Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3677
View
76
Reply

[Tempatan] Masuk dalam Berita. Datang kenduri bekas kekasih. 500,000 tontonan dan 6,200 tanda suka

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-10-2019 05:46 PM | Show all posts |Read mode
  



mstar.com.my
Hati kental datang kenduri kahwin bekas awek, sekali suaminya buat isyarat jari - Saya OK je...

"HATI lu kental bro. Kalau aku fikir 300 kali datang ke tak kenduri tu!"

Itu antara kata-kata netizen yang kagum dengan tindakan seorang pemuda yang dilihat tidak kekok menghadiri majlis perkahwinan bekas kekasihnya.

Menerusi video perkongsian seorang gadis di Twitter, pemuda tersebut turut tenang apabila suami kepada bekas kekasihnya memberikan isyarat 'peace' sebelum kedua-duanya berjabat tangan.


Video berdurasi lapan saat itu mendapat lebih 500,000 tontonan dan 6,200 tanda suka di Twitter.



Pemuda tersebut yang dikenali sebagai Yushazelan Yugasila berkata dia hadir ke kenduri tersebut yang berlangsung di Jitra, Kedah pada Sabtu lalu setelah menerima jemputan daripada bekas kekasihnya.

"Saya dan ex OK je. Kami kenal dah tiga tahun cuma couple sekejap je... enam bulan macam tu. Lepas tu kami masih kawan sebab keluarga dia dah macam keluarga angkat saya.

"Saya datang pun sebab ex sendiri yang jemput. Masa dia balik Kelantan Raya Haji tempoh hari, dia ajak datang beraya kat rumah. Masa tulah dia bagi sendiri kad jemputan kahwin dia.

"Waktu tu saya terkejutlah jugalah. Saya ingatkan dia main-main sebab sebelum ni tau je dia dah bertunang tapi tak sangka dah nak kahwin pula. Biarlah dah jodoh dia," katanya kepada mStar.

Mesra disapa Yus, pemuda dari Pasir Puteh, Kelantan itu berkata dia tidak bersedih melihat bekas kekasihnya itu berkahwin dengan orang lain.


Yus kini hanya berkawan biasa dengan bekas kekasihnya.

"Waktu tu saya tak tahu member saya rakam video. Masa dah balik barulah saya tahu video tu dah viral.

"Saya tak sedih pun. Perasaan waktu tu saya just nak dia bahagia. Saya dah kenal dan tahu dia jenis macam mana, jadi saya doakan yang terbaik untuk hubungan mereka.

"Tapi bila ex tiba-tiba datang dari belakang dengan husband dia siap tunjuk isyarat peace waktu tu memang saya terkejut... tapi saya OK je," kata penuntut Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (POLIMAS) di Jitra, Kedah itu.

    Saya datang pun sebab ex sendiri yang jemput. Masa dia balik Kelantan Raya Haji tempoh hari, dia ajak datang beraya kat rumah. Masa tulah dia bagi sendiri kad jemputan kahwin dia.


Sementara itu, pemuda berusia 22 tahun itu turut menasihati orang ramai supaya tidak bermusuhan dengan bekas kekasih masing-masing.

"Jangan bermusuh walaupun dia ex kita. Allah dah aturkan segalanya. Mungkin kita bukan jodoh dia... mungkin jodoh kita lebih baik dari dia.

"Kalau dah putus tu tak payah gaduh-gaduhlah. Benda tu tak memberi manfaat langsung dalam kehidupan kita. Dua-dua kena move on," katanya.


Yus bersama suami bekas kekasihnya.

Susulan video yang tular itu, beberapa netizen turut berkongsi pengalaman mereka mengenai perkara itu.

"Benda ni buat aku teringat masa wedding akak aku. Bila ex kakak aku datang dia suruh aku layan sebab dia malas nak layan (tak nak suami dia tahu). Bukan satu ye kawan-kawan tapi ex dia dari menengah sampai kolej. Masalahnya datang masa yang sama aduh penat aku nak layan semua. Moral jangan ada ex," tulis Fanto.

"Ex aku rilek je datang wedding aku dan ambil gambar dia duduk tengah-tengah. Kemudian waktu wedding dia aku datang dengan wife aku. Mungkin sebab kitaorang berpisah with a good term," kata Darth One.

"Aku faham perasaan dia. Aku pun pernah jadi macam dia. Tapi makanan time wedding ex aku sedap so aku tambahlah dua kali supaya kurang sedih di muka tu sikit," kata Fadzilnoir.

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun pegi knduri ex aku dgn husband aku. Xde mslh pun.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mase aku kahwin dulu, ex pon datang. Xde pulak org viralkan

Oh...lupa. Masa tu belum zaman socmed
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:58 PM | Show all posts
Edited by bottombikini at 10-10-2019 06:00 PM

aku kalo ada hasben memang datang
tapi kalo takde, dapat kad je terus shred  
jadahnye nak menyaksi pelamin anganku musnah..khuen?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 06:02 PM | Show all posts
Pelamin Angan Ku Musnah

Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Apakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu oooh kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah takde perasaan ape salahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:06 PM | Show all posts
mcm ni punya citer pun masuk forum? now forum dh jd BBNU ek
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo ex yg kita betul betul cinta x sanggup...kalo ex yg ala ala sparepart maybe ok..hahah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
bbnu gamerz mmg humble xde perasaan
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon pegi majlis kawen ex aku....siap di peluk cium lagi bakal mak mertua x jadi....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:33 PM | Show all posts
apasal aku tgk muke dia ngn muka pengantin laki tu cm adik beradik?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 10-10-2019 06:33 PM
apasal aku tgk muke dia ngn muka pengantin laki tu cm adik beradik?

Hahahahaha baru nak komen yg muka mereka semua sgt asli melayu takda campoqq
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 07:08 PM | Show all posts
ahlisihircute replied at 10-10-2019 06:24 PM
Aku pon pegi majlis kawen ex aku....siap di peluk cium lagi bakal mak mertua x jadi....

Alamak... sama la kite
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rilek r.. 2 ex aku.. 2 2 aku g knduri depa. Siap ade drama dipeluk cium bakal mak mentua x jd..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Crush je kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaa..ramai rupanya dlm CI yg ada pengalaman yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex aku dtg je kenduri kawin aku siap makan bertambah2..aku tengok ja dari jauh.dalam hati hepi ke sedih haha.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
I x jemput pun dia dtg. Just hantar gambar nikah n gambar sanding je. Dengan ucapan. U can get lost. don't contact me anymore.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
6 bulan je pun.. Rebound je kot..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wana89 at 10-10-2019 08:21 PM

Ex iols kahwin xjemput iols.. Tu pun lepas 2-3 minggu kahwin baru tau..sebab tengok page najib, kan ada member yang like kan..so tengok profile pic macam kenal
Kalau tak, sampai bila2 iols xtahu..sebab iols jenis xambil pot
Kalau heol jemput, dekat dgn rumah dan free..iols sudi jer mencemar duli..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103479s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list