyak bidang. Antaranya:

Penerbitan buku (jadik editor/penulis buk ...

Adik kwn amik tesl ni
Keja jap kt sekolah govt dlm 3th lps tu benti dpt keja dgn sekolah swasta gaji lebat sampai skg
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 13-10-2019 06:32 PM
Adik kwn amik tesl ni
Keja jap kt sekolah govt dlm 3th lps tu benti dpt keja dgn sekolah swasta  ...

Kosmet aiol agak ramai juga la jadik lecturer/masuk sektor private.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091164s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list