Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2314
View
52
Reply

[Tempatan] India Akan Hentikan Import Minyak Kelapa Sawit dan Barangan Lain dari Malaysia kesan Keceluparan Mulut Mahathir

[Copy link]

Author: Malaysia.Doom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-10-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok la boikot..boleh kite balas balik..buah sawit pun harge dah menjunam. Memang x ekonomi dah untuk peladang2. Satu turning point yg positif untuk tanaman komodoti lain. Lagipun indon memang dah jadi eksporter terbesar sawit dengan harga yg super murah. Dengan dorang bakar hutan beribu hektar untuk penanaman sawit ni,ade lagi ker mase depan sawit malaysia?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nusaraya at 13-10-2019 02:34 PM
Malaysia.Doom replied at 13-10-2019 10:44 AM
Effect pada Eksport Dan GDP Malaysia...tapi takkan effect pada harga pasaran Kelapa Sawit.

Hope ...


.Mahathir  bukanlah racist....tetapi beliau adalah pembela umat Islam dunia yang teraniaya dan diperlakukan tidak adil...

Dengan segala tindakan heronya itu...tak heranlah tentera zionis Israel takut terkencing-kencing dan menangis histeris ketika Mahathir  nak kirim tentera komando Melayu  Malaysia ke Palestin..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 02:18 PM | Show all posts
lepas ni kita tukar tanaman, tanam malaysia.doom ramai2 dasar paria bugis muka jamban tak siap, public toilet ada hati nak kutuk malaysia. tak suka malaysia sila keluar berambus. mak kau hijau
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 02:30 PM | Show all posts
tiba2 pulak bugis pondan ni sokong keling
hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 02:54 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 13-10-2019 10:51 AM
Malaysia nak jadi Polis Dunia.

Negara sendiri Ada terrorist yang jadi Menteri

Hahahaha ni win
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 10:50 AM
kitorang tak pernah menyibuk pasal negare orang lain mcm maleysie semoge ekonomi maleysie makin me ...

dan semua indon balik ke negara indon.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ang_bess replied at 13-10-2019 01:07 PM
Elok la boikot..boleh kite balas balik..buah sawit pun harge dah menjunam. Memang x ekonomi dah untu ...

Oil Palm masih tanaman terbaik...sebab boleh hasilkan banyak Minyak untuk 1 ekar berbanding sunflower Dan soya.

Yang jadi problem bukan harga sawit atau tanaman sawit sebab harga ikut pasaran dunia....YG problem GDP Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 03:34 PM | Show all posts
Skuau replied at 13-10-2019 03:09 PM
dan semua indon balik ke negara indon.

best tak gitu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 10:50 AM
kitorang tak pernah menyibuk pasal negare orang lain mcm maleysie semoge ekonomi maleysie makin me ...

Indon sampah sibuk claim itu ini jer
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhh... suka lah indon... indon amatttt gembira jika malaysia hancur.. indonnnnn leh wat party suka ria....suka kan indonnnn... happy bila malaysia drop cepat2 masuk ambik tender
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kaishi replied at 13-10-2019 12:51 PM
tu laaa aku kata dah....

sila berambus la wei!! da la berlagak nak mampos, bawak masalah mcm2
...

Macam dlm filem diorang jugak... dia punya auta..... fuhhhhhhh... mati pun leh hidup balik
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 13-10-2019 01:21 PM
.Mahathir  bukanlah racist....tetapi beliau adalah pembela umat Islam dunia yang teraniaya dan d ...

Yg kau sibuk knp.. biaq pi lah... ko gi jaga negara kau lah.. kau kan negara permulaan peradaban dunia...done claim
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
boikot cili kering , bawang india , kedai mamak yg pekerja dari india
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 03:34 PM
best tak gitu

kalo udah INDON.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 07:34 AM
best tak gitu

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap.ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 13-10-2019 05:21 AM
.Mahathir  bukanlah racist....tetapi beliau adalah pembela umat Islam dunia yang teraniaya dan d ...

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 04:48 AM
patutnye kat malaysia buat rusuhan kaum mcm kat indon 98 untuk menggulingkan kerajaan teroris

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap.ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan  Belanda...

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 03:01 AM
yg semburit dah ade terorist pun ade , ape nak jadi

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial.lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 02:50 AM
kitorang tak pernah menyibuk pasal negare orang lain mcm maleysie semoge ekonomi maleysie makin me ...

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
vugel replied at 13-10-2019 02:14 AM
dorang  ambik dari indon je

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap.ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080926s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list