Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5117
View
43
Reply

juliana evans sedekah susu badan di Mekah

[Copy link]

Author: c===8    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 11-10-2019 11:36 AM
nak jadi anak susuan pun ada syarat dia kan dalam islam... 5x kenyang. pastu anak tu kena bawah du ...

Betoi3 sis
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:46 PM | Show all posts
dia pam sekali or 2 kali sehari.. dapatla kot 10oz.. kalau bagi kat sorang newborn.. dah boleh 5 kali kenyang gak tu.. tapi kalau dia bagi kat budak umur 6 bulan.. 2 kali minum je tuh... tak sempat jadi anak susuan.. unless esok dia bagi lagi budak yg sama.

Harapnya dia aware la pasal hukum anak susuan ni. Boleh je nak bagi... tapi kena make sure bukan budak yg sama la untuk elak jadi anak susuan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:47 PM | Show all posts
Atata replied at 11-10-2019 11:55 AM
Biasanya susu yg d derma ni ada mekanisma pengurusannya. Contoh salah 1, susu2 ni akan d campur2 sek ...

maksudnya? susu ibu A 1ml.. + susu ibu B 1ml dicampur dalam 1 bekas jadi 2ml for 1 consumption? Gitu ke?

Bukan ke kalau nak campur susu pon seeloknya susu yg dipam pada hari yg sama..  tak tau lak kalau boleh campur2


Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 11-10-2019 08:46 AM
Deme nie tau tak apa akan jadik derma susu.. Kalu derma ngan kaum kerabat ok sbb kalu 7 kali sedawa  ...

I pun terfikir benda yg sama.. mcm mana nanti anak dia terkawen dgn anak susuan dia? Kalau org jenis mmg perlukan susu n amik susu dia byk2.. cukup 7 kali kenyang.. haaaaa..  mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yuhuu replied at 11-10-2019 09:50 AM
Anak susuan kena 5 kali kenyang noks. Kalau derma ke lain lain orang, tak jadi anak susuan yer

Mcm mana kalau org tu amik susu dia 5 kali? Kan dh jadi anak susuan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ish..xda apalah..5x kenyang baru ank susuan.rasa xlah smpai satu bby tu kenyang masa dia bg tu.i rasa apa dia buat tu tindakan yg mulia.kita ambil yg positive okey
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
boojaat replied at 11-10-2019 03:02 PM
I pun terfikir benda yg sama.. mcm mana nanti anak dia terkawen dgn anak susuan dia? Kalau org jen ...

Sebab tue kena tanya yg lebih ariff. Jgn pepandai nak tunjuk mulia heheh
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 04:00 PM | Show all posts
kalau laki dia gemok mesti jagi muka Lapuiji Ramly
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
talapia replied at 11-10-2019 02:47 PM
maksudnya? susu ibu A 1ml.. + susu ibu B 1ml dicampur dalam 1 bekas jadi 2ml for 1 consumption? Gi ...

Yg si Juliana Evans ni buat i tak sure macamana caranya. Tp kalau yg org buat properly tu, d buat milk bank, d campur susu2 dari ramai2 ibu, bukan sorang dua, pastu d pasteurize
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Of course la dia tahu pasal hukum  bg Susu ni ...korang je menggelepar macam dia tk boleh nk fikir..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
boojaat replied at 11-10-2019 03:03 PM
Mcm mana kalau org tu amik susu dia 5 kali? Kan dh jadi anak susuan

iols tak rasa sheols pump kumpul dan kasi sorang sajork. Most likely tiap kali pump dia akan hantar ke centre tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:30 PM | Show all posts
korang jangan lah nak judge org tu tak tahu hukum agama.

sepatutnya,korang yg kena tambah ilmu agama,kena tahu syarat2 untuk menjadi ibu susuan ni macam mana.jangan judge ilmu orang lain,
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 11-10-2019 10:30 PM
korang jangan lah nak judge org tu tak tahu hukum agama.

sepatutnya,korang yg kena tambah ilmu ag ...

Heheh ni i setuju dgn u!
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kecohla pasal anak susuan bagai
Susu dia sukahati dialah

Susu je pun

Darah org lain masuk badan xde lak jadi apa2 status
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak baby lagi masih menetek apsal yang kabut2 sangat nak pergi Umrah or Haji?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 12-10-2019 01:05 AM
Anak baby lagi masih menetek apsal yang kabut2 sangat nak pergi Umrah or Haji?

Terigt pepatah
"Kera di hutan disusukan
Anak di rmh mati kelaparan"


Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 12-10-2019 06:57 AM
Terigt pepatah
"Kera di hutan disusukan
Anak di rmh mati kelaparan"

Haaa betul sangat perumpamaan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Carlalisk replied at 12-10-2019 12:06 AM
Heheh ni i setuju dgn u!

Kecoh pasal hal orang lain,padahal diri sendiri pun tak tau syarat nk jadi ibu susuan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 13-10-2019 06:41 AM
Kecoh pasal hal orang lain,padahal diri sendiri pun tak tau syarat nk jadi ibu susuan

Gitu lah
Ilmu sendiri sejengkal
Pastu feeling2 ilmu org lain ( biasanya yg x kelubung mcm dia) pula setitik
Dah kita ni jahil, takyah la assume org lain jahil lagi teruk dr kita
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Org kita ada sejenis penyakit syak wasangka yg sangat kronik
Kita tak nak atau tak mampu buat, bila org buat mcm2 kita punya sangkaan buruk
Kdg2 lebih rela tak buat sesuatu benda baik hanya sbb sangkaan2 buruk kita itu
Dan sebahagian besarrrrrrrnya adalah golongan holier than thou yg feeling2 mereka lebih tau ttg hukum hakam tapi yg sebenarnya jahil tukir saja

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084715s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list