Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1186
View
23
Reply

"Saya Makan 3 Biji Je" - Curi Makan Biskut Di Pasaraya, Remaja Bagi Nota Mohon Maaf

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2019 10:46 AM | Show all posts |Read mode
Kalau anda ke pasar raya besar seperti Giant atau Tesco seumpamanya pasti pernah melihat seksyen kudap-kudapan timbang.



Tular di media sosial baru-baru ini apabila seorang remaja memberi nota permohonan maaf dan juga menyelitan beberapa keping not RM10 dalam nota berkenaan =kerana pernah memakan biskut ikan timbang tanpa membayar terlebih dahulu.






Seorang pekerja pasar raya terkenal yang dikenali sebagai Camelia telah memuat naik gambar tersebut di laman Twitter dan mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai.



Menurut Camelia, ada seorang remaja telah menyerahkan nota tersebut ketika beliau sedang bekerja.












Berikutan itu, ramai netizen memuji sikap remaja tersebut kerana berani mengaku kesalahan walaupun sudah lama berlalu.









Siap lukis biskut ikan






Anda pernah tak curi-curi makan jajan di pasar raya? kalau pernah dah boleh buat surat minta maaf dah ni. Jangan lupa bayar balik! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah baru dapat kesedaran
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Okaylah...jangan buat lagi ye dik
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:03 AM | Show all posts
hahahah aku pun pikir sama cam org komen atas...budak ni baru dgr sape ntah cakap dia pasal dosa, trus gelisah mgenang dosa lama then bayar tinggal nota
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling lawak siap lukis biskut ikan tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:10 AM | Show all posts
comelll ko dik
Alhamdulillah..
tersentuh hati aku
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Xpernah mencuri. Xpernah cakap bohong.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:49 PM | Show all posts
Makan tapi tak bayar sama macam mencuri lain lah ada promter tengah promisikan barangan mereka.  Bagus ada kesedaran macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Berpindah ke Terengganu? Semoga....yang baik-baik saja... {:good
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:00 PM | Show all posts
terbaek dek....disertai dgn bukti lukaran biskut ikan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel je lukis ikan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:15 PM | Show all posts
ntah2 budak forum tak... dapat syafaat lepas baca kes amoi tukar stoberi
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:25 PM | Show all posts
Comelnya adik ni siap lukis gambar biskut ikan tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:20 PM | Show all posts
Bukan sekali dua.. malah sepanjang saya sekolah rendah!
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:20 PM | Show all posts
siap lukis gamba biskut tu...baguslah dik sedar kesilapan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada bau2 hasanah tak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Jujur adk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 09:50 AM | Show all posts
hasanah invest 30 hengget demi viral? pasni balik modal la bila dah start igreview
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Camelia, ko jangan ambik duit tu masuk poket ko pulak

Bagus adik biskut ikan ni. Jujur.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Cute lah dia.. Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117612s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list