Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2658
View
62
Reply

Aku Pernah Bertentang Muka Dengan Hantu

[Copy link]

Author: Malaysia.Doom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2019 02:52 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-10-2019 10:44 AM
Macam tu pun riak???....Saya jenis Tak terbuka hijab...jenis susah nak jumpa hantu...selepas kejad ...

masa nampak tu, dia benda tu terapung la kan?? awak rasa mcm kebas tak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:55 PM | Show all posts
aku dulu pernah jumpa hantu..
kat melaka..area ayer keroh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-10-2019 02:54 AM
Gambar NI memang tepat....

Tapi rambut Nye kalau tukar Putih lebih tepat.

Bangang sangat itu saka bodoh, mana ada hantu tunjuk rupa, tinggi betul ilmu kau dapat tengok muka hantu, dasar berhalusinasi almaklum tengok laptop lama sangat berpinar lah mata bebal, mengarut betul, tak reti beza makhluk halus bebas dengan belaan ka, kau kalau tak bela monyet ada ka monyet depan rumah kau,

Dah CiliPedas explain panjang2 tetap bebal jua, semuanya dia dah pin point, kau nak explain yang macam mana lagi, kau pergilah tengok mana2 rumah kampung lama yang asal kayu, mana ada berani runtuh semua buat rumah bawah, paling taik runtuh dapur sambung dapur simen,

Banyak sangat tengok cita hantu mak limah kau ni, lepas tu nak orang percaya cerita bangang kau.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 11-10-2019 03:03 PM
Bangang sangat itu saka bodoh, mana ada hantu tunjuk rupa, tinggi betul ilmu kau dapat tengok muka ...

Kolot Nye lah kau NI percaya saka2....ko duduk zaman apa percaya saka2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mamaezah replied at 11-10-2019 02:52 PM
masa nampak tu, dia benda tu terapung la kan?? awak rasa mcm kebas tak?

Tak kebas pun..biasa je..tapi Saya Rasa Saya terjaga sebab benda tu bercahaya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 11-10-2019 02:14 PM
eh rumah kau yang ni kan yang ko cerita dulu ada ular, lepas tu tak nampak ularnya gi mana?

Bukan...NI rumah Bujang aku...YG rumah pusaka tu Kat tempat lain

Rumah pusaka kitorg rumah Panggung Bugis
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-10-2019 03:29 PM
Kolot Nye lah kau NI percaya saka2....ko duduk zaman apa percaya saka2

Dasar bangang saka pun tak tau, ada hati nak cerita pasal hantu, hantu siap nampak muka apa semua konon, kau ingat dia nak pergi interview ka nak tunjuk2 muka, loser.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 11-10-2019 03:57 PM
Dasar bangang saka pun tak tau, ada hati nak cerita pasal hantu, hantu siap nampak muka apa semua  ...

Aku cerita apa aku nampak...if you cannot believe my story then it is up to you either to ignore or not.

Tak perlu meroyan Macam hantu saka pula.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-10-2019 04:00 PM
Aku cerita apa aku nampak...if you cannot believe my story then it is up to you either to ignore o ...

Kau tak payah sembang dengan thread bangang kau ni, kau yang meroyan serupa beruk membohong boleh nampak muka hantu konon,

Aku yang ada puteri jaga sebab moyang aku ada perjanjian dengan bunian pun, aku tak pernah nampak puteri tu, tiap kali jalan2 gi pasar malam sorang2 ka, study kat library sorang ka, ada ja yang kata aku bawa kawan, ada aku panas bontot ka nak buka thread,

Nampak muka hantu konon, ustaz sekolah aku selisih dengan hantu dekat simpang sekolah time maghrib pun pengsan, bukan nampak muka pun,apa kapasiti kau sampai hebat nah boleh f2f dengan syaitan, ke sebab dia ingat kau kawan dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 11-10-2019 04:08 PM
Kau tak payah sembang dengan thread bangang kau ni, kau yang meroyan serupa beruk membohong boleh  ...

Aku rasakan ko NI sebenarnya Hantu...gigeh nak suruh aku ubah cerita pengalaman aku....so ko nak aku ubah based on cerita kau ke.

Kalau ko nak buat cerita sendiri pi bukak thread lain.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-10-2019 04:12 PM
Aku rasakan ko NI sebenarnya Hantu...gigeh nak suruh aku ubah cerita pengalaman aku....so ko nak a ...

Dasar bebal, ada baik aku gi Asar dari melayan citer hantu menipu kau, konon nak tiru scene dalam Hantu Kak Limah time awie baring kat katil kemudian kak limah tergantung depan muka dia, last2 kantoi bodoh ja kau guna scene tu semata nak buka thread bebal ini, loser.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 05:07 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 11-10-2019 02:39 AM
Aku dulu Tak percaya Hantu muncul depan muka time Tido...aku cakap merepek...cerita je tu, semua ora ...

sebut pasal kena tindih..mmg sukar org nak percaya kan?
ada yg ckp mimpi kut

tapi nak kata mimpi mungkin bermula dgn mimpi
tapi bila dia menjelma jadi realiti
aku ckp ni sebab aku alami...rasa mcm sesak nafas

mimpi pertama
dalam bilik rumah aku
mcm ada sesuatu masuk dlm bilik aku, tapi tak nampak apa cuma langsir bergoyang
lepas tu aku rasa sejuk
sejuk tu mmg real di alam realiti
lepas tu terus aku rasa mcm kena tindih
aku rasa aku dah menjerit kuat, tapi rasa tak ada suara yg keluar
mcm2 ayat aku baca
akhirnya alhamdulillah, aku tersedar

mimpi kedua
dalam bilik aku di rumah yg sama
rasa mcm mimpi gak
mcm ada ulat bulu kat kaki dlm kain
aku pegang sebab takut menjalar
mcm ada rasa sejuk
lepas tu aku rasa muka aku ada percikan air
macam muka direnjis2 air gitu
lepas tu terus aku rasa tak bernafas
sampai aku ckp dlm hati, aku ni nak mati dah ke
berhempas pulas aku, mcm meronta2
aku baca segala surah yg aku ingat, ayat kursi
laki aku terus kejut aku
aku tersedar
aku tanya ada pasang air cond tak?
kebetulan air cond atas kepala aku
takut air aircond menitik
tapi dia kata tak ada
aku tengok kat atas katil
kut ada ulat bulu, tapi tak ada
aku kibas2 selimut, pun tak ada

kejadian tu mcm berselang dua tiga hari gitu




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 11-10-2019 04:21 PM
Dasar bebal, ada baik aku gi Asar dari melayan citer hantu menipu kau, konon nak tiru scene dalam  ...

Meols Tak layan pun apa2 drama Melayu atau movie Melayu....meols just pernah tertengok poster movie tu je.

Kalau ko Tanya aku pasal cerita2 Melayu, Artis Melayu memang meols Tak tahu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 11-10-2019 05:07 PM
sebut pasal kena tindih..mmg sukar org nak percaya kan?
ada yg ckp mimpi kut


Kannn...kalau Kita cerita Kat orang memang org Tak percaya.

Benda tu hilang camne sis? Sis berubat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt..yahoo messenger ke yahoo massanger?

Saka tuh tt..kot2 ada laa y berkenan nak ngikut tuh tp maybe lama2 dah x berkenan kt tt,so tt x jmpe dia dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 11-10-2019 10:47 PM
Tt..yahoo messenger ke yahoo massanger?

Saka tuh tt..kot2 ada laa y berkenan nak ngikut tuh  ...

Yahoo Massanger....tahun 2013-14 dulu masih zaman YM
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 12-10-2019 12:57 AM
Yahoo Massanger....tahun 2013-14 dulu masih zaman YM

Yahoo! Messenger lah doom.

Aku tak pernah alami perkara2 mistik ni. Tak taulah kalau aku tak perasan. Sebab aku ni slalu lambat pick up.
Tapi mintak2 sampai bila2 tak jumpa makhluk2 ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2019 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 12-10-2019 02:03 AM
Yahoo! Messenger lah doom.

Aku tak pernah alami perkara2 mistik ni. Tak taulah kalau aku tak pe ...

Haha..kenapa ngong sgt aku NI...rasukan Hantu vokuro Macam sis cili pulak'

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2019 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 12-10-2019 02:03 AM
Yahoo! Messenger lah doom.

Aku tak pernah alami perkara2 mistik ni. Tak taulah kalau aku tak pe ...

Tapi Kan tingkap bilik aku menghadap balkoni...tempat housemate aku buang sampah...tu salah satu sebab aku x seronok duduk situ

Aku x suka bilik Ada bau busuk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni benda tu mengikut ko lagi tak doom,almaklumla boleh membesar mengecik masuk lam poket ko tumpang dalam perjalanan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.593636s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list