Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1609
View
98
Reply

[Pelbagai] Lets TALK telur...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
tajmahal replied at 15-10-2019 12:01 PM
Kisah menyayat hati yang berlaku pada 1974 kerana makan telur ikan, 5 beradik meninggal dunia.
Lima ...

Dulu2 ingat mitos, dh besar bila baca ni kesian sangat rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 15-10-2019 08:26 AM
ada beza ke dr segi rasa dan tekstur telur ayam masin dgn telur itik masin

Personally, telur asin itik sedap kalau buat gulai2 lagi2 gulai kuning. Kalau makan nasi x berkuah mcm nasi kerabu ke i suka telur masin ayam. Kalau rasa betul2 dua tu mcm rasa yg berbeza dn texture pun berbeza.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:41 PM | Show all posts
kawna meols diet Atkins makan telur. mmg kurus.

tp tahannya lahai dia mkn telur rebus tetiap pagi, w/o kicap or ape2. meols x mampo...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:49 PM | Show all posts
bahagia btl tekak & perut ..tak tau nk ckp.. mmg peberet btl telur mata goyang + kicap tabur cili api..boleh hadap mkn nasi 2 pinggan..tu pun rasa nk tambah lagi.. kalau masak meggi ke..mihun sup rebus bodo ker..mesti ada telur goyang dangdut..Telur ikan pun suka jugak..telur ikann mayung kalau besar..bulat2 comey sangat aih.. ..meletup dlm mulut..haha meletup ker..ishhh cerita tarak guna..mkn jugak berguna ..sedappp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:50 PM | Show all posts
chinta89 replied at 15-10-2019 01:41 PM
kawna meols diet Atkins makan telur. mmg kurus.

tp tahannya lahai dia mkn telur rebus tetiap pagi ...

Tapi kan, doakan dia tak kentut dekat dekat you
Siyes ni, hahaha. Boleh pening
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 15-10-2019 01:41 PM
kawna meols diet Atkins makan telur. mmg kurus.

tp tahannya lahai dia mkn telur rebus tetiap pagi ...

Woww hebatnya hahah. I yang hantu telur ni pun kalau makan kosong bodo gitu je hari ketiga jawabnya selamat muntah la segala isi hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 15-10-2019 01:50 PM
Tapi kan, doakan dia tak kentut dekat dekat you
Siyes ni, hahaha. Boleh pening

Wakakakkakak husband i pernah!!!! Biasa la da kawen kan ko nak kentut bersepah (dalam
Rumah je) lantak la. Last2 masing3 sama gelak pastu i sambung kentot gak hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:48 PM | Show all posts
seribulan replied at 14-10-2019 05:48 PM
Pasar basah Sungai Besar, Selangor, seplastik RM10

Kat Bidor, Perak, ada kedai makan jual ka ...

alamak sama saing jauh dia. huhu. thank you bagitahu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Telur fave iols

Telur ikan
Telur sotong
Telur burung puyuh

Haihhh mengidam puleks

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Fav sambal telur hancur. Buat pedas2. Makan dgn nasi sedap, buat cicah roti pun sedap.
Pastu telur goreng makan dgn 2 kpg roti. Letak lah salad, tomato, sos. Sandwich telur hancur pun iols suka buat/beli jugak. Lagi satu fav kurma telur.
Kalau buat maggi kari wajib letak telur n of course wajib letak cili api bnyk2. Mmg hantu pedas. Fuhhhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:22 PM | Show all posts
mummy_vouge replied at 15-10-2019 01:22 PM
Dulu2 ingat mitos, dh besar bila baca ni kesian sangat rasanya

gara-gara makan telur ikan beracun, 5 beradik meninggal dunia
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Telur dadar + serbuk sup skit pun sedap.aroma wangi mcm mkn murtabak telur.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 14-10-2019 04:43 PM
telur goreng plg sdp bila pegi kedai tomyam ler...
apsal goreng kt rumah tak menjadi


Kena goreng dgn minyak yg bnyk n pastikan minyak betul2 pns.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
I dulu keje kedai makan telur mcm kedai siam buat tu dorang ada banyak versi. Salah satu dorang kasitau perah limau nipis. I tak pernah try perah limau nipis takut rasa pelik haha sebab limau masam kan.

Tapi telur dadar versi i, i suka buh mayonis. U guys try la, rasa dia umpphhh lemak manis hehe. Telur + bawang + garam + mayonis sesudu dua. Garing2 sikit. My husb first time makan i buat sampai skrg xmau dh telur biasa mesti kena add on mayonis hihi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 08:28 AM | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 15-10-2019 08:03 PM
Kena goreng dgn minyak yg bnyk n pastikan minyak betul2 pns.

ada cmpur pepe tepung ke soda ke apa..

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:00 AM | Show all posts
mummy_vouge replied at 15-10-2019 02:47 PM
Woww hebatnya hahah. I yang hantu telur ni pun kalau makan kosong bodo gitu je hari ketiga jawabny ...

meols x mampu buat mcm dia. rasanya dh masuk hari ke 3 mcm chuols ckp ler adoiii muntah gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 16-10-2019 08:28 AM
ada cmpur pepe tepung ke soda ke apa..

Campur tepung jagung skit.sorry lupa nak bgtau.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:10 AM | Show all posts
telor pindang sedapnya x terkata
dpt mkn asam pedas telor ikan lg tripple sedap
x pun telor rebus atau telor puyuh msk sambal tumis sgt marvelous
klu telor grg kaka x kisah samada telor mata mahupun telor dadar, klu telor dadar sekrg kaka buat style yg kat kedai tu, gebus aje jdnya tp x larat tol nk pukul bg kembang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:18 AM | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 16-10-2019 10:04 AM
Campur tepung jagung skit.sorry lupa nak bgtau.

awk simpan resepi ni...baik dedahkan
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 11:44 AM | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 16-10-2019 10:04 AM
Campur tepung jagung skit.sorry lupa nak bgtau.

Sis, jangan lupa ckp harus dimakan panas2,
sejuk kalu tak sedap.
Kawan i budak siam, klu dia masak telur, dia akan campur sekali sos ikan tu dalam dua 3 titik.
Lagi terangkat siyes.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089456s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list