Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
49552
View
859
Reply

Akhirnya Restoran Fizo Mawar Kitchen Tutup

[Copy link]

Author: lee_sakura       Show all posts   Read mode

Post time 13-10-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 13-10-2019 08:43 PM
iols rasa tu bukan pelanggan setia tp jumlah pelanggan dr opening kedai sampai dh nak tutup ni kot ...

Oo begitu kiraanya..  300k pelanggan tu.. Maksudnya 300k org lah kan.. Kalau pelanggan yg sama pegi 10kali...  Dia kira 10pelanggan ke...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 13-10-2019 06:21 PM
Bangkitlah drp bankrap sebab dapat baby shark. Mawar kan x pernah bercinta,sibuk dgn biz. Kena aya ...

Jgn bagi idea chu ols...  Leh jadi modal dia ni...  Dgn alasan "atas permintaan ramai" mak pulak rasmin buku dia... Sambil sengih2 rasmi... Sekali wan jek sekali
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Combi_ replied at 13-10-2019 05:36 PM
Bisnes tudung merudum tulah puncanya income dah kurang. Mcmn nk sustain life mewah . Tambah husban ...

U x kan kutuk org yg bagi duit kat family..  Tp kalau org yg pulun nak kayakan family.. Sedangkan isteri sendiri perasaan nya diremeh-remehkan...  Diabaikan...  Di take for granted kan.. Maklum lah isteri dah kaya..  Dah mewah...  So biaq p lah kat bini...  Yg penting sek sek kito jange pecoh... Yg jenis mcm ni u kutuk x?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 13-10-2019 06:27 PM
Uols betul ke statement uols nie,mawar biasa hidup senang? Mawar pernah cerita yg mak dia nangis s ...

Suka nya baca komen u...  Org cuma nampak bab berbakti kat family je....  Tapi dlm nak berbakti tu ambik kesempatan kat pihak lain x boleh jugak..  Punya nak kaya n mewahkan pihak dia...  Pihak lain nak kena korban..  Cuba p tanya pijo berapa hang bg kat mak hang bulan2? Berapa pulak hang bagi kat bini hangl...  Sepanjang lps kawen dgn mawar.. Mcm2 hadiah hang dok pulun bg mak hang..  Holiday langkawi lah...  G umrah setiap tahun.. Haji lagi...  Kerusi urut yg bukan calang2.. Ni mak dia yg cerita sendiri ye..  Bini dpt yg sama ke...  Oh ya lupa hadiah kan bini bunga masa besday surprise yg viral dulu tu.. Wow.. Mahalnya hadiah utk bini..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by matjerk at 13-10-2019 10:28 PM
Naatasha replied at 13-10-2019 08:05 PM
Kalo ada org ckp, bila dgr dua belah pihak baru tau fizo pun banyak sumbangan dlm bisnes mawar : ...


Pastu sskjp sindir kat fb...  G gathering dgn kami x mau ikut...  Takut makeup cair... Panas la...  Dah hari2 dok hadap korang.. Nak kena ber gathering lagi dgn korang.. Kalau aku yg tak make up ni pun x kuasa aku nak ikut!!!!!  Meluat korang tau tak....  Rasa mcm korang g gathering tu lah satu2 momment aku nak relax kat rumah aku sendiri WITHOUT korang!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 13-10-2019 07:44 PM
Iv inspirasi nitezen ckp la Babi pun bole terbang pastu urturn. Bangkrap 8juta byk ko pinjam  ...

GELI LAH OI
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 13-10-2019 08:23 PM
Ni epic sgt beratur nk msk FMK satu ketika dulu kalah naj beli xiang fu tang

Yg beratur tu muka bangla sangat
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mysweetisha replied at 13-10-2019 03:24 PM
Bleh tanya apa makaud SSKJP

SET2 KITO JANGE PECOH
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dok claim tahu story sebenar
Tapi part komen kata mewah dari kecil pun dah tak tepat

Btw tak payah risau pasal financial situation org lain.
Yang ada kena mengena dgn financial institution tahu je hal sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Combi_ replied at 13-10-2019 05:36 PM
Bisnes tudung merudum tulah puncanya income dah kurang. Mcmn nk sustain life mewah . Tambah husban ...

Bg I boleh je nk berbakti dgn family dgn syarat:
- nafkah utk bini dan ank tak terjejas, takde yg kurang mana kat bini dan ank.
- tak menyusahkan bini akhirnya
- tak berhutang sesen pun kat bini

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada komen fb bg idea tukar nama restoran anak mama.

Anyway mlm smlm I lalu restoran diorg penuh je. Lepas diorg revise menu dgn harga standard kedai tomyam nampak lagi ramai pelanggan. Bagi I mknn diorg not bad.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu lalu masih buka lagi kedai tuh.kalau banyak pelanggam makann pun sedap tak payah la tutup.tukar jah nama kedai tuh
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
i tak kisah pon org nk kata apa. Mcm i pegang depa dua org ni, bercerai pun aman  sajork. I takkan spilled the tea lah. So i balance tak salahkan Mawar atau Fizo. Masing  ada kelemahan dan kekurangan. Yg i ckp senang dari kecik tak menambah ye. Yg di potrayed dlm Socmed tak sama mcm yg dilalui. Itu sajork. Moga masing  boleh dpt rezeki masing  .
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Elokler tutup..... bagi peluang fizo dan keluarga berdiri atas kaki sendiri.....belajar berdikari
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 13-10-2019 10:33 PM
SET2 KITO JANGE PECOH

Tq matjerk
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 13-10-2019 11:11 PM
Bg I boleh je nk berbakti dgn family dgn syarat:
- nafkah utk bini dan ank tak terjejas, takde yg ...

Dan x de berhutang kat mana2 institusi kewangan pun. Contoh, hutang peribadi. Hutang rumah dan kereta tu takpe. Jiran i ols.. Demi nak mewahkan mak dia, sanggup buat personal loan , ye lah mak dok canang anak menejerr besaq kat kolumpo sinun...  X kan mak mintak duit  renovate rumah x de duit kot.. Buat lah si anak tu.. Ye lah nak berbakti kpd org tua....  Lepas tu nanti mati... Mak dia ke yg kena sambung byr loan tu?  Ke bini???
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
fox. replied at 13-10-2019 11:58 PM
Aritu lalu masih buka lagi kedai tuh.kalau banyak pelanggam makann pun sedap tak payah la tutup.tuka ...

Tu lah psl...  Kenapa smpai nak kena tutup....  Konon nak raih simpati sbb bercerai.. Maka kena tutup... Eh bukan restoren tu hadiah utk mak hang ke???  Google berita 2015 hang kata hadiah utk mak hang...  Tup2 lepas bercerai nk tutup??  Oooooo pecah lah tembelang ye.. Dulu announce hadiah utk mak... Modal nak bagi nampak wangi....  Boleh la headline.. "pijo hadiahkan ibu restoren" bak kata news yg ai tempek kat belakang..  Reporter tulih "sbb tu rezeki pijo selalu murah.. Sbb selalu berbakti kpd org tua" netizen pun pakat puji lah.... ehhhhh dh bercerai... Nak tutup pulak...  Kalau sebab nama... Tukaq je nama "restoren all about my mom, mom, mom, mom"
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 13-10-2019 11:29 PM
Ada komen fb bg idea tukar nama restoran anak mama.  

Anyway mlm smlm I lalu restoran diorg pen ...

Ntah2 marketing strategi je...  Pelan2 nak promote restoren baru yg dh ditukar nama...  Aku cadangkan bubuh nama S2KJP...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 14-10-2019 07:12 AM
Dan x de berhutang kat mana2 institusi kewangan pun. Contoh, hutang peribadi. Hutang rumah dan ker ...

Biasanya bini la jd mangsa. Samada dia yg kena byr or dia terpksa tanggung Sara hidip diri n ank2 termsk suami gakm
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:59 AM | Show all posts
namieamuro replied at 11-10-2019 04:47 PM
umh dsv lg besar dr umh mawar..kalo sume sskp dok dlm tu pn molek sgt

dsv pon lagi besar dari mawar
tapi ok lah sekufu kan sskjp

senang nak faham


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104109s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list