Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2383
View
43
Reply


'Pelajar UniSZA Bersimpuh Dalam Kuil' - Pensyarah Perjelas Foto Yang Jadi Kontroversi

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2019 04:49 PM | Show all posts
ustaz sapadiaa niii
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Boo kan aje tukang kecam tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:40 PM | Show all posts
sapa si gila tu
ustaz?
ustaz syok sendiri ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Opismate ajak attend wedding dia kt kuil.
Ak ok je nak p
Kalo ak haplod pic kt socmed mau 7 keturunan x habis cerca
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:15 PM | Show all posts
ustaz2 cenggini la yg menjadikan umat islam mundur dlm pemikiran.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:19 PM | Show all posts
harap ustaz ni dapat tegur director2 drama melayu sweet tahap potong kaki.
scene kahwin main2 buat kat masjid.siap ada acara carung cincin batal wuduk.tak ke dikira menghina masjid?bukan muhrim bersentuhan?tapi apa umat islam yg tengok buat?

oh,sweetnya.akhirnya berkahwin jugak.

itu belum lagi bab main2 nikah.nikah tu satu amalan/perkara mulia dalam islam.
tapi senang2 je dimain2 kan dalam drama/film melayu.takde sape pun nak melenting.ustaz2 diam membatu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 12:54 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 11-10-2019 11:26 AM
Ustaz belum amek subjek Comparative Religion. Musti ustaz panas ponggong if amek.

lama tak dengar subject ni, masa awal2 study dulu dah blajo
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 01:12 AM | Show all posts
social science, anthropology, sociology bagai ni, diorang memang study manusia. normal la benda2 ni dunia ni besar ye, Allah ciptakan manusia berjenis-jenis, berbangsa-bangsa, ada sebabnya, ye dak?
Allah tak menjadikan sesuatu yang sia-sia, mesti ada hikmahnya
manusia kena la pikir ape dia.

btw, kita revise balik surah Al-Kafirun dan surah Al-Hujurat

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
Katakanlah (wahai Muhammad): "Hai orang-orang kafir!
"Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah.
"Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah.
"Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat.
"Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat.
"Bagi kamu agama kamu, dan bagiku agamaku".

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).



Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Pendakwah2 politik ni ....munafik dan hipokrit semuanya. ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana hang nak berdakwah pada non muslim kalau pandang bangsa dan agama lain cara hina. .....apa tujuan ko jadi pendakwah kononnya. ....tengok kaum muslim dalam kuil pun terus hina. ...mana tahu sikap budak2 muslim dalam kuil tu membuka hati sami kuil atau penganut hindu lain untuk pandang tinggi pada islam dan terbuka menerima islam. ...

Ni terus ko cerca hina. ...


Munafik ....hipokrit punya pendakwah. ..pasal politik ko puja2 benda yang salah. ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2019 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-10-2019 08:30 AM
Macam mana hang nak berdakwah pada non muslim kalau pandang bangsa dan agama lain cara hina. .....ap ...

Kadang2 ada politikus ni yg guna isu terang2an tak bermasalah mcm ni untuk create tension
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat malu je jadi ustaz sbb x leh bersangka baik. Ingat diorg suka2 je ke masuk kuil tu? Dah nama pun subject anthropology so kena la g fieldwork wt research. Dlm Islam xde ajar pun bersangka buruk kt org.

X tau hujung pangkal dan2 kecam So called ustaz macam ni la yg buat org pandang rendah kt agama Islam
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kecam sebab ingat amanah yg buat Tapi rupanya kat Terengganu
Spin punya spin sampai terbalik
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu iq rendah n non educated je yg cpt terpengaruh msg viral n BMF
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz mana ni? Sape tau?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustad mana ni? Takde gambar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:19 PM | Show all posts
Bangang betul main tembak melulu... dulu aku masa belajar, ambik course elektif luar fakulti... seni bina tradisional... group aku kena buat case study seni bina kuil... maka kami berlima muslim, minta izin kuil, amik gambar interior/exterior.. macam-macam benda baru dapat tahu dari situ... jangan la narrow-minded sangat
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal la mulut ustaz lg cibai dari kaki clubbing? Sama jgk org kafir masuk masjid mgkin nk belajar budaya kita, bkn terus masuk masjid = masuk islam. Tanya la dlu ni terus dikapirkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Sila buka minda anda
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:50 AM | Show all posts
tau terjah aje tak selidik
elok kena sama org mcm nih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110367s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list