Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1107
View
32
Reply

[Tempatan] SIAK masjid bermasalah mental didakwa cabul budak, Shahdan merenung jauh

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2019 02:46 PM | Show all posts |Read mode



SIAK masjid didakwa di Mahkamah Sesyen Ipoh, hari ini, atas tiga pertuduhan mencabul kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun, 2 Oktober lalu.

Tertuduh berusia 38 tahun yang juga pemegang kad orang kurang upaya (OKU) masalah mental itu tidak mengaku bersalah dan minta dibicarakan sebaik pertuduhan dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim, Norashima Khalid.

Bagi pertuduhan pertama hingga ketiga, tertuduh didakwa mencabul kanak-kanak itu dengan kesemua kesalahan itu dilakukannya di masjid di Manjung, antara 11.30 pagi hingga 12 tengah hari, 2 Oktober lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 14(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Jenayah Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara maksimum 20 tahun dan sebat dan diletakkan bawah pengawasan polis maksimum tiga tahun.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwaraya, Naidatul Athirah Azman manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Naidatul Athirah kemudiannya memohon mahkamah supaya tertuduh dihantar ke Hospital Bahagia Ulu Kinta (HBUK) untuk pemeriksaan mental dan memberitahu mahkamah bahawa tertuduh pernah menerima rawatan di Jabatan Psikiatri dan Kesihatan Mental Hospital Seri Manjung.

Norashima kemudiannya membenarkan permohonan itu dan sebutan semula kes ditetapkan 8 November ini.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 11 Oktober 2019 @ 2:18 PM
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:00 PM | Show all posts

biasa la orang alim banyak dugaan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Famous Shahdan harini
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampk sngt ugama heshe xmampu membendung perangai syaitan..kalau ada mental illnesses pun..xmampu ubat guna agama..FACT!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 03:07 PM | Show all posts
famri7 replied at 11-10-2019 03:05 PM
Nampk sngt ugama heshe xmampu membendung perangai syaitan..kalau ada mental illnesses pun..xmampu ub ...

hindu, buddha, yahudi dan nasoro tak perangai mcm ni kan sis serambi mereka suchi murni jua

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak ambil kerja next time boleh tak masukkan sekali ujian kesehatan mental, yang mana tak boleh bekerja dengan perempuan mahupun kanak2 mohon humban ke department lelaki semua, mohon kita mencegah dari mengubati.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:31 PM | Show all posts
ioollsss bukak ni sbb nak tgk shahdan je...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Popular shahdan hr ni..2 kali msk paper..satu termenung jauh satu termenung tajam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 04:04 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 11-10-2019 04:02 PM
Popular shahdan hr ni..2 kali msk paper..satu termenung jauh satu termenung tajam...

kendu jugek kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 11-10-2019 04:04 PM
kendu jugek kan?


Org perak mmg mcm tu sis..klu berita dari mcm ni dr perak i buat2 x nmpk je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Asdan: biasa la orang alim banyak dugaan

Penjaga masjid xsemestinya alim {:spec
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cabul tu ubat sakit mental ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dh mental tu xboleh nk kata apa.. Sedangkan yg normal pon bnyk buat keje2 gila mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:53 PM | Show all posts
SIAK ka SIAL?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Perangai.... Aap nak jadi
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kat sejid pn x selamat oii
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:44 PM | Show all posts
MenteriWanita replied at 11-10-2019 07:10 AM
Nak ambil kerja next time boleh tak masukkan sekali ujian kesehatan mental, yang mana tak boleh beke ...

masalahnya kalau related dengan sex ni dia tetiba datang . dia x macam nafsu makan. tak macam nafsu membeli belah.
could be testromone dia ter-tinggi di situ.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:47 PM | Show all posts
misuke replied at 11-10-2019 01:23 PM
kat sejid pn x selamat oii

aku sekarang ni risau nak bawak anak saudara aku pergi masjid. tapi aku tak risau bawak anak saudara aku pergi LegoLand.
part paling risau. tengah tengah dok jemaah tu dia sakit perut pergi tandas...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba aje masalah mental. Pandai lobai bekap geng yer?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 11-10-2019 03:07 PM
hindu, buddha, yahudi dan nasoro tak perangai mcm ni kan sis serambi mereka suchi murni jua

Bila indu budha nasoro buat bende ni tak sebut pun masalah mental
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102638s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list