Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
6413
View
64
Reply

"Syurga Buatmu Risteena" - Sifat Risteena Dipuji Jaga Ibu Sakit

[Copy link]

Author: ameenarara       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-10-2019 09:34 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Risteena Munim berkongsi tentang keadaan ibunya yang mengalami kemalangan hingga menyebabkan tangannya patah dan memerlukan pembedahan dilakukan.


Dia yang menjaga rapi ibunya sepanjang berada di dalam wad dipuji netizen dan beruntung lelaki yang memperisterikan dirinya.




Foto: Instagram Risteena




  



  



Melihat Risteena melayan ibunya cukup menyentuh hati sesetangah netizen dan turut mendoakan kesihatan ibunya agar cepat sembuh.













Pasti beruntung bakal suami, Ikhwan kerana dapat memiliki isteri yang sangat baik menjaga ibunya sehingga kembali pulih.




  



Risteena dan Ikhwan bakal bergelar suami isteri pada November depan dan berharap tiada lagi tarikh ditunda seperti sebelum ini yang sepatutnya dilangsungkan pada Ogos lalu.




  



Mesti sibuk sekarang untuk urusan majlis perkahwinan. Harap semuanya berjalan lancar dan diberi kemudahan dalam semua perkara. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 09:53 AM | Show all posts
keistimewaan jaga ibu sakit ni bila org yg kita tak kenal pon mendoakan kebahagiaan untuk kita mcm netizen mendoakan syurga utk risteena dan kesembuhan ibu dia...aku pon tgh alami benda yg sama mcm risteena, bukan senang jaga ibu sakit especially yg jenis pakai pampers, makan minum bersuap, mandi & pakai baju pon org lain kene uruskan...stress tahap dewa rasanya tp bila ada yg mendoakan terasa lega & kurang stress
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 09:55 AM | Show all posts
Dia ni lg bagus dr ruhainies..berlkon pon tk kayu..muka pon cantik
Semoga ibunya cpat sembuh..aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni lay low compare tu kemut.. Kemut x habis2 kesah jantan je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mereka ni sebenarnya asal family kaya2 ke?sbb adiknya tu gaya cm anak org ada2 je gitu..tgk maknya mcm biasa2 je..ke sejenis merendah diri gitu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal org biasa je. Ayh dia kje Bank. Arwah Atuk dia cikgu. Tp mmg jenis berharta la jgk. Risteena ni low profile. Tak mcm ruhainis. Poyos.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Lebih Suka risteena ni dr adk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik nya dia ni..banding ngn kemut
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kulit risteena ni dah flawless yer..tp dia mmg lg cantik dan way better berlakon dr adik diA
Nak tgk gmbr bakal suami diaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 13-10-2019 09:53 AM
keistimewaan jaga ibu sakit ni bila org yg kita tak kenal pon mendoakan kebahagiaan untuk kita mcm n ...

Murni ny hati awak..doa sy segalanya dipermudahkan dan awk yg mnjaga org sakit pun kna jaga kesihatan ye..
Sy dah mlalui nya...jaga arwah abah..sempat 15 hari je sy jaga..selama 15 hari tu lh baru sy kenal siapa abah yg sebenarny..
Dari kecik sy anggap abah tu garang...kulu kilir dgn kuasa veto nya...
15 hr sy jaga dia dia minta sy ketipkn kuku dia..sikat rambut dia
Sy pandai melukis..dia minta sy lukiskn potret dia...paling tak lupa minta sy buatkn mee maggi kari..mkn sama2..hahaha..
Abah..abah
Padahal masa dia sihat kmi nk mkn maggi pun sorok2...
Doa yg baik2 utk awak dan Risteena jg..
Sob..sob..sob
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemut kalo keluar kat cari mesti pasal jantan je.. Mujur la risteena ni bagus orangnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni semua elok dr adiknya cuma kulit je xflawless dl
Semoga mak awak cepat sembuh ya
Jaga org sakit tu lubuk pahala
Cuma kena byk sabar & ikhlas
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah ternampak risteena ni bjln pegang2 tgn dgn adik miller khan, di mid valley.. Rasa dlm bln 8 ke 9 tak sure tapi dlm hujubg2 this year jgk
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
polahdek19 replied at 13-10-2019 10:47 AM
Pernah ternampak risteena ni bjln pegang2 tgn dgn adik miller khan, di mid valley.. Rasa dlm bln 8 k ...

Jadi ikhwan yg nak kawen dgn die tu adik miller khan yg chuols nmpak ke?

Sori..iols x berapa tau gusip pasal risteena dan adik kemut sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 13-10-2019 09:53 AM
keistimewaan jaga ibu sakit ni bila org yg kita tak kenal pon mendoakan kebahagiaan untuk kita mcm n ...

I faham.. Sabar la no.. Mak u bedridden?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 13-10-2019 09:53 AM
keistimewaan jaga ibu sakit ni bila org yg kita tak kenal pon mendoakan kebahagiaan untuk kita mcm n ...

Semoga d mudahkan semua urusan .. InsyaAllah asti Ada ganjaran daripada Dia ..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnya dia. Kena penyabar bila deal dengan orang sakit. Itu rupanya mak dorang
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Gmbr ramai2 tu mak dia nmpj muda
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:36 AM | Show all posts
lee_sakura replied at 13-10-2019 09:53 AM
keistimewaan jaga ibu sakit ni bila org yg kita tak kenal pon mendoakan kebahagiaan untuk kita mcm n ...

Merafak doa adalah kekuatan dlm kelemahan manusia. Doa adalah pengharapn terakhir sebelum menyerah dn kembalikan semua kpd Yg Mencipta. Pengorbanan anak menjaga ibu yg sakit dn tak berupaya masih belum dpt mengatasi pengorbanan ibu yg menghamili, melahirkan, merawati, menjaga  mendidik serta membekalkan doa untuk anak hng dewasa tanpa jemu tanpa rengsa. Apa yg anak lakukan untuk ibu hari ini itulah yg sudah ibu lakukan untuk anak sewaktu kecilnya dahulu. Anak yg berbuat baik kpd ibunya akan diberkati dn dapat layanan yg sama kelak bila dia ada anak nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Jiran sebelah rumah kawan aku ni.. kalau betul ni Risteena yg stay kat Penang Golf Resort Bertam la..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115619s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list