Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1528
View
30
Reply

[Jenayah] Di cekup curi susu pasar raya

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Curi ini zaman dulu boleh classified sebagai jenayah, kalau dah Paris Hilton dengan Lindsay Lohan pun suka mencuri kau rasa, dah jadi tabiat, ada yang tiap2 tahun balik beraya rumah atuk nenek ada ja barang hilang, cousin sebat brooch la, cuci muka la, tshirt la, tudung la, tuala la,

Mostly orang pantai timur dorang macam jadikan benda ni tabiat, masa study kalau ada orang dia, memang ada barang hilang, tak yang kes besar kes kecil jua, yang pelik masing2 cukup serba serbi,

Mana2 kes curi yang tak melibatkan pergelutan dengan mangsa memang aku percaya sebab punca nya dari tabiat buruk dari kecik, lagi2 kalau yang perempuan, kau ingat senang ka perempuan nak jadi pencuri, ini kira limited edition
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:55 PM | Show all posts
adila39 replied at 11-10-2019 12:16 AM
dia curi susu and keperluan baby je kan? hmmm xble ke bagi peluang... then anak dia sapa jaga? kesia ...

sila lah hulur bantuan kpd depa. banyak pahalanya, sisturr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 11-10-2019 01:25 PM
Curi ini zaman dulu boleh classified sebagai jenayah, kalau dah Paris Hilton dengan Lindsay Lohan pu ...

Semoga menteriwanita ada perancangan yg baik utk kaum wanita sempena bajaet hari ini..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 11-10-2019 02:01 PM
Semoga menteriwanita ada perancangan yg baik utk kaum wanita sempena bajaet hari ini..

Harap begitu lah, saya dah usul pinjaman perniagaan tanpa faedah beserta latihan dan bimbingan dalam meningkatnaikan taraf wanita dalam membina ekonomi keluarga di seluruh Malaya bagi peniaga kecil dan sederhana kita,

Rengsa saya tengok orang kita bekerja dengan orang lain sampai tak ada masa dengan keluarga hujung2 gaji gitu jua, tapi bebanan kerja makin bertambah, yang boss dia pulak dah ada 10 biji keta dgn 5 banglo, itu pun nak lagi,

Saya percaya dengan bakat2 wanita yang pelbagai akan merancakkan lagi sosio ekonomi kita, saya target 100 jutawan wanita dalam tahun pertama, Tinvy bakal diturunkan ke kawasan2 pendalaman bagi tujuan memberi sedikit ucaptama tentang pentingnya pendidikan awal sedari kecik untuk membangunkan semula taraf hidup wanita sekaligus berkongsi pengalaman dia dalam berbisnes,

Manakala Jahlop akan dihantar ke Sabah dan Sarawak untuk memberi kesedaran dalam kempen pentingnya pengurusan wang dalam sesebuah keluarga dan bagaimana ingin mengunakan media sosial sebagai medium yang menghasilkan wang,

Saya lebih fokuskan ke arah perniagaan dan pengurusan kewangan terlebih dahulu kerana begitu banyak masalah keluarga, sosial dan jenayah yang berpunca dari masalah kewangan jadi saya ingin selasaikan masalah ini sehingga ke akar umbi, saya tahu ini akan mengambil masa tapi saya sangat realistik dengan visi dan misi saya dibawah kementerian wanita forumer Cari, sekian terima kasih baca bebelan dari saya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 11-10-2019 02:41 PM
Harap begitu lah, saya dah usul pinjaman perniagaan tanpa faedah beserta latihan dan bimbingan dal ...

MasyaAllah x sia2 jd menteri...tp klu blh lofa jgn htr ke sabah sarawak..i x blh berjauhan dgn dia..tlg pertimbangkan plis..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 11-10-2019 03:24 PM
MasyaAllah x sia2 jd menteri...tp klu blh lofa jgn htr ke sabah sarawak..i x blh berjauha ...

Tak boleh gitu, Jahlop dah sign agreement, tak pa nanti Kaka Menteri suruh dia bawa Boomi sekali, sama2 boleh dating bagi buaya makan dekat Zoo sana selepas habis tugasan okey
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 11-10-2019 08:24 AM
Kalau xde duit sgt pergi la ke rumah jkkk atau tok penghulu..nnt ada la yg bg sumbangan..mesti ramai ...

Kalau xnak keje kedai mkn boleh je kopek ikan bilis kat rumah...xyah susah2 nak cari pengasuh jaga ank....dekat fb tu sll nmpk org post tny keje partime yg boleh buat kat rmh...ada je yg reply suruh kopek ikan bilis...tp dah dasar pemalas ni mmg x boleh buat apa...
geram pulak kita...badan sihat malas nk cr keje...lps tu bila dh kena tangkap ni salahkan org pula sbb x paham katanya dia org susah blablabla...dasar pemalas huh
Sorry u ter emo pulak hahaaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 10-10-2019 04:16 PM
dia curi susu and keperluan baby je kan? hmmm xble ke bagi peluang... then anak dia sapa jaga? kesia ...

curi satu dua boleh la . sampai 29 barang....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 05:06 PM | Show all posts
nak kesian pun ya...

tapi apa yang dia buat tetap salah...

kadang2 bukan mereka tak bekerja...tapi gaji tu ngam2 jek tu beli brang2 asas...nasib org tak sama..dah berusaha kadang2 tapi rezeki blm ada...
susu anak satu benda yang mahal zaman ni...

klu pemalas tu  x leh buat apa dah....

tapi x silap dulu2 ada susu formula ni dekat klinik kesihatan....
tin warna kuning cair...kerajaan bagi free untuk org2 susah untuk kanak2 n mak2 mengandung...

sedap susu dia...aku pernah rasa...masa pregnant aku teringin susu tu...aku nmpk tersusun jek kat rak kat KK (masa tu kat KK area klang sana)...aku mintak dgn nurse...mula dia x bagi sbb dia kata ni tuk org2 x bekemampuan....pastu aku ckp..x pelah sy nak beli satu tin...nmpk sedap sgt ni...
last2 dia bagi aku setin...maybe sbb aku pregnant masa tu dia pun udah ruper anak kecil x dapat mainan nak nagis nurse tak bagi.......ni 6 tahun sudah la...

skrg tak sure susu tu ada lagi ketdk....

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 05:19 PM | Show all posts
lain kali kalau dah tau miskin takde  duit nak bagi anak makan masa cucuk cekpit tu mohon pakai kondom ke pancut luar.

bimbo yang amaks betina ngan jantan cam gini

badan sihat tapi pemalas sampai mencuri dasar tolol

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082513s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list