Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1205
View
23
Reply

[VIU original series] BLACK. Lakonan Kamal Adli, siti saleha, khir rahman, nabila huda, Rashidi ishak. *adaptasi daripada drama bersiri korea dengan judul yang sama*

[Copy link]

Author: willow12    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by willow12 at 11-10-2019 02:50 PM

IMG_20191011_144422.jpg
IMG_20191011_144359.jpg
IMG_20191011_141147.jpg
IMG_20191011_141126.jpg

8 episod
Tarikh tayangan : tba
Genre : fantasi/romantik
Pengarah : Razaisyam dan Khairul Azri
Terbitan : alpha 47 films
Lakonan : Kamal Adli, siti saleha, khir rahman, nabila huda, Rashid ishak, namron, Pablo amirul, azman hassan.


Kalau ikut kan versi korea, "Black adalah detektif yang dirasuki oleh malaikat maut. Ha Ram adalah seorang gadis yang bisa melihat bayang-bayang kematian. Keduanya bersatu untuk menyelamatkan orang dari kematian, melanggar semua peraturan syurga."
IMG_20191011_141112.jpg
IMG_20191011_141052.jpg
IMG_20191011_141034.jpg
IMG_20191011_141015.jpg

So memandangkan versi asal korea ada 18 episod, manakala yg adaptasi cuma 8 episod shj, I believe harus ada ubahsuai pada jalan ceritanya. So wait n see.....

IMG_20191011_140958.jpg
FB_IMG_1570764425329.jpg
FB_IMG_1570764421718.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kamal adli ke..haha
Black korea tu lawak jugak si song tu..
Muka serius je tp entah..nakntgelak iols tgk
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah tq..bukak benang
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Black...katanya dah ubah..bukan malaikat maut

Screenshot_2019-08-19-15-53-53-54.png
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tayang disember kot

Ada aksi

IMG_20190929_112627.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Abob replied at 11-10-2019 06:55 PM
Black...katanya dah ubah..bukan malaikat maut

swollen nya mata dia , tak cukup tidor ke mal ??

by the way tak sabar tunggu black version malay ni plak ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 12-10-2019 10:39 AM
swollen nya mata dia , tak cukup tidor ke mal ??

by the way tak sabar tunggu black version mal ...

Imsomnia Kamal nih

Mata n muka tak fresh je

Dulu kaka pernah gak kena..kena ambik ubat doktor



Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Abob replied at 12-10-2019 11:43 AM
Imsomnia Kamal nih

Mata n muka tak fresh je

ye ke , klu malam tak tido
macam mana nak keje tu

ke siang2 dia tido kat set sementara tunggu scene dia ?

sbb macam penah dgr interview dia kata
klu dia tertido kat set , susah nak bgn
rupanya ada insomnia
kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih btl muka2 pelakob recycle...
Btw ending crt ni buat ai menyesal buang masa tgok black
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka kamaldeli ni blakon, menjadi je, kalau watak lawak2 pun kelako, hidop je
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 12-10-2019 01:54 PM
Iols suka kamaldeli ni blakon, menjadi je, kalau watak lawak2 pun kelako, hidop je

Khenn..ramai je suke die nih...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 12-10-2019 03:33 PM
Khenn..ramai je suke die nih...

Kalau mengacara pun best, dulu rancangan hiburan apatah nama kamal ni ngan miera kot, kena ganti ngan hunnymadu dengan sapa tah. terus jadi lain. Meols lagi suka kamal deli mengacara menghiburkan, galaxie ka apa nama zaman purba punya rancangan hiboran
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 12-10-2019 11:50 AM
ye ke , klu malam tak tido
macam mana nak keje tu


Ye kekadang dia tido kat set
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 12-10-2019 03:33 PM
Khenn..ramai je suke die nih...

Kamal adli ni jadi pilihan semua station tv

Yang jeles tuh tunggu je la hero korang pulak...sabar ok

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum jadi Black....jadi Malik..detektif...boss dia
Khir Rahman

Screenshot_2019-10-12-16-20-41-26.png
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Abob replied at 12-10-2019 04:22 PM
Sebelum jadi Black....jadi Malik..detektif...boss dia
Khir Rahman

Kelihatan kacak swafoto begichu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Oppa Black aka Malik

IMG_20191017_142838.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Abob replied at 17-10-2019 02:29 PM
Oppa Black aka Malik

bila launch kat viu ni kaka abob
macam xde confirm date lagi kannn
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 17-10-2019 06:48 PM
bila launch kat viu ni kaka abob
macam xde confirm date lagi kannn

Tak tahu bila buat launching

Tayang katanya december
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 12:11 PM | Show all posts
ala, baru ja delete kdrama 'Black' dr hardisk.. tetiba smgt nk tgk versi Korea bila tau KA berlakon adaptasi dr drama tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094524s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list