Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
429
View
13
Reply

[Budaya] Lets TALK jem...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-10-2019 12:09 PM | Show all posts |Read mode
Diwali tak lama lagi...kena sedia roti bebanyak...

Mujur dah banyak jalan alternatif @ tikus sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Save duit tak yah kuar gi jln2 blh elak jem sekali

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak dua menjak tak dok kl/selangor, mak dah tak hadapi masalah jem lagi.. Legaaaaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak dok kedah balik.. Jem hanya dirasai bila cuti perayaan panjang saja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat sini time perayaan pun tak jem. Ape boleh buat, duduk kawasan jin bertendang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak duduk Sepang jarang tersangkut jem lebih2 lagi ada group whatsapp kan. Ada saja yang bagi info terkini jadi bolehlah ikut jalan tikus macam seribulan cakap tu. Sepang memang banyak jalan tikus.
Hahahah. Jem tu kenangan masa duduk kl. Hanya jika ada hal penting sahaja akak sanggup kembali melaluinya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak dok JB&kerja Singapore ngadap jem subuh hari, malam buta dh rasa mcm lali dah dengan jem haha. Nk stress sangat pun nak lari ke, tetap kena hadap jugak. Lagi2 kalau jammed kastam sg tu Allahu kalau naik motor kematu bontot ni haa. Kalau public transport nak patah kaki dok que nk cop passport. Bila balik kg pun jammed rabak lagi2 meolss ore pata timur.

Pendek kata seumur hidup la kot tiap hari pagi buta hidupku dengan jammed. Mujo tak jammed otak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:34 PM | Show all posts
sekrg ni kan asal petang hujan jd mmg jln jd jammed di tempat air bertakung
pepg tu mmg biasa tgk jammed jd elakkan keluar ms tu kang boleh buat bp naik mencanak, tahun ni seblm diwali ada wedding kt kulai tgh berkira2 nk pergi ke x tp adik dah ajak hrp2 jln aman2 aje
klu jammed hiwei lalu aje jln dlm sesambil bersiar2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
iols ni walaupun ofis dengan rumah kalau ikut logik 15 min boleh sampai tapi sebab KL ni darul jem so kadang2 dekat 2 jam baru sampai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jalan jem memang tak boleh lari dri mana-mana tempat dan sudah tentu sgt sinonim di kawasan bandar. Nak atau tidak kita hendaklah menempuh jalan jem yg mungkin ambil masa kebiasaan kita. Sebagai altenatif utk mengelakkan jln jem sprti bangun di awal pgi , menggunakan pengangkutan awam atau naik motosikal utk ulang alik ke tempat keje.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Jem kereta kah? Jem ini tiada kata erti. Kalau dekat Malaysia, memang nak tak nak kena harungilah. Sebab kita tak ada pilihan melainkan naik public transports. Tapi masih kena sabar, dengan panas lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2019 11:52 AM | Show all posts
ehehnurza018 replied at 20-10-2019 12:43 AM
Jem kereta kah? Jem ini tiada kata erti. Kalau dekat Malaysia, memang nak tak nak kena harungilah. S ...

Jem sapuan pun boleh...saya suka peanut butter...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya sanggup kerja company kecil yg dekat2 dgn rumah utk elak harung jem. Kadang jeles jugak ramai kawan2 keje kt klcc..
Tapi.. Daripada menghadap jem berjam2.. Baik la duk kerja dekat dgn rumah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 11:05 AM | Show all posts
Achik ni duduk kat hutan banat tapi kerja kat pekan so jem tu dah macam rutin harian yg kena tempuh ..lagi2 la ni jalan besar depan umah dok diperbaiki untuk buat DASH highway...lagi bertambah tepu gan jem....

Boleh katakan pegi balik keje achik hadap jem...kekadang yg buat achik hangin satu keta tu sebb jem bodoh sebb driver dok ralit tgk accident keta langgar bontot keta lah, keta rosak lah..moto pancitlah..adoiii..sabo separuh iman ..

petua achik lah...utk hadap jem ni radio achik kena power sebb nak layan lagu2 jadi taklah boring sgt  & handphone achik mmg dah siap donload gan lagu2 yg achik suka...semua sentimental punya lagu ( pakcik kata lagu bawak maut sebb kalau dia dengar mau tido sambil bawak keta katanya)...hehehehe..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086222s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list