Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2186
View
40
Reply

[Dunia] Hantar 'esei kosong' pun boleh dapat markah tinggi

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-10-2019 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 13-10-2019 09:33 PM
Mesti dulu jazaa suka bc buku enid blyton(5 sekawan).Intan pun pernah wat dgn kwn2.


Dlm novel Enid Blyton memang Ada tulis guna air limau tulis pakai pen tapi diorg guna sterika utk Kasi timbul tulisan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 13-10-2019 09:33 PM
Mesti dulu jazaa suka bc buku enid blyton(5 sekawan).Intan pun pernah wat dgn kwn2.

Ooo....iya lah.  Akk lupa mcmana akk dgn kwn blh tau buat tu....iya..kitorang memang suka baca buku Enid Blyton....suka watak George tu....

Thnx Intan sbb ingtkn akk balik rahsia tu....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 13-10-2019 11:37 PM
Dlm novel Enid Blyton memang Ada tulis guna air limau tulis pakai pen tapi diorg guna sterika ut ...

Sibuk le kau....

Dah intan bgtau, baru lah kau nk cerita pasal Enid blyton
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 13-10-2019 11:37 PM
Dlm novel Enid Blyton memang Ada tulis guna air limau tulis pakai pen tapi diorg guna sterika ut ...

Ya betul punya la semangat nak wat mcm tu gak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 11-10-2019 05:47 PM
Guna air limau nipis pun blh....
Masa sek rendah dulu aku dah buat

Masa tulis tu nampak x tulisannya? Kalau terus x nampak cmne nk padam klau silap tulis?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Crystars replied at 14-10-2019 08:04 AM
Masa tulis tu nampak x tulisannya? Kalau terus x nampak cmne nk padam klau silap tulis?

Nampak.....ambik masa 30saat utk kering
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
nobito replied at 13-10-2019 07:51 PM
Negara diorg maju bukan Macam cikgu2 Meleis kat SK...hihi.

Kalau pergi Sana mesti teruja kan... ...

Belum pernah tp tu tmpt y sy nak pergi..skrg masa belum mengizinkan..terlalu bz ngn keje..

Peluang dahh ada,tggu nak either Grab it or leave it jah...tp kawan pernah laa pegi..dia ckp mmg nak repeat..sy pun plan jgk ler ngn dia..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 13-10-2019 09:07 PM
Haha, betul2. takde masa diaorg nak belek kertas kosong tu.
Harap2 takde student kat sini buat be ...

Komfem2 diberi F tanpa ragu2..kekeke~

Alahaiii..rindunya zaman blaja dulu2..mujur laa tak se"kreatif" ni..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 14-10-2019 07:36 AM
Ya betul punya la semangat nak wat mcm tu gak.

Meols Tak ingat jadi ke Tak buat camtu...tapi tulisan x terang....uols kena guna air lemon lagi berkesan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:14 AM | Show all posts
salmon-suki replied at 13-10-2019 07:43 PM
Kreatif betul dia ni..kt mesia ni,kalau jenis lecturer xde passion ngaja,tgk je kertas kosong,komfem ...

Sebabtu awal2 dia dah bagi disclaimer
Untuk memastikan esei tersebut tidak dibuang ke dalam tong sampah, Haga menulis pesanan 'panaskan kertas' menggunakan dakwat normal.


I rasa lecterur jepun pun buang dalam tong sampah jugak kalau betul2 kosong...bukan kat mesia je
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 11:01 AM
Meols Tak ingat jadi ke Tak buat camtu...tapi tulisan x terang....uols kena guna air lemon lagi be ...

Ok tq.nt leh cuba wat dgn ank.dulu wat memang x jadi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:50 AM | Show all posts
tgk cite national treasure pun ada map yg ada tulisan halimunan ni
dia panaskan guna hair dryer
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:02 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 13-10-2019 11:43 AM
Kreatif betul dia ni..kt mesia ni,kalau jenis lecturer xde passion ngaja,tgk je kertas kosong,komfem ...

jangankan macam ni
kalau soalan subjektif kena anything yang adalam syllabus ... kalo outside of the box haruslah pangkah  .....

.......
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:04 PM | Show all posts
teringat persitiwa Pendidikan Seni ..... time sekolah dulu
cikgu suruh lukis "pemandangan" ,,, any kind of pemandangan
ada yang lukis .. pantai ..... dalam laut ... kampung .....

Kawan aku ... dia lukis semuaaaaaaaaa hitam ....

bila cikgu tanya .... dia kata pemandangan dalam gua yang gelap .... disebabkan cikgu seni tu garang ... mendapat lah dia dengan cikgu seni tu

kelakar pun ada .....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:08 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 11-10-2019 05:58 PM
Perah jus limau nipis....
Pastu guna lah pen yg isi dakwat tu.....tak tau ada lg ke tak...dulu ka ...

apa nama member ahli fizik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 14-10-2019 12:02 PM
jangankan macam ni
kalau soalan subjektif kena anything yang adalam syllabus ... kalo outside of  ...

Wehhhh..y ni betul sis..aiolzs igt dlu add math kawan aiolzs..jalan kira dia guna cara lain tp jawapan betul..terus cikgu tu x kasi markah utk jalan kira..just bg 1markah utk jawapan betul jah..

Alasan cikgu tu sbb tak mngikut formula dan jalan kira y diajar...aiolzs was like,kalau plausible benda tu,go on je laa..lgpn cikgu tu bkn mathematician pun..sekadar ckgu biasa jah y terpaksa ajar math..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 03:43 PM | Show all posts
A ninja is someone that have nothing but can do so many things.


Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 14-10-2019 03:43 PM
A ninja is someone that have nothing but can do so many things.


Haha...baru tengok video ni malam tadi...yang Cara berlari dlm anime Naruto tu dia kata sama sebijik macam Ninja lari.

Pakcik ni digelar the Last Ninja kat Jepun...umur dia 70 tahun.. anak dia baru 4 tahun

The next Ninja mungkin anak Perempuan dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 03:56 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-10-2019 03:47 PM
Haha...baru tengok video ni malam tadi...yang Cara berlari dlm anime Naruto tu dia kata sama seb ...

aku pun tengok sebab nak tahu pasal naruto run tu.

masa kecik2 memang terpengaruh gila dgn ninja sebab ada unsur misteri, dulu2lah masa kecik.


tapi skrng ni ninja cuma relevan dlm movie, tv kot.. kat jepun pun dah nak pupus.


Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 14-10-2019 03:56 PM
aku pun tengok sebab nak tahu pasal naruto run tu.

masa kecik2 memang terpengaruh gila dgn ninj ...

Dekat Iran Ada pasukan tentera Ninja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075018s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list