Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
886
View
49
Reply

[Idea] Lets TALK pasta...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 15-10-2019 01:24 PM
this is exactly how they cook at Italy.. sebenarnya yg cream prego tu utk pemalas je sbnrnya...sy  ...

A big no no yach guna instant sauce & cream ni. X pasal2 dikecam berjemaah 7 keturunan nnt Benda ni American yg invent sbb semua benda pun nak instant. Bak kata chuols, utk org yg malas je

Btw best nya chuols g Italy G jalan mana je? Meols baru nk wt saving g travel ke Italy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:53 PM | Show all posts
shara154 replied at 13-10-2019 12:26 PM
I love pasta!
Sejak dah makan original pasta kat italy, balik sini langsung dah xboleh order n maka ...

wow nya...bila lah dpt rasa versi italy...yg dok rasa versi malaysia pun dah rasa bahagia di tekak & perut...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:57 PM | Show all posts
Tak kisah pasta apa pun. Janji pasta tu al dente. klu tak memang tak leh telah.
Btw sekarang suka jenis pasta yg dlm dia ada extra flava.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:27 AM | Show all posts
anak2 suka sgt dgn pasta x kira samada sos tomato atau carbonara
dulu2 ms blk dr italy rajin sgt buat sos tomato dan sekrg sejak x brp muda ni mls dah buat sos sendiri makanya guna sos yg sedia ada
mmg kureng rsnya tp sbb dah mls maka telan ajelah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 01:15 PM | Show all posts
Saya mmg penggemar pasta.tp setakat makan pasta dimalaysia aje.belum ada rezeki nak makan pasta di italy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-10-2019 02:01 PM | Show all posts
lilac85 replied at 13-10-2019 12:32 PM
Wow bestnya pi itali. Iol suka pasta tomato

Dah pergi Venice, Pisa, Florence, Rome dan Vatican City...hari-hari pelbagai pasta...makan ala piknik di padang rumput reramai
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 05:05 PM | Show all posts
!!!SERIOUS TALK!!! (perasan jugak senarnye)

i am too good in cooking

penne with chicken parmesan

bila makan rasa macam duk kat italy

hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh maiiii. My first born sgt suka pasta. Xkira jenis tapi nak jenis creamy,cheesy. Kalau bolognaise mmg xlayannn. Kalau pi mana2,xdapat pasta mee or meehun pun boleh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
HoneyManjer replied at 16-10-2019 05:05 PM
!!!SERIOUS TALK!!! (perasan jugak senarnye)

i am too good in cooking

Mehhh tampal recipe. Boleh try utk budak2 kat rumah.

Penat masak,dorang makan ala kadr je. Maybe nak suruh mak dia try other recipe agak nya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 08:18 AM | Show all posts
Makcik saya tak mahu makan pasta...dia tak biasa...tekak dia nak mi...walau saya kata spaghetti macam mi la

Tapi anak sepupu...rembat habis pasta...suka giler...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 09:30 AM | Show all posts
Yeehaw replied at 16-10-2019 07:45 PM
Mehhh tampal recipe. Boleh try utk budak2 kat rumah.

Penat masak,dorang makan ala kadr je. May ...

senang jek

penne sebungkus..beli jenama tesco pun ok yang quick cook tu...
capsicum (3 colours)
tomato ceri
garlic (ikut suka)
ayam (selalu i beli fillet senang nk masak)
carrot
asparagus (resepi asal suruh letak tapi i tak suka...so i takkan letak)
mix herbs
oregano - kalau u suka
salt and pepper
chicken stock cube
parmesan cheese

cara masak
1) tumis garlic
2) masuk chicken, salt and pepper, chicken stock cube - masak sampai half cook
3) masuk sayur mayur kecuali tomato
4) masuk mix herbs and kacau kacau sampai sayur mayur tu dah lembut
5) masukkan penne and kacau2
6) letak parmesan, psssst lagi banyak lagi sedap and lagi fattening..hahahaha
7) last skali letak tomato

then, penne chicken parmesan is doneeeeeeeeeeeeeee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
HoneyManjer replied at 17-10-2019 09:30 AM
senang jek

penne sebungkus..beli jenama tesco pun ok yang quick cook tu...

Thank youuuuu. Will try sooner.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka sangat pasta..yg bolognese ke yg mn2 pun saya suka.tapi anak2 xsuka minat nasi je.harap nk makan sorg2 klu teringin beli je la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh I really love pasta! Since I ols memang seorang yg selalu masak macam2 jenis pasta, I ols jadik cepat rengsa kalau gi makan pasta kat kedai atau hotel tapi pasta diaorg tak up to my expectation/standard gituu. Memang annoying perangai i ols yinnihh. Pastu kalau pasta tu I ols baru first time rasa and I like it, I'll go back and replicate the recipe! Eh balik ni nk masak pasta lah!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mawardia at 17-10-2019 11:49 AM
Beautifulliar. replied at 13-10-2019 02:36 PM
Xsuka pasta. Sbb tekak melayu. Tp kdg2 acah2 urban jgk nk order walaupon xreti kat utube ada sa ...


Chuols boleh cuba melayu kan spaghetti. Mcm my mom buat: dia tambah cili and jadikan spaghetti goreng utk cater family members yg tak berapa gemar authentic recipe. Chuols cubalah ye
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:50 AM | Show all posts
hritu mkn aglio olio masak cili api kat sukesucre..not bad! try buat kat rumah letak banyak2 lauk perghh meletop..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mawardia replied at 17-10-2019 11:46 AM
Chuols boleh cuba melayu kan spaghetti. Mcm my mom buat: dia tambah cili and jadikan spaghetti g ...

Tekak meols boleh telan segala kecuali cheese. Xtau la nape. Dh try mkn tp tetap xbuleh.tp klo tgok Western food mmg kbanyakan buh cheese nmpk sedap. Meols pnh la masak penne or spagetti goreng mcm mee goreng tp rs biase je sbb meols xreti masak agknye kahkah. Tp suka tgok ig adiksfood dia byk melayu kan mskan omputih ngences sgt tgok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 17-10-2019 02:18 PM
Tekak meols boleh telan segala kecuali cheese. Xtau la nape. Dh try mkn tp tetap xbuleh.tp klo tgo ...

Betul babe. Chuols tengok adiksfood tu maybe boleh try recipe dia kalau nak cuba-cuba western food. It's ok, makanan ni kita yg masak dia, so kita adjust ikut selera kita. Good luck chuols!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasta kalau buat homemade guna mesin dia memang padu, pernah cuba sekali member yang study kulinari buatkan, asik termenung sebab kat rumah semua yang instant ja, famili tak suka yang original, lembik sangat katanya, apooooo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 01:03 PM | Show all posts
Love pasta.. any pasta will do.
macam kecur je tengok pasta..
kadang tengok pasta boleh kalahkan tengok stek..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099952s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list