Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4770
View
58
Reply

Isteri Roy Azman Kena Tipu, Nak Sangat Beli Telefon Mahal

[Copy link]

Author: ameenarara       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2019 11:54 AM | Show all posts |Read mode
Harapan untuk memiliki sebuah telefon bimbit jenama mahal berakhir dengan kekecewaan apabila penjual atas talian itu menipu Fyda Razali, isteri Roy Azman.


Terperangkap dengan jualan murah atas talian, Fyda berkongsi luahannya di Facebook. Harga yang dipaparkan adalah RM900 menyebabkan dirinya tertarik dengan promosi harga telefon bimbit tersebut, lapor Berita Harian.




Foto: Instagram





Malangnya sindiket 'scammer' berjaya mempermainkan dirinya dengan meminta wang deposit sebanyak RM1,700 dan percaya apabila wang tersebut akan dikembalikan dalam tempoh lima minit untuk kegunaan mengakses kad pintar.


Fyda melakukan kesilapan apabila mempercayai alasan 'scammer' itu. Dia begitu yakin dengan tindakan individu tersebut kerana berani menunjukkan wajahnya.


Kemudian, dia diminta untuk memberikan wang sebanyak RM2,300 dan pada waktu tersebut baru dirinya tersedar dia telah ditipu.




Foto: Sumber Internet




Mesej yang dihantar pada mulanya adalah dalam bahasa Melayu, namun lama-kelamaan berubah menjadi bahasa Indonesia.


Dia telah mendapatkan nasihat adik iparnya yang merupakan anggota polis dan telah membuat laporan tentang sindiket tersebut. Malangnya, nasi sudah menjadi bubur dan dia perlu menanggung kerugian sebanyak RM2,600.




  



Pihak polis boleh mengesan individu tersebut jika laporan yang dibuat cepat kerana dia masih aktif menerusi aplikasi Whatsapp. Namun, Fyda seakan terlewat sedikit untuk mengambil tindakan.


Malang sungguh nasib Fyda ditipu hidup-hidup dengan 'scammer'. Jangan lagi percaya dengan promosi murah di atas talian. Semua itu menjerat duit sendiri. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ehem ehem tu skandal dia?
Yamng bini tu padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:07 PM | Show all posts
nak beli ipun lertewwww

hello makcik len kali nak beli ipun beli kat machine punya kedai k

ipun yang murah murah tu bukan ori ya

tu semua china mari lol

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Wife dia dulu bukan retis gak ke?
Kumpulan apa ntah, x ingat dah
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:10 PM | Show all posts
mana der la org nak jual ipon mur mur..tipu je semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
thetimes replied at 11-10-2019 12:09 PM
Wife dia dulu bukan retis gak ke?
Kumpulan apa ntah, x ingat dah

bini dia pernah jadi model video klip zamani syair si pari-pari
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Yelah...baru teringat...cantik gilo dia masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols pelik hat suka beli brg2 online lg2 hp or brg lain yg rege beribu2 nape mcm mudah nau pcaye n transfer duit. Meols sejenis kedekut taik idung masin mmg idak la beli brg beribu2 n transfer online, baik meols g kedai deret boleh tgok brg skali.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nak beli iphone ke kalau nak beli online, beli lah dekat apple store malaysia. jangan sebarangan beli dekat ig ke fb
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 11-10-2019 12:48 PM
Meols pelik hat suka beli brg2 online lg2 hp or brg lain yg rege beribu2 nape mcm mudah nau pcaye n  ...

Iols tgk kt ig yg tnjuk retis tu beli ipon kt ig lh apa lh ye sungguh ke? Ke posing gmbar je? Iols yg marhaen pn either kt telco or g kedai real je...xkn lh retis duit byk nk beli ipon murah bgai?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ermm handphone china 900 ok la, kalau iphone baru sah2, la scammer kak.... huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Percubaan nak memiliki IPhone 11 Pro Max ke tu?

Guna android saja lah.. Aman damai hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada duit pegi terus kedai dapat butik service sekali. Adoiii!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Fikir logik lah, penat lah nak tulis ulang2, nak beli mana2 barang elektronik sila beli dikedai berhampiran rumah atau di laman web rasmi mahupun laman web yang ada partnership rasmi dengan product tersebut, payah betul orang zaman now ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rege too good to be true tu usah la percaya
Nak jimat punya pasal kan dah rugi
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:27 PM | Show all posts
harga jual 900, pastu u pi byr 1700 buat ape.. adehhh kak oii..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 11-10-2019 12:52 PM
Iols tgk kt ig yg tnjuk retis tu beli ipon kt ig lh apa lh ye sungguh ke? Ke posing gmbar je? Iols ...

Ala retis acah2 je duit byk ujung2 brg murah xbkualiti jgk deme hadap
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:42 PM | Show all posts
anggap je lah sedekah mensucikan rezeki yang ada.. nak dapat balik memang tak ada dah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:00 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 11-10-2019 11:57 AM
Ehem ehem tu skandal dia?
Yamng bini tu padan muka

ehem ehem tu couple yang jantan sebelah tu
bukan ngan si roy tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:00 PM | Show all posts
Masih cun melecun Fyda ni.
Iols suka Roy Azman, lawak heols tak dibuat-buat. Iols terhibur
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116561s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list