Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1535
View
30
Reply

[Jenayah] Di cekup curi susu pasar raya

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-10-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 10-10-2019 05:06 PM

Suami isteri dicekup mencuri di pasar raya
Screenshot_20191010-170153_1.png
KUALA TERENGGANU - Sepasang suami isteri ditahan kerana disyaki mencuri pelbagai barangan kelengkapan bayi termasuk susu tepung di sebuah pasar raya di sini semalam.

Pasangan yang masing-masing berusia 33 dan 25 tahun itu diberkas pengawal keselamatan pasar raya terbabit bersama barangan yang dicuri.

Menurut sumber, pasangan itu kemudiannya diserahkan kepada polis kira-kira jam 11 malam.

"Siasatan mendapati pada mulanya suspek wanita ditahan selepas dikesan keluar dari pasar raya tersebut tanpa membuat bayaran di kaunter sebelum menahan suspek lelaki yang berada di belakang.

"Pemeriksaan mendapati sebanyak 28 barangan termasuk susu tepung bayi, tuala mandi serta barangan mainan yang tidak dibayar," katanya ketika dihubungi hari ini.

Sumber berkenaan memberitahu, kedua-dua suspek yang mempunyai dua anak itu ditahan untuk siasatan lanjut.

Sementara itu, Penolong Kanan Pendaftar Kuala Terengganu, Noradila Ab Latif membenarkan mereka ditahan reman empat hari untuk siasatan mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan kerana mencuri dalam bangunan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sampai hati nk tulis nama negeri..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:34 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 10-10-2019 05:07 PM
Tak sampai hati nk tulis nama negeri..

tak smpi hati ke malas dah nak tulis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
madihakhan replied at 10-10-2019 06:35 PM
This is really great post Its very helpfull for me I could add some thing that all people have a pro ...

Mamat pakistan mana plk ni..

Comments

Mohon tekan Report kalau nengok post macam tu lain kali yer. Tu iklan / spam. Terimakasih  Post time 11-10-2019 05:07 AM
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols kalau masuk pasaraya besar malu kalau keluar Tak beli pape...biasa nya beli la sushi ke apa...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Menjadi jadi lah pulak Negeri penyu telur ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:09 PM | Show all posts
darul ter.. tercuri
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 10-10-2019 06:41 PM
Mamat pakistan mana plk ni..

Dia kata baguih aih post ni
Mai la pakistan...ada karpet...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:31 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 10-10-2019 06:41 PM
Mamat pakistan mana plk ni..


Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dia curi susu and keperluan baby je kan? hmmm xble ke bagi peluang... then anak dia sapa jaga? kesian.. org jahat curi dadah makin kaya... curi susu bayi masuk jail... life is cruel
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 05:12 AM | Show all posts
adila39 replied at 11-10-2019 12:16 AM
dia curi susu and keperluan baby je kan? hmmm xble ke bagi peluang... then anak dia sapa jaga? kesia ...
Niat tak menghalalkan cara sis ..

Pasangan yang masing-masing berusia 33 dan 25 tahun itu diberkas pengawal keselamatan pasar raya terbabit bersama barangan yang dicuri.
masih muda ...
badan elok ..
anak baru dua

kerja lah ..


Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 11-10-2019 12:16 AM
dia curi susu and keperluan baby je kan? hmmm xble ke bagi peluang... then anak dia sapa jaga? kesia ...

Sebab ni la kengkadang punya susah nak beli formula milk sbb display dalam cermin n jual kat kaunter. Kita nak buat perbandingan susu pun susah. Org nak bayar kita nak memilih susu. Pastu bengang je org belakang haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
super m kt tmpt aq ni sape yg kantoi curi siap la muka terpampang kt pintu msuk malu smpi tujuh keturunan beb sbb gmba tu kekal kt situ smpi bg jamil mampos
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Susu tu bole la consider x de duit nk beli, terdesak mungkin. Tp mainan tu pegi la beli kt kedai rm2 tu. Murah2 je. X kan 2 engget pun x de?? Bapak malas bekerja betul laki bini nih
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 11-10-2019 12:16 AM
dia curi susu and keperluan baby je kan? hmmm xble ke bagi peluang... then anak dia sapa jaga? kesia ...

Masalahnya brg mainan pun ada..kalau terdesak sgt amik je susu dan lampin kain..brg2 lain tu xde takpe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau xde duit sgt pergi la ke rumah jkkk atau tok penghulu..nnt ada la yg bg sumbangan..mesti ramai kesian sbb utk baby kan..
Pastu cari keje..trg tu byk restoren, boleh jd waiter.nak tak nak je keje...nmpk sihat je tubuh bdn..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 10-10-2019 05:34 PM
tak smpi hati ke malas dah nak tulis

Dua dua pun bolehhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 11-10-2019 12:22 AM
Masalahnya brg mainan pun ada..kalau terdesak sgt amik je susu dan lampin kain..brg2 lain tu xde t ...

i guess so naluri parenting ada tp cara salah. of coz mencuri not an option... but as human being rasa simpati tetal ada. May this will be a lesson.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:09 AM | Show all posts
Laki bini pemalas, padahal dua-dua muda & nampak sihat. Tak payahlah percaya kalau depa kluar cerita sedih.

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 11-10-2019 05:12 AM
Niat tak menghalalkan cara sis ..

masih muda ...

Laki tu ada ...keje la carik duit...buat anak je andai
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100419s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list