Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1591
View
93
Reply

[Idea] Lets TALK nenas...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 14-10-2019 09:57 AM
Kilang nenas..?msk nenas dlm tin ke

Bukan...proses nenas fresh dlm btk cube..masuk dlm cawan mcm cawan ice blended tu...pastu jual kat kiosk2
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:42 AM | Show all posts
tat nenas plg sedap..
tp skrg ramai jual nenas apa tah yg pendek2 ketot tu..sdp manis
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ajumma replied at 14-10-2019 09:51 AM
Sy kerja kilang nenas....hari2 mkn nenas...kadang2 tgk jer...sampai tak lalu nak mkn...,

Nenas madu sedap sangat dan mahal. ....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 13-10-2019 09:11 PM
Nmpk sedap.Intan x pernah mkn lg kek nenas.X pernah jumpa org jual.

Mcm kek org lama..sbb mak2 dok buat.
Mak mertua kata dia amik resepi masa dia dok england dulu. Buku resepi dia pun tktau kat mana dah...masa renovate rmh tu..simpan kat mana tktau dah..hihi..

Mgkin tak dak permintaan..tu jarang jmpa org juai
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak kupas nanas ni kena hati2... kalau takk..
Dulu kakak saya kena tegur dgn arwah ayah, sb nenas dr besaq jd kecik dikupasnya...haha
Dok perati arwah ayah kupas..baru reti.

Ada kan juai alat kupas dia..

Nanas..dulu masa kecik2.. ada jus dlm tin keluaran perda ka apa..ada jual jus nanas, jus belimbing.
Pastu tkdak dah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:59 AM | Show all posts
suka nenas masak lemak kuning + ikan masin kurau. eh betul ke nama ikan tu.

terbyg2 mak iols buat. suka juga nenas cicah kicap + gula.

tengah type pun boleh kecur air liur.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:02 PM | Show all posts
CatMiow replied at 13-10-2019 02:09 PM
Paling suka tart nenas keju.

Selama ni dapat rasa kalau beraya rumah orang,  tahun ni cuba buat  ...

spill the tea plis.. kedai mana tu? PM pun boleh.. hehehehe.. by the way, i ada resepi tart nenas cheese yg sedap.. tried and tested.. kalau nak habaq k..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:04 PM | Show all posts
pajeri nenas kalau nak sedap rupanya, perapnenas dgn gula sebelum tumis rempah ratus tu.. hehehe.. baru tau... dia mcm keluarkan lagi rasa nenas tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat nenas thai yg kecik kecik sebungkus dlm belasan hengget kat village groceries.. Sedap manis n crunchy

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 14-10-2019 12:22 PM
Teringat nenas thai yg kecik kecik sebungkus dlm belasan hengget kat village groceries.. Sedap manis ...

Yg viral baru ni mini1c.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:59 PM | Show all posts
Kalau di rumah saya, nenas dimakan mentah sampai empulurnya pun saya makan.  Buah yang paling banyak dimakan, setiap minggu 3 biji.
Pajeri nenas & acar nenas pun suka, dapat menghilangkan rasa berminyak/muak bila makan nasi minyak/biryani.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 14-10-2019 10:52 AM
Nenas madu sedap sangat dan mahal. ....

Tmpt sy nenas md2
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ambo suka nenas dalam kari dan juga assam pedas.dan satu lagi gulai ikan masin bersama nenas air tangan arwah emak. Bertambah2 nasi kalau ada lauk ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:20 PM | Show all posts
nenas masak goreng ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Azharitubunga replied at 14-10-2019 01:36 PM
Yg viral baru ni

Ya allah.  Tq so much info nya.. Seriously mmg tak taw..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:01 AM | Show all posts
Suka makan nenas fresh yg manis2. Empulur dia lagi i suka... Kalau masam2 manis, suka mkn dgn sambal kicap... Tart nenas pun fav juga...Tapi i kurengggng or x makan nenas yg jadi lauk-pauk kecuali jelatah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Sgt suka nenas..  mkn gitu je cicah ngn gula melaka tumbuk skali ngn cili n belacan.. ltk garam skt... perghhhh mmg jauh dia pegi tu...
Lg 1 nenas ni elok utk org yg ada skt gout... blend je nenas jd jus... amalkan setiap hari katanya.. blh la try sesape yg ada skt go out go in ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat sambal belacan, tumbuk2 kasar nenas dlm tu. Lawan plk dgn ikan masin. Bertambah2 nasi x sedar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 13-10-2019 02:49 PM
Tart nenas, jus nenas, pajeri nenas.. Semua mak hadap... Nenas is life yachhhhh!! Ni bukan nenas si  ...

Hahahah menyempat uolsss
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 13-10-2019 02:44 PM
Kat kg bapak meols suka tanam nenas spokok dua. Nanas wlau kt tanah keras pon sng idup je meols tgok ...

Ala sedihnya baca. Alhamdulillah skrg dh mampu kan..semoga uolss sekeluarga dimurahkan rezeki selalu amin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090896s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list